ПФ с поправка: Задължително до урните още на местния вот

Мажоритарният вот щял да напълни НС със спортисти и фолкаджии
Обновена: 24 фев 2015 14:42 | 24 фев 2015 12:52,
38
ПФ с поправка: Задължително до урните още на местния вот
Снимка: БТА

Патриотичният фронт ще внесе законодателна поправка за въвеждане на задължително гласуване преди местните избори. Според формацията така още на кметския вот през есента всеки ще е задължен да отиде до урните.

Още по темата
Секретарят на ПФ Юлиан Ангелов и зам.-шефът на коалицията Борис Ячев участваха в традиционните консултации на президента с всяка от партиите в парламента. По време на срещата те обсъдиха искането на държавния глава за провеждане на изборен референдум заедно с местните избори.

„Задължителното гласуване трябва да бъде въведено възможно най-бързо с промяна в закона още през май“, обясни Ячев.

Според Патриотите българското общество е узряло за въвеждане на задължителния вот, а 500-те хиляди подписа, събрани за инициирането на референдума, са достатъчен индикатор за това.

ПФ обявиха, че са притеснени, че ако задължителното гласуване се отложи, корпоративният, купен и манипулиран вот ще продължи да бъде важен в българската политика.

Патриотите се обявиха и против въвеждане на мажоритарен елемент в изборите. „В България все още няма изграден български елит, мажоритарният вот няма да допринесе за присъствие на интересни, знакови и авторитетни фигури в политиката. Напротив, има опасност да напълни парламента със спортисти, футболисти и фолкаджии“, каза Ячев.

Според Патриотите хората все още не са готови за електронен вот. Затова те предложили на президента да се направи експериментално гласуване по електронен път в секциите в ЕС.

Готов съм да чуя всички аргументи по различни потенциални теми, които да бъдат подложени на референдум. Вярвам, че допитването да българския народ ще доведе и до по-висока активност по време на избори, каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата.

Патриотите отново отхвърлиха критиките, че търгуват подкрепата си за тегленето на новия дълг. Пред президента те обявили, че няма комуникация с правителството по важни теми и че кабинетът ги сервирал в 12 без 5 на депутатите.

„Когато се формираше правителството, на ПФ бяха предложени три министерства – на енергетиката, на отбраната и на туризма. Ние ги отказахме, така че не може да става дума от наша страна да изнудваме за каквото и да е кабинета“, каза Ангелов.

Патриотичният фронт обяви, че ще вземе решението си дали да подкрепи или не тегленето на дълга на заседание на групата си тази вечер. Преди това Патриотите, но без лидерите си, които са извън София, ще проведат поредните преговори с финансовия министър Владислав Горанов.

Фронтът призова президента и за повече гъвкавост при свикване на заседанията на КСНС. „Когато има важни теми за българското общество, съветът да се свиква по-бързо, а не след месец, когато ситуацията е променена и вече е друга“, каза Ячев.

Патриотите изразиха недоволството си от това, че разговорите им с президента вече за втори път протичат по еднакъв начин, което означава, че няма никакво развитие след тях. Затова те предупредиха, че ако и след тази среща няма чуваемост, ще останат с усещането, че консултациите са пиар акции.

Коалицията се обяви и против липсата на реформи в енергетиката и съдебната система.

От Патриотичен фронт споделиха категоричната позиция на държавния глава за необходимостта от модернизация на българските въоръжени сили, като беше подчертано тежкото моментно състояние на българските въоръжени сили.

ПФ предложиха формирования от състава на армията да участват по-активно в преодоляването на последиците от природни бедствия, а така също и в превенцията срещу масовото изсичане на горски масиви.
 
