Български екип от "Четири лапи" спасява животни в Бейрут

Помага в търсенето на оцелели под отломките
13
Български екип от "Четири лапи" спасява животни в Бейрут
Снимка: Четири лапи

Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ изпрати свой екип от специалисти с българско участие в Бейрут, който ще помага на местната организация Animals Lebanon в спасяването и лечението на пострадали след чудовищния взрив животни.

На 4 август ливанската столица бе разтърсена от мощна експлозия на пристанището, причинила смъртта на над 170 души и наранявания на други над 6000.

Сред жертвите са и много животни, включително домашни любимци.

Екипът на „Четири лапи“ помага в търсенето на оцелели под отломките животни, на които осигурява лечение, грижи и храна и които ще опита да събере със собствениците им.

През следващите седмици ветеринарните лекари и експерти по залавянето на животни на „Четири лапи“ ще се опитат да спасят от руините в Бейрут колкото се може повече домашни любимци и бездомни животни, работейки заедно с местни доброволци и представители на най-голямата местна организация Animals Lebanon.

Ако спасените животни са бездомни или пък собствениците не могат да бъдат открити, спасителите ще търсят нов и сигурен дом за тях. Също така, „Четири лапи“ ще достави необходимите за лечението и отглеждането на обгрижваните животни медикаменти и храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Ходят в чужбина защото ще лапат пари, а когато им се обадих е че бедства котка, казаха да се обърнем към пожарната на 112
10
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Живи и здрави да са от тази хора от тези организации. Кога ще стане това в България? Никога за съжаление. С тези изверги наричащи се българи. Само с 3 думи може да се опишат българите. Гадни, злобни и жестоки.
9
2
 
6
 
! Отговори
SOS преди 3 години
Спасихме българските животни и тръгнахме да спасяваме чуждите.Всеки ден гледам как *** пребиват кончета по пътищата и умират в адски мъки.Кога ливанец дойде да спасява български животни ми се обадете,но явно става въпрос за пари и за това е този зор.
8
10
 
3
 
! Отговори
HUMANN преди 3 години
Сигурно има много плъхове за спасяване... после в София ли ще ги занесете!?
7
13
 
13
 
! Отговори
4 копита преди 3 години
На ливанците им е само до уличните кучета и котки!
6
8
 
17
 
! Отговори
Хубава новина преди 3 години
Браво!
5
11
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Днес откъснах краката на 2 хлeбарки, убих 2 мухи, сега ще ме съдят, че съм утрепал невинни животни ! Това е дивия капитализъм в БГ !
4
9
 
11
 
! Отговори
6 крака и 2 антени преди 3 години
Колко е субсидията за спасяване на пострадали хлeбарки от взрива в Бейрут?
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могат да вместо да ходят до там, да вземат разходите за полети, хотели, коли под наем, храна и медикаменти за животни и да ги преведат по банков път за помощ на пострадалите хора. Обаче явно животните са по-важни от хората. Котенцата и кученцата са сладки и невинни. А хората сами да се оправят. П.С. В Християнската традиция животът на който и да е човек е безкрайно пъти по-ценен от животът на което и да е животно. Но след 45 години БКП, Християни у нас не останаха.
2
19
 
16
 
! Отговори
Айнщайн преди 3 години
Човешката глупост е безкрайна.
1
12
 
14
 
! Отговори
Котьо преди 3 години
И кой ги финансира?