Код жълто: МВР нащрек в базари, молове, метрото…

Няма данни за подготвяни терористични актове в България
20 дек 2016 18:15,
19
Код жълто: МВР нащрек в базари, молове, метрото…
Снимка: Булфото

Жълта степен за готовност за реагиране се въвежда за всички структури на МВР след вчерашните атентати в Анкара, Берлин и Цюрих.

Това означава, че се засилва граничния контрол и охраната на мероприятия, свързани с коледните и новогодишните празници, както и на места, които се посещават от много хора - търговски центрове, коледни базари, концерти и чествания.

Това реши консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета на сигурността.

Още по темата

След заседанието вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова съобщи, че няма данни за организирано и планирано терористично нападение в страната ни.

Въпреки това, за да се подобрят мерките и да се гарантира сигурността, експертите са решили да запазят настоящата трета степен на заплаха – ниско ниво и да въведат жълта степен на готовност за служителите на МВР. 

Сред обектите, които полицаите ще охраняват засилено, са и ЖП и автогари, какт и дипломатически представителства на държавите от международната антититерористична коалиция.

"Тези засилени мерки се отнасят и за МВР по отношение на дипломатическите представителства на България в Турция и рисковите държави", каза вътрешният министър в оставка.

Бъчварова съобщи, че през последните седмици в Националния контратерористичен център е постъпвала единствено информация за евентуално преминаване на членове на терористични организации, опитващи се да достигнат до страни от Западна Европа, включително и през територията на България.

"Не е постъпвала конкретна информация за заплахи, насочени срещу чуждестранни дипломатически представителства на територията на България, но посолства на държавите от международната антитерористична коалиция продължават да бъдат сред потенциалните цели на атака от страна на терористични организации", каза още вътрешният министър в оставка.

Тя заяви, че няма данни за саморадикализирани представители на българската мюсюлманска общност, които биха могли да подготвят и осъществят подобни атентати на територията на страната.

"Няма данни за настроения на крайно десни и националистически организации за извършване на ответни действия, насочени към ислямски религиозни обекти, бежански центрове или отделни представители на българската мюсюлманска общност и чужди граждани", каза още Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Се изокам.Полицаите са демотивирани да работят щото хиляди чантаджии им изяждат хляба по канцеларски длъжности и взимат над 2 пъти повече от тях.Няма да видите съвестен полицай за под 4000 лв заплата.Полицията е демотивирана да работи с тази неграмотна Бъчварка и докато не сложите човек мислещ за полицаите си който да ги мотивира реформира и увеличи поне на 4000 лв заплатите им и изгони всичкото наднормени чантаджии и пародии които се търкалят там няма да видите никога полиция.Казах!
8
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крака.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАДЯ, НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО СЪКРОВИЩЕ.НЕ ТИ ДОСТАВИХА ТАЗИ МАЛКА РАДОСТ.-
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Код жълто за богатите който ходят по тия места.Аз стоя у дом защото нямам пари а работя за 440 лв от който ми спират данаци и осигоровки
5
2
 
9
 
! Отговори
😠 преди 7 години
Каква заплаха за България, те не знаят че ни има на картата. И без това изглеждаме изтормозени с нас няма кой да се занимава. Да му мислят гостоприемните европейски държави който приеха с мигрантите и терористи. Да се пробват да интегрират фанатици но едва ли ще успеят
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки ъгъл трябва да има дюнерджийници.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,че не живея в Европа
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АРЕ СТИГА БЕ!!! А АЗ СЕ ЧУДЯ НА КАКВО МИ СМЪРДИ ЦЯЛ ДЕН! КЪДЕ ЛИ НЕ БЪРКАХ ДА РАЗБЕРА ТАЯ СМРАД ОТ КЪДЕ ИДВА. А ТО БИЛО ОТ ЖЪЛТИТЕ КЮЛОТИ НА ОНАЯ ОТ СЕЛО ШИПКА БЪЧВАТА!? МАЛИИ ОСМЪРДЕ ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЯ ЗАЕДНО С ОВЦЕТЕ. ВИЕ НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ СМРАДТА БЕ? ДА НЕ СА ВИ ЗАПУШЕНИ НОСОВЕТЕ БЕ? ТАКА СМЪРДИ ТА ЧАК ВОНИ!
1
2
 
15
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Ще преборим терористите с мощен залп от празни лафове, ухили се доволно другарката Бла-бла-Бачварова.