2 095 са новозаразените или 39,5%, починали са 150 души

1 858 са оздравелите през последното денонощие
Обновена: 15 дек 2020 05:56 | 15 дек 2020 05:55, Елка Василева
152
2 095 са новозаразените или 39,5%, починали са 150 души
Снимка: архив, БГНЕС

2 095 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 5 298 проби. Това е 39,5% от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 110; Бургас - 110; Варна - 156; Велико Търново - 98, Видин - 8; Враца -75; Габрово - 9, Добрич - 33; Кърджали - 26; Кюстендил - 32; Ловеч - 21; Монтана - 17; Пазарджик - 62; Перник - 30; Плевен - 76; Пловдив - 273; Разград - 33; Русе - 137; Силистра - 60; Сливен - 61; Смолян - 21; София област - 40; София (град) - 312; Стара Загора - 152; Търговище - 12; Хасково - 73; Шумен - 57; Ямбол - 1.

Още по темата

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 181 544, като към момента 90 128 от тях са активни.

85 578 са оздравелите, от които 1 858 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 7 045 пациенти, 580 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 5 838. Сто и петдесет души са починали през изминалото денонощие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народа се изхитри, не прави ПСР и щото ги затварят, праеи бързия и толкоеа, че и на работа ходят
81
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 78С някои неща съм съгласен, с други не. Това което говориш за масовото тестване е много вярно! Това трябваше да се прави от самото начало. Бързите антигенни тестове са хем достъпни, хем стават веднага, хем са евтини.Обаче оня, генерала, коремния хирург каза - "НЕ!". Само PCR тестове важат!Ей го на, сега на здравния министър му дойде друг акъл - от другата седмица ще признават бързите тестове. Ще увеличи ли това бройката? Мисля че да. И току се окаже, че сме почти 70% заразени!?
80
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ФинНяма такава повишена смъртност от страх, отчаяние и останалите дивотии. Повишената смъртност се дължи изцяло на Ковид-19. До средата годината даже имахме по-малко починали от миналата година, както и трябва да бъде заради намалялото население на България. Голямата разлика с миналата година в броя на починалите започна от последните дни на октомври и най-вече през ноември. Сега през декември ще видим как е.
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плато няма. Новите случаи не намаляват.Новорегистрираните случаи намаляват по-скоро защото намаляват извършените PCR тестове, а не защото по-малка част от тестваните са болни. Така че реалният брой новозаразени едва ли намалява - просто в момента се регистрират по-малко от тях
78
4
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 75 (Обективен)А, ти значи знаеш как се спира епидемията? Тъй ли?И как точно?За Азия искам да ти кажа една особеност: В Китай конкретно, панголинът явно е национално ястие, както за нас печеното прасе за Коледа.Говоря в преносен смисъл, може да ядат змиорки, прилепи, кукумявки... все тая.Домашните прасета нямат опасни вируси. Освен това ги ядем печени.С други думи, китайците вече са се имунизирали. Не 70%, но много от тях по естествен път са "ваксинирани". Не и ние, за съжаление.
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше още преди повече от месец през октомври да се пресече нарастващата зараза . Мухльовците не посмяха . Досвидя им и да включат по-широко тестване и и проследяване , което щеше да спаси хиляди човешки живота и да ограничи разпространението. За съжаление българите не са от подредените и разумни народи , а са предимно дървени филосови и *** с очевидно Афгански и на изток от там произход . Това е причината да имаме Мутри на власт и хаос , да сме шампиони по измиране.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От64МОЖЕ да ми е изваден мозъка, както твърдиш, но поне имам душа да съм съпричастно към мъката на страдащите и на техните близки, на майките изгубили/ здрави до вчера /млади хора и оставили сираци!РАДВАМ се, ЧЕ твоя мозък е ЦЯЛ! Бъди жив и здрав!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бяхме най-тъжното място на света. Така ни нарече Економист през 2010 година в едно свое изследване. Сега сме шампиони по смърт. От най-тъжното до най-смъртоносното място крачката всъщност не е голяма.
74
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Така и не се научихте по опита на държавите от Източна Азия как се спира епидемията, а това можеше да стане и тези хиляди хора починали заради Ковид-19, сега да са живи.
73
11
 
2
 
! Отговори
Фин преди 3 години
До ФактЩе видим дали е така, но дори да е вярно, голяма част от повишената смъртност е от страх, отчаяние, самоубийства, чернотия и липса на душевна светлина. Ако не отпаднат мерките ще стане още по зле, запомни го това.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеда си сред първите в Европа или в света по бедност, корупция, мръсен въздух, убити по пътищата, конспиративни теории, ав една пандемия да не си пръвпо смъртност. Няма как да лъжеш смъртта - тя не е евроинституция, на която да и замажеш очите.
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС, ПИСАХ ВИ, ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ОБЛЪЧВАНЕТО, НЯМА ДА ВЛИЗАМ ПОВЕЧЕ ТУК!И ТВ НЕ ГЛЕДАМВЕЧЕ!НЕ МЕ ГОНЕТЕ ЗОРЛЕМ!
70
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с мерки, без мерки все около 40%не разбрахте ли, че трябва да се преболедуваникакви ваксини не действатвече при англичаните върлува нова мутацияи за нея ли ще ги поцкати до кога така
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ОБЯСНЯТ ДОКТОРИТЕ ЗАЩО НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ?ФАЙЗЕР ЗАЩО НЕ ДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА БЕЗВРЕДНОСТ?ЕС ЗАЩО ПРИЕ ЗАКОН, СПОРЕД КОЙТО НЯМАМЕ ПРАВО ДА СЪДИМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ?
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалността е, че тези мекотели се страхуват, че мерките, които взимат всъщност показват колко неадекватни са били през тези 8 месеца, в които можеха да се подготвят за есенната COVID вълна.Страхът им стига до там - идват избори и ако народът излее гнева си на тях, след изборите секват обществените поръчки, подкупите, нагласените еврофондове, спира далаверата, от която живеят.Цената за кефа на мутрата отново ще плащаме ние.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64 АнонименЗа другите незная но ти с сигурност си с изваден мозък
66
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Като вземе властта ТРИОТО НАЧЕЛО С КОРНЕЛИЯ И СЛАВЧО , ЧУМАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ! ЗА РАДЕВ,СЪВЕТНИЦИ И ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП НЯМАШЕ ВИРУС! ТАКА ЩЕ СЕ ПРЕБОРИ ВИРУСА С ПЪЛНО ОТРИЧАНЕ!
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ощеБаламурници вярват в ковид пандемията ! Хора са умирали от различни заболявания умират и сега но всичките ги пишат , че са умрели от ковид за да подготвят стадото за ваксиниране специалната ваксина която ще промени генетичния код на ваксинираната овца
64
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ФинТо повишената смъртност даже и на годишна база вече е факт и то благодарение на ноември и последните няколко дни на октомври. Като прибавим и декември и ще имаме над 20000 починали повече от предишните години. До края на октомври общия брой на починалите беше по-малък от миналата година, а до края на ноември стана с 7600 човека по-голям от същото време за миналата година.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да прости починалите!КАЗВАТ, ЧЕ ЖИВИТЕ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ НА МЪРТВИТЕ, А МЪРТВИТЕ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ НА ЖИВИТЕ! ПРИ толкова много ПОЧИНАЛИ, толкова оставени СИРАЦИ, да сме слепи,глухи и фъфлещи философи !ДАЛИ НАИСТИНА СМЕ ЧИПИРАНИ И НЕ СМЕ УСЕТИЛИ!