Доброто е тук: Спасиха куче в тежко състояние

Доброволци и полиция помогнали на старото животно
30 дек 2019 20:11, Красимир Ангелов
18

По празниците обикновено повечето хора стават по-добри и състрадателни. Някои обаче ежедневно се грижат за животни в нужда.

От една година насам Мартин и негов приятел помагат на животни в беда. Имат страница в социалните мрежи, на която получават сигнал за умиращо куче.

"Кучето наистина беше в тежко състояние, беше много възрастно. Изпаднахме в ситуация, в която трябваше да вземем бързо някакво решение, защото кучето скимтеше, не можеше и да стане", разказа пред репортер на Bulgaria ON AIR Мартин Янчев.

Животното се намирало в затворен двор. За да не влизат в чуждия имот, Мартин и приятелите му решили да се обърнат към полицията, която да потърси собственика и да осигури достъп до бедстващото куче.

"Много често сме се сблъсквали с този проблем, че институциите не ни обръщат никакво внимание. От Шесто районно ни обърнаха внимание, приеха ни, човекът с отворено сърце се обърна към нас", сподели още Мартин.

Два часа по-късно обитателят на имота е намерен – възрастен клошар, който казал, че кучето е при него още от 1999 година. От полицията предали животното на ветеринар и сега то е под лекарски контрол.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
23
 
! Отговори
Лея преди 4 години
Само едно мога да кажа-огромно "Браво" на тези момчета! Дано повече Хора като тях да се появяват.А на чичо и Драго да им кажа:от такива дребномислещи, безсърдечни човечета сме на тоя хал-всеки като мисли със задните си части и гледа само себе си няма никога да просперира тая държава! Съгласна съм и с Плъхозащитник.
11
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрият човек е състрадателен към всяко живо създание в беда! Но това няма как да го разбере един при.митивен и бездушен човек! Бог да пази България от новите българи.
10
5
 
28
 
! Отговори
леле преди 4 години
Плъхозащитник ли си, мишкозащитник ли си, но моля без обобщения относно общата култура на хората, които обичат и се грижат за кучета! Разбрахме, че правиш разлика между животинските видове и знаеш за какво служи хобота на слона, но дай по-скромно, не откриваш топлата вода. Ще се изненадаш, но много любители на животни всъщност не е задължително да са кучелюбци! И не само плъховете са жертви на отрова, а и кучета и котки! Браво на тези хора, за грижата за болното и старо куче!
9
7
 
30
 
! Отговори
Без думи преди 4 години
До ЧичоАх колко простотия има на този свят!!!! Това че хората са решили да помагат на животни, не означава, че са безразлични към "себеподобните си"! Нарочно така се изразих, защото ти не човек - *** и безсърдечен индивид!!!!!!!А на момчетата - едно голямо БРАВО!!!! Трябва да има повече ХОРА като вас!
8
21
 
10
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 4 години
Любетелите на животните, всъщност са кучелюбци.Те не различават леопард от ягуар, бизон от зубър, индийски от африкански слон.Повечето от тях мислят, че слонът пие вода през хобота си.Всъщност, слонът само засмуква няколко литра вода с хобота си, а след това я впръсква в устата си и я поглъща.Опознайте животните, а не само кучетата.Плъховете също се бозайници и като такива трябва да са защитени от Кучешкия Закон.. Но ,вместа защита, те са подложени на жестоко унищожение с отрова.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Чакайте малко. Това че животното е при ветеринар още не значи че е спасено. Много е старо."Няма кво да те чакаме, гледай репортажа и ще наваксаш
6
0
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Чакайте малко. Това че животното е при ветеринар още не значи че е спасено. Много е старо.
5
6
 
9
 
! Отговори
Ех, Чичо ... преди 4 години
...и ти Драго...вие сте неспасяеми..и другите ,които мислят като вас. Дано ви се усладят баничките и бозата !
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ветеран! 20 години са като над 100 при хората.
3
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Провокатор си, нали!
2
4
 
30
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Добри хора! Браво!
1
4
 
33
 
! Отговори
Nadia преди 4 години
bravo!!!!!