Ансамблите "Българе" и "Чинари" излизат на протест

Танцьорите казват, че повече от година са без работа
Обновена: 19 апр 2021 10:01 | 19 апр 2021 09:34, Ния Христова
40
Двата най-големи и най-стари частни фолклорни ансамбли у нас - "Българе“ и "Чинари", се готвят днес да излязат на протест, съобщи Bulgaria ON AIR
 
Те твърдят, че повече от година се борят за своето съществуване в ситуацията на пандемия - без възможност за сценични изяви, но с изплащане на заплати и осигуровки на служителите, без да бъде съкратен нито един човек.
 
Танцьорите казват, че до този момент приходите им са били от продажба на билети и от спонсори.
 
Още този месец ансамблите могат да приключат дейността си и целият им труд в последните 20 години да остане в историята.
 
Танцьорите споделят, че са огорчени, че има мерки за подпомагане на държавните културни институции и на артистите на свободна практика, но не и на частните професионални танцови трупи и културни организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Красота преди 2 години
Нищо общо с грозните истъпления на протестърите.България има бъдеще!
21
1
 
1
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
То и от калайджии и стругари няма нужда .така че тия професии развлекателни може и да изчезнат
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бяхте досега. Или нашите хора не са вече на власт и започваме протести.Циркаджии
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В бъдеще хората на изкуството трябва да се преквалифицират или да измислят, как ще продават труда си он лайн."Българе" ,нали имат частна телевизия. Там не си ли живеят радостно или е много несправедливо приходите да не стигат до танцьорите?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В бъдеще хората на изкуството трябва да се преквалифицират или да измислят, как ще продават труда си он лайн. Новото нормално няма да спре с отминаването на коронавируса. В бъдеще ни чакат още такива контролиращи пандемии и какво ли още не.
17
5
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 3 години
Редуцирането продължава по план. Бройката на мъртви за 24 часа не намалява.Кампания "добрия бил гей" продължава. Дори си платихме тук и имаше положителна статия за бил от тип "да се разплачеш, колко добър и обикновен човечец е бай бил". Няма значение, че в хед централата на бил гея има 30-40 сгради с номера и номер 7 е пропуснат. все пак е добър неосъзнат с***танист.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесвах ги Българе, но от както се хванаха да дщса глашатаи на псевдо патриотите от ВМРО ми паднаха в очите. Сега да си сърбат попарата. Никва помощ за тях. Да последват ансамбъла на Нешка, който подкрепи Бареков.
15
3
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Българе конкретно да се обърнат към Шкембе войвода. Нали му правиха предизборната кампания и му играха на коленце. Би трябвало да им е помогнал, 4 години беше на власт. Ако не е успял сега д а продаде един апартамент че има много и да даде парички на хората да играят хорца.
14
5
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
Работа, Рабора, Работа!!! ама ГЕРБава
13
4
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 6И ти си *** и музикален антибългарски инвалид. Ансамбъл Българе е най-великият български ансамбъл с изключителна музика и танцьори, както и хореография. Велики са.
12
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ЖоАве ***, тука става дума за български народни ансамбли. Ако не бяха герберите, пак същата работа щеше да бъде. Ама от плиткоумник, кво да очакваш, баси дървара.
11
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До бай СпироПред архиепископ Датев Акобян.
10
8
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До БлагодарениеНа 4 април българският народ категорично каза, че му е писнало от крадливите ГЕРБери. Всички политически сили се обединиха против "незаменимия Джипко Би-Би-тков".Сега ГЕРБЕРите плачат за пропуснатата далавера с милиАрдите (а не милиЯрдите).
9
3
 
19
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Те хубаво ще протестират, ама пред кой ще протестират ? Пред балет "Магаданс" ли ?!?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Със скандали и раздиране само потъваме надолу в хаоса. На тези хора наистина им трябва помощ. В момента те са в отчаяно състояние, така както болните в интензивното. На хората от ансамблите, както и на болните им трябва помощ. Едното не изключва другото.
7
5
 
10
 
! Отговори
Avi преди 3 години
Само така, много хора останаха пренебрегнати от правителството на урода и неговите ***.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво?Не можаха да направят онлайн спектакли ли?В най-тежките моменти щях да дам мило и драго, за да се разсея с едно такова представление.Ама сакън да не им се принизи изкуството до онлайн среда....Сега да не го принизяват до пари!
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рисковете на професията, бе!Лекарите - рискуват да се заразят.Учителите - рискуват да ги бият роми.Продавачките - рискуват да имат разширени вени.Живот!Като си решил, че това ти е призванието, не получаваш право да мръняш!Ако не е твоето нещо, преквалифицираш се и продължаваш. 2 години спаха ли? За 2 години се изкарва половин висше...
4
23
 
10
 
! Отговори
Благодарение преди 3 години
На протестърите и хаосът който създадоха във парламента България е много вероятно да изгуби 12- милиярда от ЕС. Без тези 12-милярда няма да има никакъв шанс държавата да поддържа пук било 60/40 губещи бизнеси.Грози ги Фалит!Хайде пак със протести!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този месец нямате ли трансфер от някой кмет или бивш политик?