Лидерът на КТ "Подкрепа" иска устойчиви решения за кризата

Нямаме кой знае какви различия с работодателите, обяви Димитър Манолов
15 апр 2020 21:35, Красимир Ангелов
14

Правителството и социалните партньори обсъдиха в понеделник спорната мярка 60/40. Трябва ли да се разширят икономическите и социални мерки на държавата?

"Трябва да се разширят, въпросът е доколко това е възможно. Тази мярка работи, но сигурно може да бъде направена така, че да работи по-добре. Между 30 и 40 000 човека вече са се възползвали от тази мярка. Нещата трябва да се настройват по време на работа", каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов.

Още по темата
Най-съществената забележка на "Подкрепа" била, че тези средства не се превеждат директно на работещите, а отивали в предприятието. След Великден предстои и среща на синдикатите с работодателите.

"Нямаме кой знае какви различия с работодателите. Различие има между нас и държавата и то е на по-високо ниво. Държавата твърди, че няма възможност да направи нещо по-различно", добави Манолов.

Двете основни предложени за промени са работниците да бъдат подпомагани пряко и да се намери друг механизъм за компенсиране на доходите.

"Тези, които са били на минимална заплата, получават сега по 9 лева на ден. Това с еднократната помощ няма да реши нищо, трябва да се търсят по-устойчиви решения. Трябва да ни натисне нещо такова, за да разберем, че по друг начин трябва да разпределяме това, което произвеждаме", коментира още в ефира на Bulgaria ON AIR президентът на КТ "Подкрепа".

Според Манолов трябва да се търси по-дълготраен отговор за бъдещето. По негово мнение всички резерви, които съществуват, трябва да бъдат привлечени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
П-ка Крепа е *** барабар с политиците, даже повече щот последните уж ги "избираме", а тия не знам кой ги избира.
6
0
 
4
 
! Отговори
придворен пудел преди 4 години
Изтървахте коня у ряката заедно с господаря си , сега се сети за устойчиви решения за кризата !Ами и аз искам устойчиви решения , стига да има някой умен да ги предложи !Само че в България такива вече са кът. Гарантирано то герб .
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАЗИОННИ БО....И
4
0
 
5
 
! Отговори
Подкрепи ми го преди 4 години
Да оди да се гушка с Фандакова, нали за това призова на последните избори .. ***
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме кой знае какви различия с работодателите, обяви Димитър Маноловеми нали затова ти плащат
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аркадаш ся ли се сетихте до сега мълчахте то половината хора останаха без работа и както върви едва ли ще се възстановят половината фирми отворят ли границите хората ще се продадат и ризите от гърба и ще избягат от тук
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратното на домашен отпуск