Медик: При личните лекари в страната има недостиг на ваксини

Джипитата не могат да отказват да се включат в масовата ваксинация
21
Медик: При личните лекари в страната има недостиг на ваксини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лични лекари не могат да отказват да се включат в масовата ваксинация, но в страната има недостиг на ваксини при тях.

Това стана ясно от думите на д-р Георги Миндов, председател на организацията на общопрактикуващите лекари в София, пред БНР.

Още по темата
По думите му софтуерът работи и джипитата имат връзка с националната здравна система.

Той уточни, че на час спокойно могат да се правят по 10 апликации.

По 10 ваксини да прави всеки личен лекар на ден, това са около 40 000 - 50 000 на ден. Важно е да има желаещи и ваксини. Хубаво е да ни се предоставят и от другите ваксини на "Пфайзер" и на "Модерна", коментира д-р Миндов.

В предаването медикът подчерта, че към момента няма окончателен доклад за нито една ваксина и всяко друго говорене по темата е спекулативно.

В Добрич джипитата са получили информация от РЗИ на служебните си пощи, според която трябва да представят списъци с желаещите да се ваксинират. С отварянето на "зелените коридори" за масова ваксинация само за ден 239 жители на Добрич са получили първата си доза.

В хасковското село Малево са научили за масовата ваксинация снощи. Там днес на място отидоха премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов.

В населеното място няма общопрактикуващ лекар, затова там е изпратен мобилен екип. До този момент записаните в списъците са 80, а наличните дози са 150.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипитата се оказаха най-мързеливата и безотговона част на лекарското съсловие. Осигурени са им по 2000-2500 "крепостни" пациенти и те си гледат кефа. Основната им "работа" е да не дават "пътеки" за обстойни прегледи и лечение. Превърнаха се във високоплатени регистратори и диспечери.
9
5
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Пуснете ваксините по аптеките! Който иска, отива там, купува си и после се боцка при своя лекар.Има обаче лек административен проблем. Европейската агенция за лекарствата не е одобрила нито една ваксина. Само им е дала временни разрешения за употреба, предвид епидемичната обстановка. Ваксините официално още се водят експериментални.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Споко ве и без това няма образование вече и няколко поколения вече са тотал щета и нищо не става от тях освен да се друсат и да се правят на тарикати.
7
2
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
10 апликации на час, добре. А отчитането им в системата? Или него не го смятате? Сутрин бодат, а следобед се отчитат в бъгавата ви система, което отнема време, колкото и работата с пациента, тъй че часовете за ваксинация ги бройте наполовина.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1.Продадоха проблем.2. Негативни внушения и напластяване на негативан енергия3. Реакция и решения - ваксина.4.Пълно подчинение.5.Криза и безработица.6.Постоянни мерки и ограничавания.7.Създаване на нов световен ред.Най големият вирус на хората е невежеството им и това че са спрели да се развиват.
5
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 3 години
Много наивно е твърдението, че лизните лекари ще правят по 10 апликации на час. А другите пациенти които ежедневно се извиват на опашки за да попълните здравните им книжки какво да правят, ще ги отложите за след 3 месеца ли? Ваксинацията трябва да бъде с масово изместен фокус от личните лекари.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само да не стане така да провалят цялата ваксинация когато трябва да ваксинират с втората игла да няма от същите ваксини.некадърници.но идват избори нали така.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
HahahahahahahahahahahahaaahahahhahahhahahahahahahahaПо-голяма лъжа не бях чел. Никой не иска да става опитна мишка и няма никакви записвания за ваксиниране
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
д-р Миндов, то хубаво да искате... ама от къде ще намерите хладилници за минус 70 градуса (за кабинетите на личните лекари), че искате да Ви се предостави "Пфайзер"?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koeto e bez pari, ne struva...ako e hubavo, ste go ima v supermarketa ledel i kuflant.