Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани

Граждани се оплакват, че работниците си "пият кафетата и си гледат телефоните"
Обновена: 11 мар 2019 09:42 | 11 мар 2019 09:41, Нели Христова
133
Строеж или кафета и чатове? Ремонтът на "Графа" лази по нервите на столичани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историческият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" отново вся раздор сред гражданите. Първо бяха ограничителите по трасетата на трамваите, а после криво наредените плочки, стърчащи кабели и тръби. Сега гражданите се оплакват от това, че строителите не работят. 

Потърпевшите хора, които живеят на ул. "Граф Игнатиев" споделиха пред  Bulgaria ON AIR, че работниците идват късно, почват да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

Преди дни група младежи порицаха ремонтната дейност на улицата, като разпънаха плажни чадъри и шезлонги до голяма купчина с пясък. Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции.

"Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", обясни един от живущите в района Петър Ненов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
Do 18 преди 5 години
До ЧиновникАхам...друго си е никой да не те гледа какво работиш и дали си изпълняваш задълженията, нали чиновнико??!!Така най-обичате.
18
11
 
5
 
! Отговори
Ромски лидер преди 5 години
Абе българите сте си така.
17
25
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Ама много бдителни станали "гражданите" бе! Голяма саможертва са направили щом, вместо да си гледат телефоните, са забелязали, че някой друг си гледа телефона. Че даже имат и наглостта да се оплакват.
16
18
 
16
 
! Отговори
Еврофил преди 5 години
Не може централна улица в София да бъде кръстена на един българомразец, на един корумпиран и безскрупулен руски политик, на когото трябва да сме"благодарни" за обесването на Левски, за разпокъсването на България на Берлинския Конгрес, срам и позор, време е да спрем да бъдем Задунайская Губерния, а да сме истинска демократична и Европейска страна
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E ми да,толкова са стиснати и гледат всичко да откраднат,че даже не искат да плащат на работници,затова са взели роми и то минимално количество,на които я платят,я не.Ами тази градинка между Университета и Парламента,и там е същото.От година е оградена и никой не работи.Ами Кристал,Попа,тунелите на Хемус?Схемата е една и съща-затваря се участъка,минимум дейност,гражданите да го д...т,точи се с години,минимум разходи,максимум присвоени средства.И накрая резултата-плачевен
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия пясъци и дюни утре дъждът ще ги отнесе.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - Мегаструктурно строителство..... :)
12
1
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
То е ясно че пак ще има ремонт на ремонта ,ама да правят нещо че има много да се оправя тоя бордей София . Като се махне герб от власт ще го оправят ,само да не бетонират кабелите .Другото може да се поправи .Важното е герб да не са на власт ,че не са виждали как се прави .
11
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички отрицателни коментарии са политически мотивирани и са във връзка с изборите. Независимо от всички пропуски и проблеми улицата става много по красива и уютна за живеещите там. Изчакайте до изборите и ще видите как Софиянци ще изберат отново г-жа Фандъкова за кмет.
10
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за какво пискате сега нали искахте герб ще бием този ще бием онзи хаидебиите се сега и гледаите да не спънете в циментовите трупчета
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минете по графа да видите майсторите с какъв цвят на лицето са. Един ром се изказа по телевизията, че има три месеца стаж и вече е майстор павьор. Положението ще става още по лошо.
8
5
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен2. Добре, да речем, другарите работодатели не плащат.От колко години е Герб на власт, и защо не наложи минимална часова ставка на заплащането, и не наложи строг контрол навсякъде, върху работно време и заплати? Или не смеят, че ще си отрежат обръчите, дето работят с тях, а налагане на двойни стандарти чак толкова грубо-ще е очевидно.Всички са в кюпа.Както каза един известен човек-"Пари у нас има, и то-много, но много се краде...".
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, убийствен репортаж! Браво на човека, г-н Нинов, конкретно и разбираемо обясни какво безобразие се върши там, дори и на мен, като лаик, ми стана ясно. А същата фирма правила ремонт на кино Сердика, но поръчан от частник и се справила блестящо, а тук - дайте да "усвояваме", държавата плаща! Фъндъкова, Фъндъкова....
6
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Това е един от многото ремонти на ГЕРБ, заради който Фандъкова трябва да гние в затвора с доживотна присъда
5
4
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
А какво да правят работниците, когато там на практика работата е за няколко дни? Как ще се оправдаят многото милиони откраднати от нашите данъци уж за ремонт на Графа, ако свършат работата в нормални срокове?
4
1
 
12
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Ами така е... Като не могат да "разпределят" и "разделят" правилно и по "правилните" банкови сметки "парсата" от този така наречен "ремонт" на централна Столична улица ... Ще има да си чакате ! ... :) ;) :) ... "Усвоените средства" явно НЕ могат да се "разделят" правилно сред "правилните хора" и "правилните партии" .......... Мхм .............. !!!!!
3
1
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Някой учуден да има? А това е само една улица. Представете си какво става по тая схема на всякъде в страната.По нашия край , преминаха ремонти по проектите за воден цикъл.На Влаца и на Монтана. Пълна анархия, 2-3 години не можеше да се кара кола по улиците, разкопаха, даже имаше автомобили, паднали нощем в неозначените изкопи.После-едната фирма асфалтира, другата пак разкопава асфалта, третата-асфалтира. Знам улица разкопавана и асфалтирана4 пъти. Важното е да се "усвояват" средствата. Герб....
2
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като другарите работодатели от БКП-БСП изгониха свестните работници по чужбина с мизерните заплати, които им даваха сега какво очаквате. Съвсем скоро имаше информация , че изпълнителя на обекта е роднински свързан с БСП -Трейс груп нещо да ви намирисва. Идват избори и БСП ще прави всякакви саботажи .
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FANDYSCHKI REMONT OSTAVKA I ZATVOR BE V KOQ I DA E NORMALNA DYRJAVA TOVA SCHTE SE SLUCHI NO NE I TUK