Роден лекар: На СЗО много й се иска и в България да се случи нещо

Не знаем колко реално са болните в България, посочи доц. Любомир Киров
22 юни 2020 21:55, Красимир Ангелов
44

В някои страни по света се наблюдава втори пик на COVID-19, сред тях е и България. Това заяви представителят на СЗО за България д-р Михаил Околийски по-рано днес. Междувременно предпазните маски отново станаха задължителни в закрити помещения.

Още по темата
Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари - доц. Любомир Киров, заяви пред "Денят ON AIR", че реално не може да се определи дали има пик у нас заради начина му на изчисление.

"Зависи кой какво разбира под пик и какво му иска да се случи в България. Пик в смисъла, който тези хора влагат, трябва да е бум. Тази дефиниция я даде човек, който няма общо с медицината. Цифра не може да се определи като пик, защото не знаем колко са реално болните в България, има цифра на регистрираните случаи, взетите проби, а не реална", коментира той.

Доц. Любомир Киров посочи, че страната ни все пак е отчела ниски стойности на заболеваемост от COVID-19.

"На СЗО много ѝ се иска в България да се случи нещо, тъй като това, което у нас се случва до момента, е добро на фона на останалите страни, които се водят водещи в медицина и във всичко. Системата ни като база беше готова и тя се и разшири. Още в началото разполагахме с 600 респиратора и 700 легла. После станаха още. И ние имаме какво да кажем и да покажем на света и го направихме този път", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари каза, че създаването на ваксина изисква време. "Дори да се измисли молекулата бързо, минимумът за цялостното създаване е година и половина, средно три, за да става за употреба. А ние още не знаем и дали една ваксина ще бъде ефективна. Интересно какво купуват от ЕС", отбеляза той.

Обикновеният грип взима между 250-600 хил. жертви годишно в целия свят, заключи доц. Киров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
До Анонимен34. Алоу, комуниста.В Испания ми направиха две операции без стотинка. Не те знам изобщо познаваш ли западното здравеопазване, че пишеш простотии.Да. Посетих в България зъболекар.Добре ме обслужи,но зъби и очила по цял свят се плащат в зависимост от стандарта на страната.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха да ни пуснат в Шенген и се оказа, че заразата се разраства! Ало, Щаба! Интересите на докторите и компрометираните политици май стават поредната пречка пред страната!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дву-цефтат"че цифрите от край време са 11, от 0 до 10"Цифрите са от 0 до 9 бе тампон. 10 е двуцифрено число.
33
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
СЗО не познаха! Мислят ни за прости и че лесно ще се справят с нас. А те за мен са световната смъртно организация
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният ***"Цифра не може да се определи като пик, защото не знаем колко са реално болните в България, има цифра на регистрираните случаи, взетите проби, а не реална", коментира той."Коя е цифрата? Може би 0, 1, 2 или 9? Това са цифрите и с тях съставяме числата. Как да приема насериозно човек, който е явно неграмотен и не знае какво е цифра и какво е число!?
31
0
 
15
 
! Отговори
Свой преди 3 години
Как да не си мислиш,че има зла умисъл в поведението на СЗО.Някога те споменаха ли,че и от сезонен грип всяка година умират 250-600хил(а тези данни ги има).България преди два месеца,може да е имала около 100-на заболели,на ден,че и повече,само,че как да ги регистрираш,като те не проявяват клинични признаци.80 % от хората явно имунната им система се справя перфектно.Като влезеш в болницата,там вече концентрацията на вируса е много по-голяма и става тежко.
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам само да попитам, много разбиращите тук, от вируса, защо след като Гришо, се разболя, нито един от тези, в БГ, не с положителен резултат? Айде, стига циркове, как иначе се лапат толкова пари от здравните фондове?
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите на запад идват да се лекуват в България, защото парите които изкарват там не им стигат дори за 10-тина дни в болница. Да му дожалее на човек бедни гурбетчии, дето се убиват да псуват по България, ама когато опре ножа до кокала тук се спасяват.
28
2
 
17
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Не знам на СЗО, но на някои западняци със сигурно им се иска, за да оправдаят по някакъв начин собствените си грешки !
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Т.ШакНищо подобно...Многото заразени ще поставят България в рисковата група държави и ще ни налагат карантина в която и държава да искаме да отидем... А и никой турист няма да иска да идва тук. Това е причината за връщане на маските. Макар, че вече е късно.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- СЗО: Алкохола не помага срещу корона вируса!- Алкохола: То пък СЗО помага...
25
15
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Значи имаме 600-700 респиратора, от които в момента се ползват само 13, но пък иначе ни налагат глупавите си ограничения,за да предпазваме здравната система,която в момента работи на 2% от капацитета си.Мнооого умно!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берлинската стена ни спаси от коронавируса на Запада.Берлинската стена още ни пази от западните болести.
23
2
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Абе не разбрахте ли,че БЦЖ-то на бай Тошо обърка плановете на тия джендърье да ни уморят! Те затова и пуснаха компроматите за Божков,що не можа да ни умори !!!
22
0
 
2
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 3 години
До Дву-цефтатЦифрите от край време са 10 - от 0 до 9...10 (десет) е число, състоящо се от цифрите 1 и 0.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тоя лекар,платената СЗО на съд
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин 5Ако приемем ,ч е сред твоите познати , а и непознатите , които не ти докладват , не са боледували или не са болни примерно от морбили , спин , денга , ебола , епилепсия , панкреатит , дерматити , катаракта , шизофрения , дископатия и ще 1000000000 болести , то тези болести не съществуват ли ?
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин 5 Интересно . Определяш съществуването на дадена болест по следния критерий " 70 познати и непознати , които виждаш " . Как разбираш , какво им има ? Гледаш им картоните , или как ? Ти зимно време как разбираш ,че някой е болен от грип . Ходиш да му взимаш проба или какво ? Като чуеш епидемия , какво си представяш - всички са болни - 99.99% , ядат мозъци :))) или какво се случва
18
7
 
5
 
! Отговори
Дву-цефтат преди 3 години
Тия ПОРфесори и ДВУцефти не се научиха, че цифрите от край време са 11, от 0 до 10 и сами по себе се не означават нищо. ЧИСЛАТА от своя страна трябва да бъда представяни със своето означение, хора, круши, толупи и пр.
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то се е случило отдавна - по тия земи живее страшно мpъceн народ.

Спонсорирани публикации