Радев категоричен: Не лансирам идея за гласуване в два дни

ЦИК: За гласуване с мобилни секции и по пощата трябват поправки
Обновена: 8 яну 2021 12:28 | 8 яну 2021 12:18, Веселина Йорданова
136
Радев категоричен: Не лансирам идея за гласуване в два дни
Снимка: БГНЕС

Най-важното, което предстои пред ЦИК, е общественото доверие в изборния процес, заяви председателят на комисията Александър Андреев на среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Продължават разговорите на държавния глава с представители на различни институции за организиране на безопасни избори в условия на пандемия.

Още по темата
В началото на срещата президентът заяви, че не лансира идея за гласуване в два дни.

Андреев пък подчерта, че за да има доверие, се изискват ясни послания какво е възможно да бъде направено в рамките на закона.

За гласуване с мобилни секции и по пощата трябва да има законова промяна, стана ясно в разговора.

От ЦИК изразиха надежда пред президента да имат повече време за организация от издаване на указа.

Предизвикателство пред комисията е обучение на членовете на ЦИК, което досега е било присъствено. Предвижда се това да става с методическо ръководство.

В момента Изборният кодекс позволява изборният ден да се удължи - до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той нищо не "лансира". Толкова безсмилен човек, че е жално да го гледаш и слушаш
122
1
 
9
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитват се да ни набутат Цветанов,чрез Радев,Радев няма никакъв опит в политиката и е само една жалка марионетка на Цветанов, хората не искат Цветанов, та те го мразят повече от всеки друг политик, защо набутват насила Цветанов в лицето на хората,след като никой не го иска?
120
7
 
1
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Герберуните са се уплашили от президента.Ми човека има ценз и народа го цени.А бабуна със свойте захаросани приказки вече и врабчетата го разбраха що за стока е.
119
1
 
6
 
! Отговори
КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ преди 3 години
НАЛИ до вчера , ФИГУРАНТА препираше за предсрочни избори , много БЕШЕ спешно да се променя СИСТЕМАТА на управление......Сега когато има възможност да каже датата на изборите - то той я каза , но се чуди как да се отметне от думите си....НИЩОПРАВЕЦА ДАВА на заден ход....КОГАТО КАЖЕШ НЕЩО ....ТРЯБВА ДА ГО ИЗПЪЛНЯВАШ ....Как ДА ВЯРВАМЕ НА такъв " президент "- ЛЪЖЕЦ......
118
1
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
НА ФИГУРАНТА - НИЩОПРАВЕЦ , ОСТАВКА НА ХЪРЧИЛОТО - АЙЛЯКЧИЯ ....ОСТАВКА , СЪД И ЗАТВОР !!!!
117
1
 
1
 
! Отговори
Либерални страсти преди 3 години
В Лебедово езеро белият лебед е символ на доброто, а черният на злото. В Лешникотрошачката критиците откриха проблеми с танца Кафе с арабска тематика, докато в Баядерка по сценарий на унгарския композитор Имре Калман се приема, че има проблематична танцова сцена с участието на чернокожи деца.
116
1
 
1
 
! Отговори
Либерални страсти преди 3 години
Наскоро назначеният директор на Парижката опера Александър Нийф планира да премахне три от най-известните балетни хореографии от репертоара заради твърденията, че тези спектакли насърчават доминирането на бялото, казва самият Нийф пред Le Monde. Въпросните три балета са Лешникотрошачката, Лебедово езеро и Баядерка, всички хореографирани са от покойния Рудолф Нуреев. Според вестник Льо Монд въпросните три балета са били набелязани за премахване по следните причини. В Лебедово езеро белият лебед е символ на доброто, а черният на злото. В Лешникотрошачката критицит
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветан Цветанов и Христо Иванов са в "отбора" на президента, който след минаването на американската писта няма как да подкрепи Корнелия Нинова, която е свързана с шефа на СВР Сергей
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има ли смели неподкупни политици, които да направят коалиция, с която да се премахне паралелната държавата", попита Корнелия Нинова в интервю за Радио "Фокус".Лидерите на опозиционни партии обаче не напират за коалиция с БСП.След "тайните срещи" на Корнелия Нинова с Цветан Цветанов, бившият втори в ГЕРБ направи проамериканска "партия" с президента Румен Радев, който мина на US позиции."Демократична България" разчита на дясна София и ще я загуби, ако влезе в коалиция с БСП."Републиканци за България" е проамериканска партия, "Демократична България" е свързана с кръга "Сорос"
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувате за Радев,получвате Цветанов в комплект с цецомобили и голямо ухо!
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пауър Пойнта RR "Не лансирам идея за гласуване в два дни- трябват ни избори 200 дни. Нашите баби и дядовци от Бесни Страшни Пенсии докато се натуткат да стигнат до урните ще минат 7 часа. Докато им покажем кое копчИ да написнат ще трябват по 2 часа на човек за обучението. То тая работа не е като оная работа. Не можем да обучим хората. Трябва ни време да направим двойни чипове. Нашите хора от България Се Прецака са милиарди и ще трябват минимум 20 дни."
111
3
 
9
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Цяло лято риваха за избори и оставки, блокираха движението освинваха улици и сгради, а сега, когато дойде време за избори, вместо да ги назначи на първата възможна дата - ускукване, шикалкавене, отмятане!?!Е'аси!Ха на бас че Корнелия му е опънала каишката да изчака да се поуталожат безкрайнете и гафове
110
2
 
13
 
! Отговори
селянин от хасковско преди 3 години
Този докара президенството до никому ненужна държавна институция пълна с безполезни, но oгромен брой чиновници За разлика от опърпаните си поддръжници, за един мандат нищоправецът Румен Радев ще вземе близо 1 млн. лв., плюс доживотна голяма президентска пенсия. - И защо? За вдигане на юмруци и нагнетяване на социално напрежение? - За нещо свършено ли? - За злословия и за злодеяния... Да си ходи на село и дано по-бързо го забравим !
109
7
 
3
 
! Отговори
михале,михалееее преди 3 години
Явно не само баце е разтревожен от изказванията на президента,тревога се чувства и сред троловете,усещат че иде края на кльопачката.
108
2
 
2
 
! Отговори
михаал преди 3 години
До хехехе, на кой адрес да ти донеса урната с плюнката за всеки глас. За глас народен на твоята рода, ще стана доброволец, и то без цена.
107
12
 
3
 
! Отговори
хехехе преди 3 години
Безспорно Нашият Президент Радев е трън в *** на тулупището.А герберските *** вече са с пресъхнали уста от плюене,обаче всичко е напразно.Това е най-успешният политик и президент за последните тридесет години!
106
3
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Казарменият *** прави жалки опити, да придаде някакъв смисъл на институцията "президент", която той принизи до нулата. Най-вредният президент от новата история на България!
105
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво лансираш, Радев? Хайде като го уточниш, тогава ни занимавай!
104
6
 
18
 
! Отговори
До 109 преди 3 години
Събуди се...Какви 40% сънуваш? Кой е опонента на злобаря? Който и да е, ще е по-добре от самовлюбеното същество радеф!