Жълт картон за правителството или лява атака срещу страната?

Евродепутати за резолюцията на ЕП в "Брюксел 1"
Обновена: 9 окт 2020 20:12 | 9 окт 2020 20:11, Веселина Йорданова
124

Независимо от коя политическа сила сме и какви цели имаме, не трябва да допускаме да хулим страната си. По този начин се накърнява имиджът на България, нанесе се имиджова щета. Предстоят избори в България през март догодина и хипотетично – може да управляваме ние, може да управляват и БСП, и други. Това каза за предаването "Брюксел 1" Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ.

Но това, което оставяме като впечатление в нашите европейски партньори, не е добре и няма да изчезне на другия ден след изборите, допълва Адемов. Защото, когато станаха наши колеги от „зелените“, които директно настояваха да се спрат еврофондовете, аз се учудих на нашите колеги от България, които ръкопляскаха и се радваха. Сигурен съм, разбира се, че няма основание това да се случи. Но ако стане факт и БСП управлява, дали ще бъдат по-доволни, ако са спрени еврофондовете, попита риторично евродепутатът от ГЕРБ.

Независимо от партийните ни ежби и партизански борби, най-високо трябва да стои интересът на страната ни, категоричен е Асим Адемов.

Цветелина Пенкова, евродепутат от БСП, заяви от своя страна за предаването „Брюксел 1“, че индикациите вече са дадени. За мен и докладът, и политическата позиция на европарламента всъщност са ясен знак, че политическото доверие от нашето правителство е снето, допълни Пенкова.

Предстоят избори, надяваме се тези документи да бъдат разчетени малко по-ясно и по-обективно, защото не можем да продължим да хвърляме прах в очите и на гражданите, добави евродепутатът от БСП. Избори се искат и те трябва да бъдат на масата на този етап. Очакваме това да бъде разчетено от управляващите, тъй като те вече получиха червената карта от всички възможни институции, включително и от българските граждани. Какво очакваме оттук нататък?

Наистина е нелепо да се говори за спиране на европейски средства за в бъдеще, но ако продължим по този начин и с този модел на управление, вероятно има такава заплаха. Социалистите винаги са отстоявали позицията, че върховенството на правото във всяка една от държавите-членки, и европейските средства трябва да бъдат много тясно обвързани. Защото не можем да продължаваме да наблюдаваме тези злоупотреби, които се случват в нашата държава основно, но не само при нас, категорична е Цветелина Пенкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е дясна демократична партия в която всичко се решава от един човек. Атака също е дясна и демократична значи а...Значи БКП беше още по-демократична там решаваха поне Политбюро.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Приказките за "идеологии" действително са "дрън-дрън ерина".
37
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
ГЕРБ е дясна партия. Това е ясно на всеки с елементарно познаване на политическия спектър и на политиките, които провеждат десните партии.Неграмотните *** тук показват вопиющо невежество, а са тръгнали да "оправят" страната.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Бойко е демократ, значи Тодор Живков, Георги Димитров и Йосиф Сталин също са демократи.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48За "идеология" говорят комунистите, в политиката се говори за политики и действително, ГЕРБ провеждат десни политики, колкото и да пищите червените ***.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеологията на ПП ГЕРБ е каква? Демократична България е либерална демокрация, БСП са социалисти, НФСБ са патриоти. ГЕРБ какво е? Финансови опортюнисти.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36"Какъв рекорден БъВъПъ бе."Знам, че сте неграмотни, но преди да плюете за "разсипана" България поне се информирайте дали е вярно.Ако ГЕРБ само крадеше откъде идва тоя БВП?
32
2
 
4
 
! Отговори
Наглите мутри преди 3 години
и политически опортюнисти се правят на ни лук яли, ни лук мирисали - резолюцията не се отнасяла за тях, а била обида и хула срещу България. Продажни мекерета!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1ГЕРБ Е ДЯСНА ПАРТИЯ КОЛКОТО ИДИЛ Е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧервения Бойко се утвърди като национален предател.
29
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
След като не могат да отрекат деструктивната роля на червените най-многото, което червените *** могат да направят е да се опитам да слеят техния компрометиран образ с този на враговете си: не ви минава номера, ГЕРБ е дясна партия и политиките й са десни. Свиквайте, че не сте дорасли.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До О хо хоЗНАЧИ ЕНП ДРУЖНО ЩЕ СЕ ИЗДЪНИ.
27
3
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ЦЯЛОТО ЕНП НА 100% ГЛАСУВА ПРОТИВ!!! ЧЕРВЕНАТА ЗЛОБА КРАЙ НЯМА!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovСамо до българския казан няма дежурен дявол.Затова ще се варите в собствен сос.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е лидерска партия от центристи, леви уклонисти.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛЯВАТА АТАКА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ЗВУЧИ НАПРАВО КАТО КОШМАР ЗА КОРУМПИРАНИТЕ ЛЕВИ ОТ ГЕРБ
23
1
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Няма да хулите "държавата" ?Значи ще стоя гладен и бос , обаче видиш ли трябва да е кланям на вожда. Айде няма нужда, нека всички ни видят какъв катун сме!Иначе ако битате вожда - цъфтим и връзваме.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36България с рекорден БВП е "разсипана".Същевременно червените финансирани от мутри и разграбили България се представят за борци срещу "мафията" и "корупцията", а президента, който си назначиха с помощта на Москва има за съветник дясната ръка на най-мощната мутренска групировка ВИС-2, като същия огравява борбата срещу "мутрите".Колко по-нагли можете да станете?
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30"ЛЯВА АТАКА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА."Лява атака срещу корупцията звучи като лош виц. Левите по дефиниция са корумпирани и продажници.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евро парламента показа червен картон на крадеца от Банкя .Кой разбрал , разбрал