Съветският съюз и българската съдба

В "Операция История": Съюзът със СССР – патриотизъм или предателство?
48

Каква е ролята на Съветския съюз в българската историческа съдба? И каква оценка да дадем на личности служили на Съветския съюз по време на втората световна война?

Тях в епохата на социализма, величахме като национални герои, а после ги нарекохме шпиони и предател. Ще си зададем един въпрос - какъв е например генерал Владимир Заимов, разстрелян през 1942 година като агент на съветското военно разузнаване - патриот, искащ да изведе България от нацистката прегръдка или обикновен съветски шпионин и предател на родината си.

Отговорите в предаването "Операция История" с бившия преподавател във Военната академия полковник Йордан Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Коми преди 3 години
И тогава се крадеше, ама сега сме номер 1...работиш и умираш от мизерия, нямаш виза за САЩ, ама и пари нямаш, аз на 25 години си купих Нова кола, след това 40 години не мога и да мечтая за това...свободата има цена...
27
6
 
2
 
! Отговори
Влади преди 3 години
България е била дадена на СССР още в Ялта , затова тезата, че ако не бяхме участвали във войната срещу Германия щели да ни орежат територии не е вярна! Напразно дадени жертви из Югославия и Унгария. И така не са ни признали за съвоюваща страна, а руснаците са упреквали комунистическите си *** тук, че сме изтеглили корпусите си от Новите земи. Тоест СССР е загубил територии на Балканите от това . Четете истинска история и мислете, не повтаряйте комунистическата пропаганда!
26
2
 
4
 
! Отговори
Чук преди 3 години
Тоз мулю от НГДЕК ако не знае ролята да му кажем - Гърция не е до Асеновград, Югославия не е до София и Южна Добруджа остава за България...и те така тарикат " оатрЕотарски"...
25
10
 
11
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
24
13
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 32И кой по-точно те уважаваше, товарищ?Нека позная - Куба, Мозамбик, Ангола, Виетнам.,нали?Въпреки, че не си ги посещавал и не знаеш дали наистина те уважават. И защо на вас петолъчниците все ракети са ви в главите?Една Швейцария например няма ракети, но пък е уважавана от цял свят!
23
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият период, в който България беше велика след ранното средновековие, беше времето, когато беше високоуважаван член на Варшавския договор и зад всеки българин западняците виждаха ракетите на СССР.
22
10
 
6
 
! Отговори
nnn преди 3 години
Новгород, Киевска рус, Московско княжество, Руска империя, СССР и сега Россия, все са се развивали цивилизационно благодарение на войни и конфликти! Например при Петър 1-ви 90% от държавния бюджет е за военни разходи, но тогава са му се върнали с нови територии и население! Сега тези разходи не се връщат толкова ефективно и затова се разпадат и руската империя и СССР, россия върви уверено по този път, защото конфликти нато със сирия, Украйна, Грузия и Приднестровието не носят нищо освен загуби!
21
11
 
11
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Мдаа.Другаря полковник Костадинов още чува залповете на "Аврора" в главата си!Нали ни обясни преди време, че никаква радиация от Чернобил не е имало... Както винаги съм казвал :Социализма и алкохола не са простили на никого!
20
1
 
10
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
Защо трябва да тълкувате историята? Историята е факти а не тълкувания.Заради тълкуванията има различни истории. Още по-лошо тълкуванията прикриват и изопачават факти. И това се прави с политически поръчки.
19
3
 
5
 
! Отговори
ндаа преди 3 години
До Истинската историяТова да го измислиш е било голямо напъване!Дано не си оцапал гащите!?
18
11
 
13
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 3 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
17
6
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен. ..... Виж си лексиката.....Лексиката е такава, за да ме разберат руските роби и слуги русофилче. Невротична маниакалност е поведението на евразийските п римати, които навсякъде виждат призраците на русофобията!
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж си лексиката, Чебурашкин. Типична фобия и невротична маниакалност. Бориш се със собствените си призраци.
15
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истинската история ДЕКЕМВРИ 1944 Г-4 АПРИЛ 1945 Г- НАРОДНИЯТ СЪД В БГ ИЗДАВА 2730 СМЪРТНИ ПРИСЪДИ И 1300 ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР- В ИМЕТО НА ЦАР СИМЕОН ВТОРИ. НЮРНБЕРГ- ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОСЪЖДА 19 ЧОВЕКА, НА СМЪРТ САМО 12- АКТОВЕТЕ ИЗДАДЕНИ ОТ НАРОДНИЯТ СЪД НЕ СА ПРИЗНАТИ И ДО ДНЕС. В ИМОТИ И ИМУЩЕСТВО НА ОСЪДЕНИТЕ ВЛИЗАТ ПОЗНАЙТЕ КОЙ- ДА ЧЕРВЕНИТЕ ВЕЛМОЖИ, НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА БЪЛГАРИЯ, ПОЗНАЙТЕ КОЙ ФАЛИРА 16 БАНКИ, СЪЗДАДЕ И РИТНА ФИНАНСОВИТЕ ПИРАМИДИ И ДООБРА СВОЯ НАРОД- НЯМА ПО ЖЕСТОКИ.
14
22
 
29
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ББРусофоби няма, приятелю! Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
13
10
 
18
 
! Отговори
Гост до#2 преди 3 години
Няма нещо за бита иширпотреба което руснаците да не си произвеждат сами. България също си произвежда печки перални ютии телевизори коли и каквото се сетиш сега обаче освен тор какво произвеждаме след като и картофите чушките и доматите са ни внос. Някак смешно звучи нация произвеждаща само собствените си еск____нтда се подиграва на други
12
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре забелязвате ли, че съветскияТ съюз е....история, а България съществува?
11
13
 
16
 
! Отговори
ББ преди 3 години
предателство е да си фил или фоб...от Освобождението до ден днешен всички са чуждопоклонници...Анатема за чуждопоклонниците...живеещи като роби из чужбините и със събраното си плащат погребения в...България...у дома..."..и добре да живее.."хан Омуртаг невежи,обичайте България общият ни Дом и този на децата ни...грешници
10
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в СССР имаше комисари и сега в ЕС има. Ничто новое под слнцем.
9
5
 
12
 
! Отговори
айде сега преди 3 години
Пък като почнете да се правите на умрели лисици,и на човек му се доповръща!Да ти писне от продажници,дето драпат да са герои!Ай сиктир!