Протест срещу столичната "Топлофикация"

Недоволството е срещу исканите по-високи цени за парно
Обновена: 7 май 2015 16:08 | 7 май 2015 14:27, Анисия Иванова
19

Протестът срещу "Топлофикация - София". Снимка: Булфото

Граждански протест, организиран чрез Facebook, се проведе пред сградата на Столичната община на улица "Московска".

Сред събралите се 10-15 души се забелязваше и Нина Гергова, позната с подкрепата си за кабинета "Орешарски".

Призивът на организаторите беше присъстващите да носят свещичка и некролог – "Бог да прости "Топлофикация София", която живи ни погреба със сметките, които ни изпраща".

Недоволството на хората е продиктувано от искането на топлофикациите и енергодружествата за увеличение на цените за парното и топлата вода от 1 юли. Столичната "Топлофикация" поиска 17,5% по-високи цени и отдаване на дружеството на концесия, което ще оскъпи още парното – по подобие на "Софийска вода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Протестът не е ли срещу такса "СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ"?Защото цените са си цени - срещу тях се протестира, като не купуваш нещо, което ти е скъпо.
13
7
 
20
 
! Отговори
аз преди 9 години
получих сметка за март 150лева за детска стая 12 квадрата.. само тя от целия тристаен ап. се отоплява с парно.. останалата част се отоплява с климатик и сметката за климатика плюс ел уредите и готвенето и 3телевизора, лаптопи , миална пералня и т н е 90 лева за март ?! някой ще ми обясни ли кое му е евтиното на парното , и да е било вече не е.Следващата зима и детската стая щее на климатик то е ясно . Сбогом на Топлофикация .
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самоковската кралица преди цели 2 години обеща, че ще плащаме НОРМАЛНИ ЦЕНИ т.е. толкова колкото изразходим. И от тогава нищо! Защо? Защото мършата и дружината и крадат здраво и не пускат кокъла. Дават и на Баце, няма как, обича паричките а и ги пази да не ги окошарят. Докато не се вдигнем и не изметем мършите от Соф.община и не ги осъдим с конфискация на цялото им имущество ще ни грабят! А после и Батката. От него ще си върнем милиарди . Дано е по-скоро.
11
3
 
17
 
! Отговори
да бе преди 9 години
До Анонимен 9 Никой не е казал,че иска да е без пари бе! Хората искат право НА ИЗБОР-чат ли си! Нека всеки да избира с какво да се отоплява,а не да го задължава Топлофикация да се плаща нещо без да се ползва! Изобщо примера на селянина с продадената къща не е правилен,за да сравнява маломерна панелка с голяма къща!-няма как да се маиполират хората щото е ясно,че монполът не е модел за подражание от цивилизованите страни!
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безплатния социализЪм свърши! Трябва да се плаща а не да се крадете помежду си както правехте с мандрите преди 9-ти
9
21
 
7
 
! Отговори
селянин преди 9 години
Продадох си къщата в провинцията 300 кв.м. Купих си панелка в София 67 кв.м. за същите пари. В провинцията харчих по над 3000 лева годишно за отопление, вода и ток и стоях на студено, къпех се по 10 мин. Сега в София се чипкам по час в банята и зимъска ходя в къщи по къс ръкав и всичко това за по-малко от 1000 лева на година. Да, намерих си високоплатена работа, щото съм шпец. Ама дрътиге *** дето са свикнали на аванта топлото им е вътре, щото не са свикнали да си цакат за масрафа.
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aми ползвайте климатици и бойлери, стига сте ревали, да не искате без пари да бъде ?!
7
5
 
18
 
! Отговори
лустрация преди 9 години
Няма принципи за Топлофикация! Тя съвсем безпринципно си рекетира хората-щът не щът са длъжни да плащат,а че искат с друго да се отопляват-няма и с климатици и с печки тръбите минавали през апартаментите и не може да се отрежат! Топлофикация София що не обясни що а сградата и висят климатици? Така ли се дава пример на абонатите,че е евтино с парно?!
6
4
 
21
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Значи принципно си прав! Принципно не е по-евтино да се отопляваш на климатик и принципно е най-евтино да се отоплаваш с парно! Но има едно ГОЛЯЯЯМО НО и то е че когато сметките ти идват от топлофикация, та тия сметки са все едно, че си се отоплявал на БЕНЗИН или НАФТА! Не знам защо това е така! Но е така!
5
3
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Явно нямат нужда от истински коментиращи, тъй като сами си пишат постовете, сами си отговарят и си тряскат минуси и плюсове. Кой може да е сигурен в обективността им? Има едни знакови имена, с които са се накичили и всеки, който им противоречи бива незабавно изтрит. Смешни и жалки човечета, ама нали са в бащинията си, правят каквото си щат!
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !За сведение Топлофикация София не продава на НЕК ток, който произвежда. Това ограничение го врътна любимеца на мнозина другаря Костов. Затова цената на парното в София стана непосилна. А сега гласят раздаване на остатъците на държавата. Очакват се цени за ток минимум по 2, а за топлото дори не ми се мисли.И стига с глупостите, че на климатик било евтино.
3
14
 
10
 
! Отговори
! преди 9 години
Евтино, защото се субсидира през цените на тока, на които топлофикациите продават на НЕК. Крайно време е да се прекрати тази порочна практика. И принципно с климатици е по-евтино.
2
7
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
искахте демокрация ето ви демокрация да се махнат веднага топлинните счетоводителине искахте планова икономика ето ви пазарна икономика като минем на концесия цените ще скочат в пъти всеки си гони печалбата резултатът глад студ и мизерия
1
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ПО-КАЧЕСТВЕНО И ЕВТИНО ОТОПЛЕНИЕ