Лазаров нямал информация за разработката "Червеи"

Темата ми е известна от публичното пространство, обяви той
Обновена: 11 фев 2015 11:10 | 11 фев 2015 10:54, Веселина Йорданова
49
Лазаров нямал информация за разработката "Червеи"
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че не е бил информиран за разработката „Червеи“ и не е било необходимо да знае за нея.

Още по темата
Лазаров каза за пореден път, че не разполага с информация да са подслушвани протестиращи.

Темата ми е известна от публичното пространство, обсъжда се оперативно дело в дирекция „Вътрешна сигурност“, аз лично не отговарям за дирекцията, която е пряко подчинена на министъра, добави главният секретар на МВР.

Той посочи, че не разполага с информация за разработката и допълни, че няма информация за коя информационна система става въпрос.

Лазаров беше категоричен, че знае толкова, колкото и медиите. По думите му трябва да се имат предвид преди всичко фактите, а досега имало две официални изявления – на премиера и на главния прокурор. Всичко останало, общо взето, са догадки, обобщи той.

Лазаров дойде днес за среща при премиера Бойко Борисов, но уточни, че на нея разработката не е коментирана и са обсъждани други теми. На въпрос какво е докладвал на министър-председателя, той отговори лаконично: „Каквото трябва“.

Главният секретар пресече и по-нататъшните въпроси с думите, че взема заплата, за да ръководи службите, не да дава интервюта.

„Цялата дейност по противодействие на организираната престъпност, съвместните действия на НАП, митниците, ДАНС се съгласуват с премиера и под ръководството на прокуратурата“, каза само той и допълни, че за всичко случващо се има ясна координация и конкретно разпределени задължения между институциите.

По темата за социалното недоволство във вътрешното министерство Лазаров подчерта, че винаги е подкрепял синдикатите за по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите. Той обаче посочи, че в момента трябва „да сме изключително прецизни какво има като бюджет на МВР“ и какви са финансовите възможности на държавата за осигуряване на исканията.

Главният секретар коментира, че темата е деликатна и чувствителна, но допълни, че е оптимист, че с общи усилия ще бъде постигнат позитивен резултат в интерес на обществото, на МВР и на служителите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За нас Лазаров е терорист убиха свои хора Баретата.Трябва веднага да бъде съден от маиката на Баретата.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме Лазаров Писанчев Цацаров Пеевски Доган Бисеров Цветан Василев Стани6ев Юовчев Сарафов и всички наро6или закона от ВСС И Съдебната система в Затвора.Които е престъпник нека си получи заслуженото си.След това може дасе говори за резолтати в държавата.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сто процента е имало разработка и сто процента нещата вътре са притеснителни .Да не забравяме ,че имахме най наглите хора управлявали България .България влезе в рекордите на Гинес ,за най продължителни всекидневни протести , спомням си че около 400 дни протести , не бяха достатъчни за да си тръгнат от власт истинските червеи.Накрая се скараха Местан и Сергейко , за парите от КТБ и се изсулиха като ни лук яли ни ..Даже Мая сега като е слушам ,имам чувството че съм сънувал година и половина.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не мога да се начудя на такива ченгета като този човек, защо позволяват още разни *** да се гъбаркат с тях и да ги правят за две стотинки .
30
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Като те поставят в положение на главен льольо, въпрос на чест е да си подадеш сам оставката. Ама не тоя и това не се сеща.
29
0
 
9
 
! Отговори
съчувстващ преди 9 години
Уважаеми колеги,Милото момче Светлозарчо не е виновно за това, което представлява. Вижда се, че е личност със специални потребности - това личи не само от мисленето, но и от изказа му. Нека да не го съдим. Знаем, че хората с такива проблеми не носят отговорност за действията си. Милото то! /Да чукна на дърво/
28
1
 
5
 
! Отговори
spekulacia преди 9 години
цялата шумотевица е голяма спекулация. дирекция вътрешна сигурност са "слухтяли" и са търсели предател/и. ползвали са СРС с разрешение от СГС. контролирали са достъпа до вътрешната система база данни, за да установят "теч на информация".когато имаш съмнения за изтичане на информация, вземаш мерки, за да установиш кой, кога и как използва системата. вътрешна сигурност си има директор и той е поискал разрешение да използва СРС. ако са използвани по-дълго от регламентираното - нека бъдат санкционир
27
2
 
4
 
! Отговори
KARIK преди 9 години
KAKVOTO I DA NAPRAVAT VSI4KI MINISTRI SE DOPITVAT DO BOIKO ZNA4I TOI VARTI MEDICINATA,MVR VSI4KO BASI I DARJAVATA
26
0
 
8
 
! Отговори
четящ м/уредовете преди 9 години
нямал информация нормално тои е само отскоро и за кратко само да помогне на мафеята каквото успее какво чакате от човечецът
25
0
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
До АнонименДаже не е и блондинка!
24
0
 
10
 
! Отговори
Eee! преди 9 години
Eee, ама и вие пък! Ами не е знаел човека! Той и за заграждения и протести пред НС не беше чувал! Виж за оня пенсионер-ловджия, дето изпозастреля половината антитерористичен отряд, всичко знаеше!Ми не може всичко да знае човек!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров секретар на МВР ли е или блондинка секретарка
22
0
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Сега се казва с протекции.
21
0
 
14
 
! Отговори
detelina преди 9 години
За пореден път, се убеждавам, че наште политици, са хем, неграмотни, хем хабер си нямат, какво става!?НЕКАДЪРНИЦИ С ВРЪЗКИ!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е чул, не е видял, традиционно не знае. По принцип той е на този пост за красота.
19
0
 
16
 
! Отговори
кака Пена преди 9 години
***. Как не му е известна тази разработка, като министъра официално каза, че я има? Излиза,че не знае какво става в неговото министерство. Да се смееш ли, да плачеш ли?
18
0
 
19
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ами как да му е известна като самият той е бил обект и субект на разследване!!!!
17
0
 
16
 
! Отговори
о.з.полковник преди 9 години
Колко са смешни милиционерите с тези пагони и звезди, наконтени като пуяци. Продължава линията на паунщината в МВР. Имаше един главен секретар паун "генерал" с лампази, козирки, синджирчета. Сега и този човекоподобен на снимката. Само да се види отстрани колко е смешен и нелепо изглеждащ.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16Ами тогава защо съдят Цветанов, като е така? Виж съда в прав текст какво каза: "Няма значение, че и други са правили същото преди това. Както винаги е имало убийства и те винаги са били подсъдни, дори и когато някой от тях са неразкрити. Номера е, че сега Свинян Дебелян каза да съдим до дупка Цветанов и няма как да не слушаме шефа. Пък другите нека си подслушват/НЕподслушват, за тях закона не важи"
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли, няма ли подслушвания? Невиждам нужда тази тема "защо и как, кой кого" да се коментира и за пред кого. Подслушвания е имало, има и ще има. Регламентирани и нерегламентирани няма никакво значение.И това е от времето откакто е изобретен телефона.Всичко друга е ала бала и чесане на езици.И мен най вероятно са ме подслушвали или още слушат. И какво от това? Най вероятно са стигнали до извода ,че не съм оперативно интересен. Да си слушат кво им пречи. На мене лично изобщо не ми пука.