Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като гледамКато гледаш... вие свикналите на дефицита 50 лева са като 50 милиона нали? Точно такива хора ни трябват в тая държава!!!
102
0
 
10
 
! Отговори
боооожия благословия преди 3 години
Разчитам на вашия парламентарен опит и традиции в една важна мисия да се намери баланса между правенето на законодателни промени и съставяне на правителство. Това бяха встъпителните думи на президента Румен Радев при старта на консултациите с представителите на ДПС днес....старата любов...? Пък ти трябват и за втори мандат....
101
15
 
6
 
! Отговори
8 преди 3 години
Третият мандат да не се дава на Хр.Иванов!Ще се договорят с ГЕРБ и ДПС и ще върнат Борисов !
100
3
 
29
 
! Отговори
Като гледам преди 3 години
добре че Боко раздава на пенсионерите по 50 лв. вече повече от половин година, и ако са били разумни са си ги спестявали, защото се очертава ново червено управление и съответния глад и недоимък. То няма как да настъпиш три ли вече четири пъти една мотика и да не те удари у челото. И айде ние дето сме дърти та сме им свикнали вече и на режима на тока, и на купоните и на дефицита, ама младите ...те да му мислят.
99
2
 
20
 
! Отговори
Тези двамата преди 3 години
Кът ги видя и ми става лошо.
98
3
 
26
 
! Отговори
и те така преди 3 години
бсп и справедливо управление , ха ха ха . абе фигурант , никой не иска нито теб нито импексова ! на народа не му се гладува !
97
2
 
9
 
! Отговори
гербер преди 3 години
Ава ни въ искъм ва.
96
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете, днес къде ще целуват ръка на Бате Ви Бойко???
95
5
 
11
 
! Отговори
Има такъв чалгар преди 3 години
Нинова и Слави заедно за свободата на българия от ЕС и НАТО!!!
94
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах, Радееев, какъв червенсе оказа, "независимият обединител". Ейй, толкова го мразите Бойко, че ще се обедините и с дявола, за да го махнете. По-силен е от вас и ви е страх, че до пенсия власт няма да видите и решихте да фалшифицирате доказателства за чекмеджета и да манипулирате прос.тичкия българин. Разследвайте, бе, айде. То че нямате друг план е ясно. Само Бойко да го няма, за да дойдете с вашите "утвърдени политики", kоито всички помним. Лоши, злобни и завистливи хора без качеств
93
0
 
19
 
! Отговори
Д-р Николай Михайлов преди 3 години
Корни не става така моето момиче! По нашите земи с патриархални традиции..редно е първо момъкът ( кавалер) да ухажва и предложи на своята избраница ( изгора) Дружба ( или нещо по-така):)) Сега гледам,че ти точно обратното...преди 2 седмици предложи подкрепа на ИТН и то при 5 условия ( от вчера вече 4) БЕЗ НИКОЙ ДА ТИ Я Е ПОИСКАЛ!?! ЩО ЗА КОЩУНСТВО,ЩО ЗА ПРОСТОТУЦИЯ!? Днес пък чувам,че си готова ...дори МИНИСТРИ да му предлагаш на СЛАВУН, стига той да се нуждае от тях и да ги одобри!? Пак слага
92
4
 
27
 
! Отговори
Стар емигрант преди 3 години
Младите не помнят и не знаят в колко кризи влизаше България под ръководството на БКП. Но аз помня.Никога не трябва да сте в съюз с БКП -БСП.Ще нанесат щети още по-големи.Борисов си имаше слабости,но тези начело с Корнелия и Радев ще го надминат.Внимавайте,млади момчета и момичета!Отваряйте си очите!
91
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърската хунта! Свобода за България!
90
3
 
30
 
! Отговори
Време е... преди 3 години
Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищоправещият и най-скъпоплатен в България заедно с др.Импексова са един отбор-само злоба,мрънкане,мънкане.Радвайте се още малко ви остана,а *** на следващите избори ще си с 10%ясно,омръзнахте ни вече марш и двамата от землянката....алчни,гадни....
88
6
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 3 години
ИТН сами бутат третият мандат в ръцете на Нинова, след като ще се коалират само с ДБ и 'Мутри вън". Гледайте сега, какво ще стане... ИТН не предлагат правителство или нямат достатъчно подкрепа за него и Радев връчва, абсолютно логично, мандат за съставяне на правителство на най-оплюваният политик в България - Нинова;))) Голем сех;))) Нинова, уж губи катастрофално спроед сите гербери, но мандата отива при нея. ДПС се преориентира, ГЕРБ кляка, "Мутри вън подкрепя и Нинова съставя правителство
87
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едвам се удържат да се гушнат.
86
0
 
14
 
! Отговори
Найден преди 3 години
Сега е момента за парламента.
85
0
 
26
 
! Отговори
Време е... преди 3 години
Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименAми като са се събрали,,време е да ги приключим