Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин

Премиерът инспектира полагането на тръби, доволен е
236
Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин
Снимка: Правителствена пресслужба

"Балкански поток" се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на газопреносната инфраструктура в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци.

Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, да знаят какво се прави в България, каза премиерът при прелитането над обекта. По думите му правят се огромни съоръжения и се работи по над 5 км на ден.

Още по темата

Трасето преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури,съобщиха от правителствената пресслужба.

Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел -  газов хъб Балкан, защото той ще обслужва Балканите“, акцентира Борисов.

"45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище.

Премиерът каза, че сроковете за изпълнението за изграждането на "Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза той и добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука.

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
От 2 часа няма активност от Странджата.Къде е ? Добре ли е ?
129
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турски поток не балкански ! Балкански щеше да е южен поток
128
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю червен ***, аз съм член на БКП много години, но не съм член на БСП и никога няма да бъда. Не ти ли е неприятно, че цяла България се подиграва с тази партия и се подиграва с червените каскети или червени ***. Ти сериозно ли смяташ , че СДС-арката Корнелия Нинова е нашата предводителка, която милее за народа след като окраде Дъравата. Това е последната ми приказка за БКП-БСП-ДС с предводител Нинова.
127
3
 
8
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Е то и остава да не сме послушни, нали за това ни приеха, не заради икономическите показатели....Добре че имаме територия, която е от значение, иначе забрави да ни приемат.Последните 15 години, вместо да се развием, дадохме крачка назад.
126
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неабятная Рассия зависи от малка България, за да си продава миризливата газ на лошите западняци, които я санкционират, ха ха...
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 121 България транзитираше 17,8 млрд куб. м газ към Турция, Гърция и Македония и таксите за преноса бяха към 180 милиона лв. В момента транзитираме за Гърция и Македония. Като се построи газопровода ще транзитираме за Сърбия и по-късно за Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Молдова и Унгария
124
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МасКрим е руски. Въпросът е затворен. Стига сте ревали.
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си при Тодор Живков, бай Тоше, бай Тошо, селянинът от Правед, тато и т.н..., САЩ да заплашват България със санкции! Какъв смях!
122
13
 
6
 
! Отговори
Мас преди 4 години
Дано путин да остане на власт поне още 200 години. Най смешният цар на пияното азиатско племе откакто съществува. Разсмива целия свят с напъните си, накрая ще вземе да роди.
121
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ няма да позволят, ще наложат санкции на България.
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плащаме на Американските централи, само не ни нападайте, приятели американски. Друзя, ще плащаме всичко, ще купим всичко американско по света.
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много старо търговско правило е метрополията да "продава" силово на колониите скъпи продукти без да допуска конкуренция. Тази година какво ще продават господарите - подводници?
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 128На нашенеца винаги му е ясна играта... От вчичко разбира и всичко знае... От сателити, ракети, коли, ядрена физика, абе за квот се сетиш... Иначе повечето не могат даже лаптопа сами да си включат, но от всчико разбират.
117
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен...............А сега Турция ще печели от транзита на руска газ......Другарю, ти виждал ли си колко километра е тръбата на турска територия? Я отвори картата бързо.
116
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом стигна до там страни като Полша и България да се подиграват с великата ви руспия, значи е дошло времето Китай да си вземе своето. Сибир на Китай!!!
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те понеже българите много знаят как изиграят другите, затова винаги са наведени и със смъкнати ***.
114
3
 
11
 
! Отговори
генерал Борисов! преди 4 години
Ти видя ли какво стана снощи? Какво се случва с генералите които не слушат САЩ.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изиграе Путин и с АЕЦ Белене, като го построи.Изигра Путин, плащайки за реакторите и молейки се на Путин в Москва да му даде една тръбичка за газ.
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можехме да печелим милиони от транзитни такси орез Южен поток ако не се бяхме навели на американците. А сега Турция ще печели от транзита на руска газ, а САЩ никога няма да продават шистов газ в Европа.
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за ***."Да поздрави италианците, а не ДАНС и тинтири-минтири...