Бързите тестове - все по-важен отговор на COVID-19

Сега вече те са достатъчно адекватни, смята проф. Кантарджиев
19 апр 2020 15:40, Красимир Ангелов
64

161 българи са излекувани от COVID-19, а заразените за последното денонощие са 19. Има и един починал. От Националния щаб изразиха притеснения, че броят на заразени ще скочи след празниците заради пътуващите.

Още по темата
Все още няма резултати от пробите на шофьорите на градския транспорт в столицата. Обмисля се и тестване на шофьорите в таксиметровите компании в София. Как ще се процедира, ще стане ясно след среща на Щаба с фирмите.

Според проф. Тодор Кантарджиев бързите тестове вече вършат добра работа. "Преди 4 седмици тестовете не работеха. Сега вече тестовете са достатъчно адекватни", обясни специалистът.

От следващата седмица се възобновяват женските и детски консултации, както и изпълнението на имунизационния календар. Същевременно няма да бъдат възобновени свижданията в болниците, съобщава Bulgaria ON AIR.

Български учени изследват имунния отговор при болните, както и клетъчния имунитет, надявайки се там да е ключът към оздравяването и възможното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според проф. Тодор Кантарджиев бързите тестове вече вършат добра работа. "Преди 4 седмици тестовете не работеха. Сега вече тестовете са достатъчно адекватни", обясни специалистът."За какво пита един неспециалист? И с какво една елементарна имунограма в която и да е лаборатория е по-малко валидна от един бърз тест?Спрете да обърквате хората! Лъжете ги, че бързите тестове ще ги върнат на работа. Не, наличието на имуноглобулини не дава никаква сигурност! Може да си в по-лека форма, но опасен!
26
4
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
И обикновените хора разбраха че бързите тестовете работят само за вече изградили имунитет.Не ми е ясно в началото защо въобще правеха бързи, след като те не показват нищо за хората които вече са болни в момента, тогава трябваше PCR , за да се разбере болен или не.Бързите са за изкарали болестта и изградили имунитет.Ясно е че само крадете, и искате да минете тънко,щото бързите са евтини, а другите скъпи.Но всеки от тях е за определен период на болестта.Няма как с трици маймуни да ловите.
25
10
 
8
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Тестове Няма. Има заповеди за Роби, чиято задача е да измират! Иначе няма как герберасти да Крадът!
24
2
 
14
 
! Отговори
защо преди 4 години
много трийте мнениябе демокрасстии не сме комунистиа тези които пълнят хазаната с данъцит.е. ние даваме паритеи казваме кой да свири музиката
23
5
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Аааааа, чукнахте ли се по тиквите?Бързи тестове=Спасени човешки животи!!!Яжте си ушите, генерал ИНАТЛИЙСКИ!
22
4
 
18
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Българрина, че е Ганец в душата си е факт. Не обича да спазва правила и тва е. Писал съм го - това е щото всеки се мисли за изключителен и следователно - изключение от правилатта. Но тук има и нещо друго..Хората първоначално спазваха каранитината и доста добре. С масовото излизане за празника, хората показаха .... в лицето на властта и НОЩ показвайки ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ ТЯХ и ПОЛЗАТА от мерките им. Затова и властта избесня толкова.
21
10
 
26
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
С намаляването на заразените, намалява и шанса това правителство да си изкара мандата. Убеден съм, че тези дни фашисткия режим ще направи чудеса от храброст за да поддържа бройката на заразените висока. Щом стигнаха да ползват бързите тестове, значи манипулацията ще е страшна. Дори приятелите на ГЕРБ от САЩ потвърдиха, че достоверността на бързият тест е само около 23%. Ха ха ха ОВЦЕ, стойте си вкъщи! Утре е ред на ваксините. Положете дупе за продупчване! Били Гейтс лично ще ви лекува!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестовете ако лекувайа, да ги правим, ама нищо тахиеа няма
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбираме ли, че финансовия интерес вече е уреден? Нали така каза Майтапчийски за бързите тестове
18
1
 
17
 
! Отговори
Т.ак преди 4 години
"Бързите тестове - все по-важен отговор на COVID-19"Бързите тестове са все така ненадеждни, както в началото на извънредното положение.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Ами нали до вчера ти лично искаше тестове, а сега пък си недоволен, че ги почват.Нещо... сякаш липсва в мисленето ти?
16
1
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Те и сините бяха пребоядисани червени. А жълтите - пребоядисани сини.---ами аз много малкък бях, бебе почти, но съм склонен се съглася с вас. Аз бих добавил, че сега червените са пребоядисани сини, щом секретарката на Костов им е началник. Ама сега вие почнахте и недовършихте, за сините казахте, за жълтите също - а герберите кви са? Щото за мен по-червен от Гербер няма в БГ?
15
4
 
17
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
Бързите тестове- 80% грешка. Е! Манипулацията продължава. След като вдигнаха двойно и тройно броя на тестваните за денонощие и онзи ден влезнаха в маалите защото се надяваха, че ще си оправят бройката там, какво стана?! Временно ги докараха до 48. Ами сега, г-да паникьори? Днес 19, утре фалшиви тестове за всички работещи на обществени места и под ножа (разбирай теста). Ей и с таксиджиите няма да си оправите бройката, фашисти!
14
1
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До аз-ътСидеров... Още 50 000 ще плащаш, ако продължаваш така....Нали искаше тестове, а сега обърна плочата... Направи си една писта... и се успокой вече.-----Харизанов.... малко те биха навремето тебе, малко....Камен Донев още преди години го каза, боя не разгражда, боя ИЗГРАЖДА.. ама тебе малко те мляха... ти после фитнесче почна, стана батка... ама пред винкело мускулите на важат Харизанов... пак ще си останеш държавмо чиновниче от Напоителни Системи...
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътСидеров... Още 50 000 ще плащаш, ако продължаваш така....Нали искаше тестове, а сега обърна плочата... Направи си една писта... и се успокой вече.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързи-бавни, све тая!НИЩО не помага.Трумпета преди месец се изцепи че "Game changer"-а е тук (15 минутни бързи тестове)пък погледнете какъв леш е в САЩ.Престанете да давате ФАЛШИВИ надежди на хората защото в един момент това ще се обърне срещу властта и медиите.Пригответе се за 18 месеца криене по дупките.П.П. Наблюдаваийте Южна Корея. Там си мислят че са се спасили. Следете следващите 2-3 седмици...
11
1
 
6
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
Те и сините бяха пребоядисани червени. А жълтите - пребоядисани сини.
10
4
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Нима ?!До преди седмица-две генерал Муфтаджийски говореше тъкмо-обратното !Той твърдеше, че бързите тестове са несигурни и нямаме нужда от токива.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шменти капели едни пари трябва да се усвоят,а плебеите трябва да си мислят,че има грижа за тях тиквето.Утре ще се пенсионира и става сив кардинал като Доган.
8
3
 
16
 
! Отговори
За кой ли път преди 4 години
Ковид мовид ама самоубийствата зачестиха и то пак заради Борисов!