Капачките не са боклук, а спасение за 250 бебета

За шести пореден път се събират капачки в цялата страна
37
Капачките не са боклук, а спасение за 250 бебета
Снимка: БГНЕС

Над 300 хил. тона рециклирана пластмаса, чисто нови кувьози за десетки общински болници в страната и много усмивки на лицата през последните две години – това са накратко резултатите от инициативата „Капачки за бъдеще”, която се превръща в една от най-успешните социални кампании у нас. За шести пореден път инициативата организира голямо събиране на капачки на площад „Батенберг” в столицата, предаде БГНЕС.

Малки и големи изпълниха пространството пред Царския дворец в София, за да оставят на специално организирания пункт събраните от тях пластмасови капачки през последните месеци, а кампанията тече успоредно в няколко града на страната.

„Мотивират ни резултатите. Мотивира ни фактът, че едновременно помагаме на природата и даряваме апаратура на болниците, а това буквално спасява животи. През 22-та кувьоза, които успяхме да дарим до края на миналата година, вече са минали над 250 бебета. Това означава, че всички хора, които са събирали капачки, са помогнали на 250 бебета да бъдат здрави – няма по-силна мотивация от това”, категоричен е Лазар Радков, един от двигателите на инициативата.

„През последната кампания в страната се бяха събрали 50 тона капачки, сега сме събрали над 60 тона. Имаме увеличение. Колко ще бъдат днес в София, все още не можем да кажем. Ще имаме точни цифри в края на деня”, допълни Мартина Йорданова.

Посланието им към младите хора е просто – работете здраво и мрънкайте по-малко, а всеки път, когато имате възможност, помагайте на другите и правете средата около вас по добра

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: капачкибебекувьоза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирайте капачки а оня с пачките и кюлчетата злато ше напълни още едно шкафче. Макявидебнауплеметоевано.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте да събираме капачки за нова държава....
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми звучи абсурдно в държава в ЕС да се събират капачки за кувиози за всякакви мафиози като Борисов пари има, но за кувиози не.
4
16
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... Едно време не е имало кувьози и преживелите бебета са били къде къде по-здрави. Сега детето в кувьоз, неговите деца на апаратно дишане, а техните деца - на системи....... Жалкото е, че такива като теб са преживяли.
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава, че всички хора, които са събирали капачки, са помогнали на 250 бебета да бъдат здрави Глупости. Едно време не е имало кувьози и преживелите бебета са били къде къде по-здрави. Сега детето в кувьоз, неговите деца на апаратно дишане, а техните деца - на системи с бутилка кислород и в електрически столове.Спасявайки ***, вие създавате още ***. Тъжно, но факт. В момента реват точно такива наследници на хубави гени от ковида...
2
13
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Резултатите от тази инициатива са впечатляващи и показват, че българският народ е стойностен и подкрепя справедливи каузи. Но не това е основният начин за спасяването на бебетата. Нужна е държавна политика, която в момента липсва. И тази липса е по вина на цялата така наречена "политическа класа", която за 30 години не можа да определи, кои са националните приоритети на България и кои са начините за тяхното постигане. И които приоритети да бъдат следвани от всички правителства независимо от парт
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го има само у нас да събераш капачки за да направиш добро, а тулупа да спи насред пачки и кюлчета, ама хак ни е пак си го изберете.