Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани

Премиерът обяви, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени
Обновена: 6 май 2020 21:25 | 6 май 2020 21:00, Веселина Йорданова
141
Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани
Снимка: Правителствена пресслужба

ЕС мобилизира много бързо пакет от 3.3 млрд. евро в подкрепа на здравните системи на Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов след участието си в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Тя се проведе с видеоконферентна връзка с фокус върху подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19.

Още по темата
В приетата декларация е записано още, че мащабът на кризата изисква единство и солидарност.

За нуждите на социално-икономическо възстановяване пакетът е от макрофинансова помощ в размер 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Много път имат да извървят, но радостната новина е, че с колегите се съгласихме и им дадохме път, каза той по повод пътя към ЕС на Северна Македония и Албания.

Борисов посочи, че ЕС напълно подкрепя добросъседството с осезаеми резултати и прочете, че това е също точка в декларацията.

Имаше недопустими за нас изказвания, особено ме заболя за това, че България е фашистка държава, не е спасила македонските, а само българските евреи, това е гавра, подчерта премиерът.

Борисов призова в Северна Македония да си водят предизборната кампания, но не за наша сметка.

По отношение на кризата с коронавируса, той заяви, че пандемията не е приключила и подчерта, че няма мярка, която да не е направена от страната ни.

Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден, коментира Борисов.

Той беше категоричен, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени и така са препоръчали от Щаба.

Премиерът заяви, че е ядосан на сезонните работници, които стана ясно, че са отпътували за Франция и сега се жалват, че имат проблем с френските власти.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Ще, ще ес да даде пари, ама друг път на братята от западните балкани дето ти са толкова мили. Изгоряли са му въшките на еса за толкова милите ти зап балкани!
118
0
 
3
 
! Отговори
дедо от село преди 4 години
До Нищо ново под слънце Нищо дядовото на света има и хора, които знаят какво да правят оттук нататък.
117
0
 
4
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
До 1 Една голяма част от БЪЛГАРИТЕ живеят под прага на бедността,а Борисов се радва на парите за Западните Балкани!? Повече от сигурно е,че той първи ще хариже пари във въпросния фонд,нищо че здравната система в БЪЛГАРИЯ е в клинична кома,че хора умират без лекарства и достъп до лечение,което немогат да си платят.Но той изобщо не се интересува от народа ни,единствено важно за него е потупването по гърба от господарите му!!!
116
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 4 години
И какво ни топли факта че за западните балкани ЕС ще дава пари? Ами те и Русия и Китай също наливат там пари. Борбата е м/у двата лагера за зап.балкани, а ние сме само зрители и все още на дъното по благосъстояние в ЕС.
115
0
 
2
 
! Отговори
вя преди 4 години
Пълен брус.
114
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 4 години
Политиката му за т.нар. Западнали ... е пълен провал !гърците не искат и да чуят за Албания , управлявана от мафиот като нашия !
113
0
 
8
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Управниците на една съседна нам държава колкото територията на благоевградска област,за да я покажат на картата,хвърлят огън и жупел по нас като народ и държава. Наричат ни окупатори,диваци,ние слушаме,гледаме и се правим,че това се отнася за друг народ.Ангела Меркел нарежда да поддържаме сватлъка със старите българи,г-н Борисов изпълнява,но аборигените ни плюят,ненавиждат и т.н. Покажете,че сте родолюбци вие управляващите и ги спрете пред "бариерата"когато тръгнат за ЕС!
112
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново под слънце преди 4 години
При световна криза капитализмът има два пътя за изход - социализъм/комунизъм или фашизъм/световна война. Естествено изборът днес е към фашизъм. Блокади, полицейски хайки, жандармерия по гетата, арести за разходки по парковете, глас и мизерия за народа.
111
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Колко жалко,че ние сме в източните балкани ,др.борисов,няма да може да се облажите.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновен капитализъм от перифериен тип. РБ е бананова република без банани, с правителство водено от наркотрафикант
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувала съм за теб ,защото здраво ме заблуди ,защото си голям артист но вече и грам не ти вярвам и не мога да си простя ,че такъв толуп ме излъга !
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е комунист не си е давал до последно партийният билет. Растривал е *усърднона Тато ушичките... Тези около него са до 90% с червен произход. В ЕС е бъкано с нео-комунисти, либерали и левичари. Меркел ще прави карантина при 500 средно на ден починали, а този тиранин-сатрап при 100...Сега отново се чуди с цената на всичко какво да заграби. Господ да го смъмри този бългороубиец! Амин
107
2
 
11
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Нас какво ни засяга това!?Снощи седам дагледам филм те ми прекъснаха за да кажат,че ще прави изявление! После се отказаха и започна филма. А отгоре пише да го гледаме на саита. Е как ли пък не да гледам нещо което не ме засяга! Само за милиарди говори а ние не сме получили и 1 ст.
106
2
 
13
 
! Отговори
Промоция преди 4 години
Продавам изгодно чували за трупове втора ръка, стават и за евра.
105
2
 
8
 
! Отговори
Еваларката Баце! преди 4 години
Хвърчат милиарди на Запад и Изток! Дали ще имаме черни чували за евраците или ще вадим труповете от тях?
104
2
 
8
 
! Отговори
Свой преди 4 години
От мярката ти 60/40 основно са се възползвали приближените до властта фирми.От безлихвените кредити,още никой не ги е получил.Голяма помощ за бизнеса,няма що.Ако си самоосигуряващ трябва да ти е спадал оборота с 20%.Ало икономистите,гледа се печалбата,не оборота.Ами,ако се налага да продаваш на загуба,само да вземеш пари,щото твоите мерки не работят?Ще усвоите милиарди,а ще дадете трохи на реалният(не свързаният с вас) бизнес
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е ЕС иначе боско няма с какво да се похвали!
102
5
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Някога имаше една поговорка "Парите не миришат". Миришат и още как, щом г-н премиерът долови с финото си обоняние , че ЕС е разпределил за Западните Балкани 3,3 млрд. евро. Веднага се втурна да доказва, че ние най-много сме съдействали за влизането на западнобалканските държави в НАТО. Ама, г-н Борисов, ние сме Източнобалканска държава! По- на изток от нас е само Черно море!
101
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се покаем и да помолим Бог, да ни отърве от този изчедник и котерията му.
100
3
 
11
 
! Отговори
Не съм трол преди 4 години
Ако ще и 15 млрд еврака на държава да отпуснат, това няма да ни спаси от коБрите, които ни пият кръвчицата вкъщи.Говоря разбира се за нашите прекрасни мили съпруги, които много обичаме и уважаваме. Готови сме на всичко за тях и им готвим много подаръци. Също така помним всяка годишнина и имаме време да говорим за всичко важно. Но не и под карантина 2 месеца.... Боко явно не е живял с жена толкова дълго... жалко. Сега ние ше го ядеме. :(