Да откриеш родителите си след половин век

Една необикновена история с щастлив край
20 мар 2016 09:52, Александър Попов
20
Да откриеш родителите си след половин век
Срещата със семейството след половин век. Снимка: Иван Първанов/в. Монитор

Роденият през 1962 г. във Велико Търново Тодор Божилов бил оставен от родителите си в дом, след което бил осиновен от семейство в София.

В 8 клас от съседка разбира, че е осиновен и решава да открие истинските си родители, разказва в. "Монитор". От акта за раждане разбрал номера на делото по осиновяването.

С помощта на осиновителката изискал делото от съда и научил истинските имена на биологичните си родители и това, че са от Велико Търново. При направената проверка в ГРАО в Търново той установил, че има 8 жени с името на биологичната му майка и 10 мъже с това на баща му.

Започнал да ги пресява и постепенно кръгът се стеснявал. Накрая останали само двама – истинските му родители. На посочените адреси Тодор разбрал, че майка му вече е починала, но баща му е жив.

"Откривайки адреса му, първо пратих една колежка, да провери дали действително има такъв човек на тази улица. Тя прояви малко нахалство и на собствена глава позвънила на вратата и изкарала баща ми навън, където направо го попитала дали има оставено дете в сиропиталище. След като той казал "да", тя го попитала дали иска да говори по телефона с него. Това беше страхотен момент. Аз бях на работа и успях само да кажа на баща ми как се казвам. Бях много развълнуван. Той от своя страна веднага се обадил на сестричката ми и е казал имената ми. Тя пък ме откри във Facebook, споделя днес 53-годишният мъж.

"Когато баща ми ми каза, че Тошко е намерен, бях на работа и направо ми се подкосиха краката. Намерих го във Фейсбук и му пратих показа за приятелство. След 2 секунди той ми отговори: "Кой иска да се запознае с мен?". Аз написах: "Може би сестра ти". Отначало се усъмни, защото фамилията ми не е Христова, но му обясних, че съм омъжена и съм вече Георгиева", разказва сестра му Мариета.

Тя признава, че знаела за него и също цял живот го търсела и всеки ден се събуждала с мисълта, че все някога ще го открие, въпреки че знаела само рождената му дата.

Сега двамата се опитват да прекарат възможно най-много време заедно, за да наваксат изгубеното. Търсенето на Тодор го довело до откриването и на други негови кръвни роднини. Оказало се, че той има още две сестри, които живеели в Дебелец и в Стражица и брат в Разград.

Никой от тях не подозираше за съществуването му и когато им се обадил шокът за всички бил пълен. Сега обаче отново всички са заедно и се кълнат, че ще си помагат и обичат така, както трябва да правят братята и сестрите в едно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
Съпругата ми , Американка, е едно от тези изоставени деца. Когато Властите са я отнели заедно с близнака и брат от кръвните и родители, тя е била на две годишна възраст, с изкривени крачета и в червясала постелка. След като е осиновена, и при новото си семейство, те постоянно са се опитвали да си намерят храна в кухненското кошче за ***. Сега те дори не искат да знаят дали мършите които са ги създали са живи!
17
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не става ясно коя година се развива действието. 8-ми клас е малък да търси, може би тогава само разбира. Нищо не се казва за състоянието му тогава, а и на осиновителите. В онези години имаше тайна по закон - кой ще му даде документите......само ако са помогнали осиновителитеИ тн.......Така се обезсмисля осиновяването на малки деца, ако са отраснали и помнят е друг въпроса. Това е стрес за всички участници
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Търсенето на Тодор го довело до откриването и на други негови кръвни роднини. Оказало се, че той има още две сестри, които живеели в Дебелец и в Стражица и брат в Разград."Е оказва се че дъртия има още три захвърлени деца. Баxти и урода
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасна и много вълнуваща история. Жалко че мама не е била сред живите
14
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е неправилно.Те само са го създали и захвърлили.Родители са тези които са го отгледали.
13
6
 
27
 
! Отговори
bvv преди 8 години
Имах предвид колко е прав анонимен в пост 7.Някои хора наричат горната история мила, цивилизована и прочие. Не знам от кой ъгъл гледат, но за мен не е цивилизована. Защо си изоставяш детето? И защо търсиш хора, които не са имали друг принос за теб освен да те сътворят в акт на похотлиост и да те зарежат после. Обаче осиновителите, които са хората, които всеки ден от там нататък са те отгледали изведнъж стават някакви ненужни пионки. И към тях ситуацията е хуманна, така ли? хехе
12
0
 
5
 
! Отговори
bvv преди 8 години
До АнонименМного си прав!
11
5
 
24
 
! Отговори
11 преди 8 години
Смущаваща история. Колко ли ги боли истинските му родители - тези, които са го отгледали?По-надолу някой пише, че кръвта вода не ставала, но не знам дали само на това се дължи нетактичността (а често и неблагодарността) на някои осиновени, или са с кофти семка, което всъщност е едно логично обяснение.
10
3
 
35
 
! Отговори
Мария преди 8 години
А защо никъде не се коментира това как съседката "мило" е казала на детето, че е осиновено? Моя позната също от съседка разбра, че е осиновена и? Какво им влиза на тия хора дали си осиновен или не? Защо съсипват живота на тези деца и семействата им? По-хубаво ли ще им стане... ? Или просто така, да са в играта и да плетат интриги. Да пукнат дано. А в историята не виждам нищо трогателно, ако толкова им е липсвал сина и брат им са щели да го намерят, не да си измиват ръцете с глупости.
9
3
 
25
 
! Отговори
Кукуригу преди 8 години
А осиновителите радват ли се?
8
2
 
36
 
! Отговори
Вот дю фак преди 8 години
от известно време американските филми налагат това виждане , за ДЕЦА търсещи родителите си и РОДИТЕЛИ упрекващи се цял живот че са си оставили децата ---- както е казал народа Дрън-дрън ярина . От личен опит да ви кажа ,че никога не съм видял баща ми , като съм се родил не ме е признал за негов син и майка ми никога повече не се интересувала от него -- един ден ми каза как се казва и че ако искам да го търся си е моя работа , нещо което не ми е минавало през главата .....
7
5
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,много мило!Търсиш половин живот хората,които са те хвърлили на ***,намираш ги и всички празнуват много задушевно семейните празници-ти разказваш как си празнувал в детския дом,а те как са си направили други деца,които не са изхвърлили!МНОГО ТРОГАТЕЛНО!
6
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко е хубаво, когато не трябва да се интересуваш " какво ще си помислят хората".Кръвта вода не става. Радостта на тия хора е чиста. Дано хората получат право да познават корените си.
5
8
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Как така се е "оказало", че има още сестри и брат.......колко са общо, защо са го оставили тогава в дом...един куп неизвестниАз лично не бих........хората, които са отгледали са важните
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I za kakav da gi tarsi kato sa go zaxvarlili ne e roditel tozi koito pravi i zaxvarkq roditrl e koito gleda i vazpitava
3
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасна история.Колко цивилизовано.Дано и други хора да аткрият близките си
2
10
 
26
 
! Отговори
Вал преди 8 години
Ех, че хубава история. Аз също намерих две ми сестри преди година по бащина линия и знам колко е емоционално. А едната от тях никога не беше виждала татко. Прекрасни са тези истории и това е част от преимуществото на комуникациите в днешно време. Вече е възможно да откриеш загубено семейство.
1
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА МОЖЕШ ДА ПРОСТИШ....