Борисов отиде в Безмер, парите за ремонта на Су-25 са осигурени

Премиерът очаква в кратки срокове ремонтът им да започне
Обновена: 24 авг 2019 16:00 | 24 авг 2019 16:00, Веселина Йорданова
132
Борисов отиде в Безмер, парите за ремонта на Су-25 са осигурени
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети авиобаза "Безмер", където се запозна със състоянието на самолетите Су-25.

"Правителството изпълни своя ангажимент и осигури 82,510 млн. лв. на Министерството на отбраната за ремонта на самолетите", коментира той.

Още по темата
Борисов е бил информиран, че военното министерство вече е превело сумата на фирмата, която ще извърши ремонта.

"Очаквам в кратки срокове компетентните органи да подготвят самолетите за транспортиране и ремонтът да започне. Това ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет", написа премиерът в профила си във Facebook.

На 26 юли тази година Народното събрание ратифицира договорите за покупка от САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение.

Наскоро Министерството на отбраната съобщи, че е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката на изтребителите.

Първите самолети се очаква да пристигнат около 2023 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези Су-та отдавна са за изхвърляне.----------Сигурен съм, че ти и мнозина като тебе понятие си нямат що за самолет е Су-25 и какви са му основните функции!В света има само Две държави които са проектирали и разработили изцяло Щурмови самолети!!!Русия Су-25САЩ А-10Щатите не са продали Нито Един А-10 дори на най-близките си съюзници!От целия Варшавски договор Бг е единствената държава която придобива Су-25!Самолета е уникален!!!Със бронирана капсула която защитава пилота
51
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можем да вземем СУ защото е съветски! Само западна техника, братчеди!
50
14
 
2
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
България трябваше да се отърве от тази скрап още преди 20 години. Но 20 години постоянно трябва да залитаме по червените и да се провалят всички усилия за пълно интегриране към Европа.
49
8
 
0
 
! Отговори
USA USA преди 4 години
Да живей вечната братска дружба!!!!
48
4
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Добре де да вземем су 34 .Тогава ще имаме щурмовик ,бомбардировач и изтребител и то по маневрен от ф16 в един за поддръжка самолет .Гледам и руснаците от него най много си правят .Самолета не е скъп 36 мил.$ обаче харчи доста .Тъй като гледам не са заложили на икономичност ,а на маневреност .А и може да носи до 8 тона бомби .Това си е сериозен самолет .Но икономията идва от това че ще поддържаме само един вид самолет за всички цели ,а не като про..а ни тиква .По няколко самолета.
47
14
 
3
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Пак ще се хвърлят пари за боядисване на ръждиви тенекета. Спокойно българи, Ф16 идва и тогава вече ще сме спокойни.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов отиде да съживява мъртавци. Тези Су-та отдавна са за изхвърляне."Що, имаш пари да купиш нова фронтова авиация ли? Вие от ГЕРБ всичко все на скрап, все за изхвърляне, пък новото ви - или го няма, или за нищо не става...
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Радев и по тази точка му взеха репликата.Мъка,мъкааа...
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията е непълна и непрофесионална!!!В нея не се засягат главнините фактори.Първо:Какво ще включва ремонта???Второ:А, модернизация???Трето:Какъв ще е ресурса на самолета след ремонта???
43
0
 
6
 
! Отговори
при ори тети преди 4 години
Нерде Шипка,нерде безмерче...
42
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов отиде да съживява мъртавци. Тези Су-та отдавна са за изхвърляне.
41
0
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Браво Борисов...браво,като дойде събота и неделя се...разработваш.Поне да беше вдигнал авиобазата по...тревога,че да дойдат всички да те...слушат,а така само двама,трима...началника.
40
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Чувал съм как един беден ром отишъл и теглил кредит за сватбата на братовчед си-и после щял да го изплаща 1 година - Ами и той искал да се почувства важен - Та и с нашите Ф16 е така -само че някои хора ще си напълнят джоба с цели 500 000 милиона долара в себе си !!
39
1
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Нали се сещаш, че глупоститте във фейса не ги пише той, а пиарката му.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е комунист, член на БКП!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Очаквам в кратки срокове компетентните органи да подготвят самолетите за транспортиране и ремонтът да започне. Това ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет"Все ми е на акъла, че премиерът може да създава такива сложни изречения
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 40 Бойко работа. Радев е по чевстванията. Това му е задължение.Другото е да гледа през прозореца и да развежда втората дама по света.
35
0
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Сделката за Ф-16 е добра с изключение на 2023-4 г.Ще им построим и завода.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве баце дава.Не спрял да дава от години.Дава всичко от себе си да умори нацията.Последни по доходи-първи по смъртност.Не е спрял да дава.
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНЕ БЕ ТИ ПАК НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ- ДЕЛКАНИ СА ПРЕДИ 100 ГОДИНИ, ВЕРНО НИЩО НЕ СТРУВА, ЩОТО ГО КАЗА И ДРУГАРЯТ ГЕЧЕВ- А АЗ НА НЕГО МУ ВЕРВАМ- Я ВИЖ ФАЛИРА 13 БАНКИ КАТО ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР- ПРОВЕРИ! КЪДЕ СА 13 БАНКИ, КЪДЕ СА 4.5 МИЛИАРДА/КТБ/ КЪДЕ СА 2 МИЛИАРДА- ЧЕРВЕНИТЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ГИ СТИГНА.

Спонсорирани публикации