Нова измама поваля длъжници с бързи кредити

С имейл хората били карани да плащат пари по сметка
Обновена: 16 юли 2017 07:31 | 16 юли 2017 07:30, Красимир Ангелов
30
Нова измама поваля длъжници с бързи кредити
Снимка: Reuters

Длъжници към фирми за бързи кредити са жертви на нов вид измама у нас. Сигнали за това са получени в ГДБОП още от средата на март, съобщава "Монитор", като се позовава на информация от полицейските среди.

Мошениците намирали адресите на клиенти на фирмите и от тяхно име изпращали писма по мейла с текст "Искова молба". В нея било посочено, че собственикът на пощата дължи пари и му се дава срок в рамките на пет работни дни да се издължи, иначе за всеки ден ще му се трупат по 3,5 процента наказателна лихва.

Прочитайки писмото, което звучало доста логично, имало хора, които се хващали на измамата и превеждали пари по сметката на измамниците, вместо да си погасят реалните задължения. Едва след като от фирмата на кредитора ги потърсели, те разбирали, че са измамени, твърди изданието.

Заради подобни измами от ГДБОП съветват хората много внимателно да проверяват сметките, по които пращат пари, както и на кого точно ги превеждат.

Друга опасност, която се криела в тези спам съобщения, била и вирус, който се съдържал в писмото. При отварянето му компютърната система се заразявала. Така злонамереният софтуер започвал да краде лични данни и пароли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: измамаГДБОПдлъжници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
боб преди 6 години
ГДБОБоб съветва хората да не плащат всякакви задължения.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...компютърната система се заразявала." е само едно от грандиозните ви новинарски мало-умозаключения...Не смогвам с пуканки и кола, тоя сайт трябва да го преименувате на "24 булшит", хахаха :))))
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че всичко е измама в тая държава.Даже новаторството се изразява в това, как да се измисли още по голяма измама.И другото- няма случайни измамници. Всички са на някой някой. Нали не си мислите, че фирма за бързи кредити е на дядо иван от долно спанчово? За да има милиони, които да раздава, трябва да ги изкарал от някъде.Това са мръсни пари, които не само че се изпират, ами и удвояват-утрояват печалбите си. Затова и всички наркодилъри станаха бизнесмени, легални .
17
0
 
22
 
! Отговори
Така е ... преди 6 години
Като е разрешено безумието "БЪРЗИ" кредити по интернет!! Това си е като робство!!Да не говорим, че една фирма от тези за бързи кредити получи приз за "новаторство"!!!Но като се теглят пари от подобни фирми резултатите ще са такива!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото достойнство на българина е в липсата на отчаяние!
15
2
 
15
 
! Отговори
Кога ще настъпи преди 6 години
Отдавна чакам ад настъпи момента в който Мошенниците и по конкретно Съдия Изпълнителите ще почнат да ги застигат всевъзможни инцидентиНо определно Не мисля че ще се дозабави много с нашата ПРАВОВА ДАРЖАВА
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са Гъбриел и Лойко които отговарят за дигитализацията и МВР.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Зашо ГДБОП не си гледат работата и не щурмуват тези фирми или и те са на някой си !И какво става сега родната милиция ни пази !
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бойколандия ако нещо става, става само ако е далавера - разбирай измама особено в рамките на закона!
11
0
 
7
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
навремето заловихме нагли измамници от банки..облъчват жертвите със спин активни проникващи скенери поят ги с кафе с пси активни нарко спец продукти и им набутват неизгодни крадити..Директорките на банките се хвалеха колко стотин зарибени годишно имали..
10
0
 
7
 
! Отговори
аман преди 6 години
ГДБОП да провери за терористи всички държавни служби..много години получаваме нарочно закачени спец продукти към официални писма монтирани на PDF файлове..Новите програми ловят терористичните файлове прикачени към официални писма на администрацията..
9
1
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Викат му банкиране за дребни суми.Влагаш си 100 лева на година, взимаш 200лв демек имаш си 100% печалба на година.Държавата им е дала и брадва в ръцете на съдии изпълнители и далаверата е огромна.Ако ги питаш даже и данъци на печалбата не плащат.Е това е България държава и мафия те краде законно като ти пуска филмчета за щастливи хора.
8
0
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Като сметката е в Нигерия или в зона без закони, върви ги хвани.Просто ще си я прехвърлят от там към българска или там каквато и са недосегаеми.Цели острови се издържат с такива сметки и банки,местните имат по 200 фирми.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите превеждали парите по банкова сметка на измамниците - ами, че да арестуват измамниците - банкова сметка не може се отвори анонимно. Трябва да си много *** да не можеш да проведеш разследване и арестуваш човек, който ходи с банка пълна с камери и си тегли преводите срещу лична карта.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човек трябва да е уникално т ъ п за да се хване ...
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силен е, нали има силни любовници като Путин зад гърба си.
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм, че въпросните измамници са не щатни сътрудници на фирмата отпуснала кредита! Просто още един начин да си увеличат и без това огромната печалба!
3
1
 
11
 
! Отговори
42 преди 6 години
Стойте по-силно в Интернет.
2
1
 
52
 
! Отговори
сталинист преди 6 години
До като не почнат да чупят ръцете и краката на измамниците,няма оправия в тая демокрастия!
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те бързите кредити са достатъчно голяма измама, пък камо ли това...