БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
10
 
! Отговори
ХОРА БДЕТЕ преди 3 години
ТИЯ НОВИТЕ В НС ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ МНОГО СКОРО
34
8
 
15
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Борисов направи много. При тази зависимост н аБългария от Русия, при тези бъкащи отвсякъде руски шпиони, при тази БСП която винаги е била или управляваща или главна опозиция Борисов успяваше да балансира между Брюксел и Москва.Той е първият Премиер, който постигна това.То беше немислимо при Луканов, Виденов и Станишев.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32- МНОГО ОТДАВНА ТАЯ ШКОЛА Е АКАДЕМИЯ- ХА СА ПРОСВЕТИ, ЪМ КЪТ СИ РЕКЪЛ ДА ОДИ ДА ЗАВЪРШВА.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиии.....Болшивиките и Гърбавите "газ пи.ка.ят" аку речеш нещу лошаву срещу Фърчилуту и Вождъ!На тех не им требвъ независим, безпартиен и национално ориентиран президент!За тях Партията е над държавата и народонаселението!
31
6
 
17
 
! Отговори
С РУМЕН КЪМ ЕВРАЗИЯ преди 3 години
А СЕГА ОСТАВА ДА СИ СМЕНИМ ЛЕВЧЕТАТА С РУБЛИ И ДА СИ ВЛЕЗЕМ В ЕВРАЗИЯ....
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Про..ст и робски народ - руски ботуш заслужава да го тъпче!Да живей Демокрацията!Рубашкин президент!!!!!
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ,ако иска втори мандат трябва да завърши школата в Симеоново,оттам излизат големите държавни ГЛАВИ. А той- златен медал, висш пилотаж ,отличник в САЩ, чужди езици ...Пилотите са друго племе, моите уважения момчета!
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП все повече копа дъното.Вижте какви предатели бяха първа и втора политичека сила до сега и си правете сметките защо толкова сме изостанали от Унгария, Палша, Чехия и вече от Румъния.При тях пета руска колона няма.
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планират промени в изборния кодекс за да овладят ЦИК и да фалшифицират изборите.Долу хунтата на протестърите!
26
8
 
6
 
! Отговори
Предния преди 3 години
До АнонименА,как да ги сравниш двамата Радев е с две класи отгоре!
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти и Чалгари да ви честита българосъветската дружба!Скоро ще поканят руския ботуш в България!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късничко идва тая подкрепа. Май вече президента може и без вас. Съвсем се умотахте в слугинажа си на Боко. Но всичко се заплаща.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да пуснете снимката на Отпускаря с двете унучета?! Или вече не ви задължават?
22
8
 
6
 
! Отговори
победааааа преди 3 години
БРАВО!
21
9
 
21
 
! Отговори
К. Ш. преди 3 години
Напред към евразийския съюз. Решетников не случайно сложи за президент това чуч. ело Радев. Лапите на Русия бавно и полека ще ни сграбчват, докато ни задушат. Няма да можем да се отървем от руската любов. Няма да ни изпуснат.България е пълна с руски шпиони, дори и на най-високо ниво.
20
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не се нуждае от подкрепата на никоя партия. Рейтингът му е достатъчно висок.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път ще спечели БСП -то като на тези избори много театро има да се играе до изборите на есен ,народът е търпелив ,но не толкова глупав .Пилците се броят на есен.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея им излезоха хемороиди от седене!
17
11
 
15
 
! Отговори
12345 преди 3 години
НАРОДА СЕ СЪБУЖДА И ЕДВА ЛИ ФИГУРАНТА ЩЕ СЕДНЕ НА СТОЛА ПАК
16
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
проектът три морета може да го спъне на финалната права и хитлер строешеаутобаните за хората но 41 год тръгнаха танкове в източна посока така че насладки приказки не вярваите