Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей провесоре кое е неразумното че хората искат да работят за да изхранват семействата си За тебе е лесно получавш си заплатката .Кев тие че според тебе си вече медийна звезда По хубаво се скрий някъде и не се показвай повече АЙДЕ НЕМА НУЖДА
271
2
 
1
 
! Отговори
Танцуващия с джипкат преди 3 години
А как лекувате последиците от разходките с джипката? Колко човека са ангажирани? Колко прегръдки, целувки и т.н. Дали не бъркате нещо!?
270
2
 
4
 
! Отговори
Протестирайте преди 3 години
и горете маските - както през есента.Само така може да се избавите завинаги от вируса.Умрелите не ги хваща никакъв вирус.
269
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неразумно поведение би било ако няма нов Нюнбергски процес за тези убийци!
268
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекувате последиците от неразумното и престъпно поведение на премиера!
267
3
 
3
 
! Отговори
Колио преди 3 години
лекува тия дето ги ваксинираха и тия дето ваксинираните заразиха.
266
2
 
7
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Балтов заедно с вожда си Боко тиквата скоро ще бъдат съдени за този медицински фашизъм.По цял свят ще има трибунали.И тук няма да има изключение.Боко има милиарди които ще му се конфискуват.Пита се *** като Балтов с какво ще плащат.
265
3
 
0
 
! Отговори
разумен преди 3 години
хора сме,не стадо.
264
3
 
5
 
! Отговори
разумен преди 3 години
Аз спазвам всички насилствено наложени мерки и не желая този ортопед да ме обвинява,че вирусът се разпространява.ОчевАдно е,че навсякъде мерките са безсмислени-има временно затихване и после-пак вълна.Такива като този професор трябва да са ни благодарни,че се обричаме на скотски ограничения,за да запазим здравната им система,по-точно-лекарите,които българинът уважава.Но не администраторите като него,които са вечно ядосани,но и некомпетентни и безсилни.Стига укори,хора сме,не ***.
263
5
 
13
 
! Отговори
Пациент преди 3 години
Първо - нищо не лекувате.Второ- една логична мерка не наложихте.Трето- виновни сте всички вие, дето сте в управлението за хаоса, който цари в болниците.
262
2
 
8
 
! Отговори
С преди 3 години
Все хората виновни,а Вие никога не сте виновни...
261
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекувате последиците от некадърността, кражбите и малоумието на управляващите. И то по най-малоумния начин очевидно от резултатите, няма официален протокол а всеки лекар екпериментира с антибиотци и препарати вместо да вземете протокол от Кореа, Германия или друга страна с добри резултати. Така че аре на май*ка ти и на всички др *** които лижат *** на бейко у фурната.
260
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я,стига глупости! На човек му е дадено свобода на избор на живот от Бог ! И не може вие които сте медицинска мафия,да решавате кой ще с еразболее и кой не.Кой създава вирусиите и ги пуска - питам ? Тези които създават лекарства и ваксини после. За да се намали населението н аземята а фармацията сзо и лекарите да печелят - както и сатанстко масонските общества които стоят зад всичко с модерния пипнат вирус да удря в дробовете - защото ви е грижа за хората. Бог ще се разправя с вас!
259
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, вие и вашите лекари поне малко проявявате ли интерес преди инжектирането на серума какво представлява пациента: здрав ли е, има ли някакви болести, та дори и малки болежки, особено в последните дни, хронични заболявания и т.н.? Или план имате да изпълнявате и веднага забивате спринцовката в мускула на ръката и каквото стане - стане. Ако бяхте запитали студента щяхте да разберете за злополуката, ама нали сте бързаци! Само че гърците са хитри византийци и няма да ви се размине току така
258
5
 
16
 
! Отговори
не е вярно преди 3 години
Не съм съгласна. Какво не спазват хората? Носят маски като добичета навсякъде- магазини, транспорт, че даже и по улиците. А че вие, лекарите, лекувате различни хора, с различни заболявания, или без, по един и същи начин, значи проблемът е в лечението. Вижте вие къде грешите, лекарското съсловие. Там някъде е проблема. А със затварянето на страната и на живота като цяло, вирусът няма да изчезне. Всеки път ще се връща още по-агресивно. Затова забравете любимото ви действие, т.н. локдаун.
257
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ей Мазник, хората ли ти са виновни бе? Като не искаш да лекуваш , заминавай на село и хващай правата лопата!
256
1
 
17
 
! Отговори
koj преди 3 години
Моля те престани да обвиняваш постоянно хората бе.
255
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, к.264Вероятно целта е била около 15-20 март да се прояви пик на епидемията от коронавирус и да се отложат изборите на 04.04. или да се продължи локдауна с 7-10 дни. Само че тя се "развъртя" по-рано...
254
3
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Най новият виц.Иванчо - абитуриент. Баща му го пита:-Какъв искаш да станеш?-Ще кандидатствам медицина, тате.-Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе.-Никак не е сложна, тате. Вече остана само една болест, няма други!
253
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекуват последиците от ваксинирането. Не затвориха, не изолираха...Ваксинираните и се разболяват, и заразяват - това го каза министър Ангелов.В какви времена живеем?!