Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
1
 
! Отговори
Burton преди 3 години
Тaя германова няма да се спре, управлява с начална математика 10 години и сега пак иска мандат с глогинка, не че ми дреме как смятат отгоре, ама поне да се държат добре с учените математици
42
8
 
1
 
! Отговори
Апаче indian преди 3 години
Тая червена герберка мрази математици и програмисти, като всички от герб, то тя може и да ги обича но след 10 години управление на германова, влюбената в нея нинова вече не я ща
41
6
 
27
 
! Отговори
българин преди 3 години
БСП -БКП няколко пъти не успя да загроби България Тоя път май ще го направи
40
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мачкай гробарите
39
10
 
17
 
! Отговори
Стар комсомолец преди 3 години
<>Съгласен съм да има кабинет на БСП.Там да влязат знаещи и можещи политици и ИСТИНСКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ като: ОРЕШАРСКИ, РУМЕН ГЕЧЕВ, ОВЧАРОВ, ВИГЕНИН, МАСЛАРОВА, РУМЕН ПЕТКОВ, ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ, любимецът на българските учители, плешивата тиква СИМОВ, Велизар Енчев и ПИРИНСКИ...... ВЕНСЕРЕМОС
38
2
 
3
 
! Отговори
Апаче indian преди 3 години
Резервата е затворен, но, тази леля приятелка на Игнатов наистина ли ходи при президента? Ми той игнатов мрази математици и математика, как иначе вдябкв ще твърди че може да смята, ако не ги притиска и той отгоре вбсо и едно! Гениииййй!
37
11
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Циркът който в момента се състои в българският парламент, е режисиран именно от кукловодите на фигуранта и неговият вдигнат юмрук, така че радеф много добре знае какво ще последва и чака старта на своето служебно правителство, с което след още едни неуспешни избори, ще се опита да осъществи своя проект за президентска реСпублика от евроАзиатски тип ... не случайно благодарение на неговите действия, партии като "Възраждане" и тази Черепа се легитимираха в българското политическо пространство ....
36
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе народе, нали не искахте БСП? А то какво стана! Избрахте си чалгари, които се надяваха да са с някакви 7-8% и да го играят златно пръстче! Те понеже са тотално неграмотни, ще харижат властта на БСП! И после елате пак да ни казвате как сте искали промяна, край на тоя преход, да сме европейци. .. бла бла, върнахте България 30 г назад!
35
6
 
15
 
! Отговори
Радев-фигурант и преди 3 години
нищоправец и Нина с 15% ще се котката още до съставянето на служебен кабинет до следващият кабинет Борисов4. Изкуствено създадена е на политическа криза точно както беше и по време на пандемията изкуствено създаденият протест след ,който се нарастнаха случаите на ковид19!
34
10
 
21
 
! Отговори
4epa преди 3 години
РАДЕВ Е СЦЕНАРИСТА НА ВСИ4КО ТОВА- А ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА !!!!!!!!!
33
4
 
27
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 3 години
Първо да ни върнат парите 6 000 000 ,, шест милиона лева,, присвоени от народа и тогава да се пръждосват кой Белене кой Бобовдолския кой Централния ОТ НАГЛИ ПО ПО НАЙ НАГЛИ.
32
8
 
26
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Жалко ако Радев мисли , че БСП ще управлява добре и ще донесе добро на народа.Явно е забравил кой създаде мутрите и олигарсите, кой фалира банките и кой изнесе парите на хората, кой направи долара 3000лв., кой приватизира за жълти стотинки печеливши фирми и се прави на света вода ненапита!Него го интересува подкрепата за втори мандат на всяка цена!
31
7
 
26
 
! Отговори
ЕТО ВИ ИСТИНАТА: преди 3 години
РАДЕВ И БСП-СА ВИНАГИ В КОМБИНА!ОСТАНАЛИТЕ ПРОТЕСТЪРИ И СЛАВИ СА САМО ЗА КЛАКЬОРИ И ГЛАСУВАНЕ!СЛЕДВАЩИЯ ХОД Е ДА ОБЕРАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА И БАНКИТЕ.. /по ленинските закони../КОМУНИСТ---САМО ТАКА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА.../с чуждите пари и безплатен народен труд/!
30
5
 
10
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
29
5
 
13
 
! Отговори
Помните ли Станишев преди 3 години
Бих гласувал за БСП, ЕВЕНТУАЛНО, само при няколко дребни условия:1. Да се разграничат от БКП и действията им преди 89г. (ако ли не - да се извинят и поемат отговорност за престъпленията на комунизма);2. Да се осъдят политиката на Тодор Живков и издевателствата на номенклатурата преди 89г.;3. Да декларират, че са твърдо за ЕС и НАТО;4. Да декларират, че нямат никакво влияние от Кремъл, решетниковци и тям подобни;5. Да изключат Станишев от БСП.
28
2
 
18
 
! Отговори
Мария Капон преди 3 години
Мутри вън,само добре облечените бизнесмени да останат.
27
9
 
30
 
! Отговори
ЕТО ВИ ИСТИНАТА! преди 3 години
РАДЕВ И КРУШОВСКАТА *** ВИ ГОТВЯТ НОВ 9.09.44г. , КАТО ЛОВКО ЩЕ ИЗВЗЕМАТ ВЛАСТТА ОТ ИТН, ПИНОКИО И МАЯ И ЩЕ ВИ СПРЕТНАТ НОВО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО!ВТОРАТА ФАЗА ОТ ТАЗИ СХЕМА Е , ИЛИ ДА ГУШНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ..ИЛИ ДА ВЗЕМАТ ВАШИТЕ ПАРИ ОТ БАНКИТЕ--ЗАЩОТО БЕЗ ПАРИ , ТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ!
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек ония патриоти от чужбинско избраха правителство на БСП, така ли?
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откриха нова българска мутация на коронавируса. Вместо корона, вирусът има шапка на шут.
24
5
 
33
 
! Отговори
1долар 3000лв. преди 3 години
Та този комунист Радев за това мечтае.Ще докара държавата до просешка тояга,ако БСП и той управляват.Нищо добро не ни чака.

Спонсорирани публикации