Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?

Задочен сблъсък Манолова-Нинова в социалната мрежа за предложението
Обновена: 17 апр 2021 21:49 | 17 апр 2021 21:49, Веселина Йорданова
299
Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задочен сблъсък в социалната мрежа за мораториум върху решенията на Министерския съвет между БСП и "Изправи се!Мутри вън!".

Още по темата
В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия.

Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора, заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък заяви, че БСП внесе мораториум "правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове".

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична  България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната  на парламента, се хвърлиха да  обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, критикува  председателят на БСП.

Според нея е "стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера".

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа Нинова..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
213
3
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Основни червени масали,наследени от стратегът на бунтовете Грипен Ветов,с които се надяват да управляват ста дото им бе цили!Не знам ка а,*** не а така?!Нищо не казвам,*** пак повтарям?!По важно е да блокираш правителството,отколкото да направиш твое и да си изпълняваш предизборните лъжи,пърдон обещания!!За всичко това обаче не е виновна ос кубаната кюстендилска ко кошка,на снимката,а 85% вите Иво Христовчета дето я вкараха по червен килим в Парламента,за което ще си скубят косите много скоро!
212
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е имате общи виждания,кое е първо...кокошката или яцето...излагате се,борисов е "първият"...излагате се...изпускате исторически шанс...предавате Народа ни!!!
211
5
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Воят на герберастките *** музика за моите уши
210
2
 
2
 
! Отговори
Я паЯ преди 2 години
И с по колко гласа ги внасяте тия законопроекти,то може ли и с по 2-3 гласа да ги внасяте,ама кой и как ги приема-компетенти явно ....
209
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на антигербърите са европейските пари, за тъпитеим избиратели, само бла,бла...смяна на системата, ала-бала, промяна със стари червени мутри, като Славчо стария ерген и чалгар.
208
2
 
7
 
! Отговори
Не че нещо, ама.. преди 2 години
Чета, чета и не виждам някой да е прозрял една мисъл на Чърчил... "каквото и да ти говорят става въпрос за пари!" Що не коментирате за онези 60 милиарда кинти дет се чакат от ЕС в следващия Програмен период?!? Всичко се върти около тях. Ама не казват. За това са толкова яростни!!! 10 процента от тях са 6 милиарда. А 10 процента на тез 6 милиарда не са ли 600 000 000, а? ....найс,а.... с тях може да си напазаруваш по тез земи много гласове и власт!!!
207
2
 
2
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Сега ли го прозря?!?!? *"Една дълга агония!...Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?..." *
206
2
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Радетелката за промяна в съдебната система съвсем се е чалнала: вменява на законодателната власт ( НС) функции на съдебната ( следствие - комисия за разследване на дейността на правителствата на ГЕРБ ) . И на чело на комисията кой? Тя!!! Разделението на властите да го духа, протестърите - също, кака вече е Мутри вътре ! Цункайте я за късмет в измамите.
205
4
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Дълбоко се съмнявам, че всички тези бълвочи срещу Герб имат нещо общо с истината - само общи приказки, а където се прокрадне някакъв факт, той е изваден от контекста /решението на Сачева инвалиди, живеещи с роднини, да могат да ползват техните услуги в събота и неделя вместо тези на личните асистенти/...БСП и сие си е БСП и трябва да си ходи от политиката колкото по-бързо, толкова по-добре за всички!
204
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тая ще си напълни гушката с парите за възстановяване
203
3
 
11
 
! Отговори
KOI KOI @ преди 2 години
пчеличката Мая - поразяващата Уста
202
3
 
21
 
! Отговори
Неблагодарната Мая преди 2 години
След като К. Нинова изгони Мая, тя чинно падна на колене при Борисов да моли за нови службици за нея и дъщеря й.
201
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е най-голямата лъжкиня която се е раждалаЛъже и простия народ и вярвааман от моше=нници като тая
200
5
 
18
 
! Отговори
къде са младите преди 2 години
Манолова, къде са младите нали те искаха промяна.Ти за млада ли се имаш?Погледни се каква развалина си.
199
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние сме пропаднала държава подложена под русия
198
4
 
17
 
! Отговори
258 преди 2 години
Кипър казваш!Ми вземе се разходи до там.Няма да срещнеш хора дето чакат държавата да им дава и да ги храни.Всичко което могат си го произвеждат.Разработват си газовите находища.Всеки който иска да инвестира е добре дошъл,но играе по техните правила.Никой не хленчи по Русия и Евразииски съюзи!Пич!
197
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алоу, свински яйца, няма ли най после да започнете работа??? 30 април идва! помолете се на бойко да ви даде плана за развитие, щото изпуснете ли срока, ще видите къде зимуват раците! ще сте първия парламент, изгонен още преди да започне работа!
196
15
 
4
 
! Отговори
Токсичните Герб преди 2 години
Демек обявяват официално Борисов за престъпник на който трябва да се има доверие нула!
195
11
 
26
 
! Отговори
България преди 2 години
Само ГЕРБ и ВМРО..... всички други искат да съсипят държавата . *** народ прости народни представители