Борисов се ядоса на Радев: Лекарите говорят, не ние!

Премиерът смята, че индустрията у нас ще се справи
457
Борисов се ядоса на Радев: Лекарите говорят, не ние!
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че с дисциплина и без да се поддаваме на паника, с цялата мощ на индустрията, трябва да се справим с инфекцията от коронавирус.

Още по темата
Децата не са уязвими, затова народът не се поддава на паника, изтъкна Борисов.

Той посети предприятие в Габрово, което произвежда защитно облекло. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. На входа всички си сложиха маски, такива носеха и работещите във фирмата.

40 хил. метра плат имаме произведени в рамките на 3 дни. По 2 хил. облекла в момента кроят. Ще разпределим на три места максимално бързо да работят, съобщи Борисов.

Той беше информиран, че в тази фирма най-малкото, което може да направят, е 15 хил. гащеризона. Не е необходимо  да се перат всеки път, а може да се дезинфекцират на сухо. Спрени са всички други поръчки и износ, за да се работи максимално бързо.

20 евро се плащат за еднократни облекла от чужбина, по-добре парите да останат при българските работници, коментира Борисов. По думите му готвим се за по-дълго време в такава ситуация.

"Имаме няколко хиляди респираторни уреди, но и там поръчките навсякъде спряха. 5 млн. сме осигурили, където има, всичко да се изкупи. Добре че новите линейки имат респиратори в тях, така че се действа максимално бързо", заяви премиерът.

Борисов информира, че миграционният натиск у нас продължава да е нула, за разлика от съседните държави, за което са положени големи усилия.

70 хил. маски са деблокирани вчера, вече се разнасят. Голям поклон на габровските лекари, сестри, санитари, които първи усетиха, какво е това. Търсим необходимите инструменти за стимулиране на всички, които са на първа линия, заяви премиерът.

Борисов отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че политиците не трябва да говорят в тази ситуация, а само лекарите.

"Беше изчезнал, отнякъде се появи. Те говорят само лекарите, не говорим ние", ядоса се премиерът и попита може ли лекарите да наредят например реорганизация на предприятия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако трябва да сме точни,най-много плямпаш ти.
354
5
 
4
 
! Отговори
Първи преди 4 години
Обръщам се към анонимния; Защо анонимен бе ***.Защо вие когато лъжете и ви е много страх за кожата ви? Жив бих те съдрал, ще те съживя за да те дера пак! Това заслужават анонимните лъжци, такива като вас Вълнари пущат тези болести!
353
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛКОВА ПАРИ ОТКРАДНАХА ГЕРБАВИТЕ! МИЛИАРДИ ПОТЪНАХА В ЛИЧНИТЕ ИМ СМЕТКИ! ЗАТОВА НЕ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ НА ЛЕКАРИ И СЕСТРИ, ЗА ОБОРУДВАНЕ ЗА БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА И ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩИТЕ БОЛЕСТИ. ПЪЛНО ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ТЕГОБИТЕ НА РЕДОВИЯ БЪЛГАРИН. БОКО СПА 2 МЕСЕЦА, А ЗАРАЗАТА НАСТЪПВАШЕ! И СЕГА ЕДИНСТВЕНАТА МУ РАБОТА Е ДА СЕ ПЪЧИ В МЕДИИТЕ, ДА ВСЯВА ПАНИКА И ПЛЕЩИ НЕБИВАЛИЦИ БЕЗ СМИСЪЛ. ДА ГОВОРЯТ ЛЕКАРИТЕ, ЛЕКАРИТЕ!!!А НЕ МУТРАТА ОТ ТЯХНО ИМЕ!И ПАК ВСИЧКО СЕ СТОВАРИ НА ГЛАВИТЕ НИ!
352
3
 