Държавният глава напомни още, че са наложителни промените в Закона за водите, които да регламентират собствеността на водните съоръжения, за да бъде ясно постановена отговорността за тяхното поддържане. Представителите на ПФ бяха категорични, че там където бъдат констатирани нарушения в стопанисването на водоемите, трябва да бъдат прекратявани вече сключените концесионни договори.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Патриотичен фронт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
аман преди 9 години
а защо отказахте минстерствата като толкова знаете?? Сега вашите министри щяха да придвижват вашите законопроекти без бавене. Хем не искате да поенмете отговорност, хем бавели ги..
25
3
 
6
 
! Отговори
така преди 9 години
задължително ще ви тегля една много тлъста !!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zadyljitelnoto glasuvane shte namali procenta na dps i bsp koito sa s tvyrd elektorat
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи партиите с много пари ще си напазаруват избирателите и готово.Сега един глас им носи в партийните каси по 44 лв за четири години.Значи спокойно могат да дават по 40 лв на глас ,да им останат ,а като лапнат власта да си влачат на воля
22
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
samo ne moga da razbera kak zadaljitelniiat vot shte spre kupuvaneto na glasove?DPS I BSPpak ste verbuvat horata chrez zaplashtane da glasuvat za tiah
21
3
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ БЕ преди 9 години
А ТО КАТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА Е КУПЕНО...ТИ МЕ ЗАДЪЛЖАВАШ,НО КОЙТО МИ ПЛАТИ ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ.ИЛИ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ СУБСИДИИТЕ.СМЕШНИЦИ.ЕЛЕКТРОННО.КАЗАХ..
20
3
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Я ми кажете сега пихте, ли по едно турско кафе при президента?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей заради такива изцепки тия патриоти ще изчезнат скоропостижно.Избирателният закон трябва да се приеме само чрез референдум.Той засяга всички нас,нашите права и ние всички заедно трябва да решим как да избираме,а не какво иска тази или онази партия.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката Борис Ячев е от Петрич.Защо не се кандидатира от Петрич -Благоевградски избирателен район ,а от Пловдив ? Егати чистите и почтените ,не смеят да се кандидатират от родното място. Е най - мразя когато такива ми говорят за МОРАЛ.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължителнят вот противоречи на конституцията.Тези от патриотичният фронт не е лошо да я прочетат. Въпреки че тези от ПФ (да най сече от паричният фронт) и на следващите избори ще бъдат просто ответи.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако го направят, трябва да се сезира Конституционния съд - веднага. това е противоконституционно намерение на ПФ. В Европейския съюз хората имат права, едно от тях е гласуването. Никой няма право да ме задължава да ходя до урните.
15
1
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Няма никаква сегрегация, всеки който гласува трябва да може да прочете какво пише на бюлетината. Гледах как някакви в Турция гласуват и като ги поразпитаха се оказа, че те не могат да четат и дефакто са им казали кое точно квадратче да задраскат.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко недействителни бюлетини ще има ,до толкова не могат да броят
13
5
 
14
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
До сега винаги съм гласивал и тогава, когато съм бил в чужбина. Ако стане задължително няма да гласувам. ПФ си мисли, че стази мярка ще ударят ДПС. ДПС вече са подготвили *** и то евтино. Попитайте в с. Върбовка Великотърновско
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До урните трябва да се допускат хора със завършен поне 8 клас, както е за шофьорите. Не може някакви неграмотници да ти определят съдбата.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мажоритарният вот щял да напълни НС със спортисти и фолкаджии"А защо не? С размътени мозъци българските избиратели трябва да "опитат" нови, неоткрити още "спасители", "наши хора".
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако от изборите нещо зависи-ще ги забранят!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
образователен ценс е сегрегация - ЕС няма да го допусне. Но едно машинно гласуване ти върши същата работа. всеки който не може да работи с банкомат ще отпадне.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз също съм против мажроритариня вот с него основин герои в парменат ще са хора като Братя Галеви, Ковачки иМитко Пайнера. Бареков е ярък пример за мажоритарен вот, Борисов - също. Дават се пари за един добър оратор, около него се прави партия и се набутват вътре олигарси.Или - купуваш с корпоративен вот един град. кой не гласува за мен, го гоня от работа. по -добре преференциалин листи с нулев праг.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ти какво искаш конкрено да направи една партия, която няма мнозинство?