5
 
! Отговори
до 392 преди 4 години
Не преписвай от Владо Беряну.Опитвайте се да мислите със своите глави.
351
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гузен не гонен бяга!
350
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да се справи и нека това да не сеполитизира!СЗО обяви вируса за пандемия.Всички трябва да спазваме правилата, които ни налагат специалистите много строго!Никой не е застрахован, да не говорим какво е на медицинския персонал и близките им!В тази ситуация всички сме хора, застрашени от смъртоносен вирус!Като чета какви глупости пишат някои, ме е срам, че не съществува елементарно чувство за самосъхранение!Вместо да се обстрелваме с дивотии, да се погрижим за се!е си иблизките
349
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко се изплаши да не загуби звездната си роля и вирусът му дойде дюшеш.
348
3
 
7
 
! Отговори
justice defense преди 4 години
Не е достатъвно правителствената комисия само да говори и рекламира някакви дейности при това закъснели като защитните облекла а в същото време да не направи изолиран център за изследване на застрашените от зараза и за лечение на болните нито защитни маски за медицинските работници и пациенти, а да праща болните принципи лекари от поликлиники и болници за да пламне цялата зрадвна система, нито осигуряват на болните необходимо лечение защитно облело безплатна храна и други необходими срдства.
347
8
 
18
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Бойко Борисов няма да може да се справи със ситуацията !Хората са атакувани с боен вирус и не е по силите на този пожарникар с психика на обидена госпожица да се оправи!В страните по света се отпускат незабавно средства за пенсионери и социално слаби , за да посрещнат разходите за защитни консумативи , а нашия спи и се пъчи по камери и ***!Най-добре е да предаде властта в други ръце иначе ще я патим!
346
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де .Как се лекува корана вирус?
345
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхме как "лекарите говорят", когато на заседание шефът наВМА беше просташ..ки прекъсван от батман и ту му казваше -"давай по-нататък", ту махаше като бай *** под носа му. Образованият и възпитан човек свиваше устни и свеждаше поглед, смазан от безцеремонната намеса и задаването на тона на информацията.Грубото и неадекватно присъствие на този обсебен от егото си мъж действа зле.Това "извънредно положение" има и друг подтекст.
344
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШефаПрезидентът Радев на 3ти март: "има два вируса, един софийски и един шипченски"Президентът Радев на 12ти март: "имаме капацитет да се справим с кризата"Президентът Радев не спази предписанието на Националния щаб за кризисни ситуации и по този начин показа, че не е държавник. Борисов, при все че си е една комунистическа останка и пр. показва държавнически качества на отговорен.
343
9
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Президент Радев , защо давате акъл на г-н Еднокнижков?Ами това си е безсмислено , ТОЙ разбира само от бухалка в главата!Действайте по-правилно , ето на Бойко се обиди!
342
3
 
9
 
! Отговори
тодор преди 4 години
До Лекарите говорят,гузен не гонен бяга!!!
341
12
 
19
 
! Отговори
Лекарите говорят, преди 4 години
но няма кой да ги чуе. Всички професори медици казват, че това си е обикновен грипен вирус не по опасен от досегашните, но управляващите умишлено раздухват паника, така по лесно се манипулират хората. Точно така навремето са измислили религиите, всяли са страха от "Бога" и са повели масите за носа, та до днес. С природата никой не може да се бори, даже и "Бог"- Боко!
340
15
 
27
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До ЕвгениВинету не може нищо да направи просто защото е ***!Това са фактите!
339
20
 
24
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 4 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
338
7
 
30
 
! Отговори
ББ преди 4 години
а маски за Народа ни кога бойко
337
19
 
24
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До ЕвгениСериозно! Не бъдете глупави като вожда! Вирса не е шега и е същинския проблем! Спрете да делите хората! Всеки който може да ви помогне да се разреши този проблем! Борисов желае да обере овациите, но той е пожарникар / клед събитията върви/ и ще загуби битката с вирса!
336
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
аз съм свободен българофил...скучая и ако някои иска да се видим да ми пише след като изтрезнее,Аз съм Българче...Обичам