Дариткова: Служебният кабинет трябва да внесе успокоение

"Оставяме държавата в стабилно финансово състояние"
81
Дариткова: Служебният кабинет трябва да внесе успокоение
Снимка: БГНЕС

От гледна точка на политическа ориентация виждаме един относително еклектичен състав на кабинета, с преобладаване на военното начало, но разликата с предишни служебни кабинети е, че този ще работи във все още извънредна епидемична обстановка и затова ще трябва да покаже мерки и действия, които да съдействат за ограничаване на последствията от здравната криза. Това каза Даниела Дариткова от ГЕРБ за функциите на служебния кабинет пред БНР.

Още по темата
Дариткова допълни, че служебното правителство има ясно формулирани правомощия съгласно Конституцията - то трябва да функционира, докато се организират извънредни избори "и трябва да бъде изцяло в служба на организирането на тези избори".

"Аз смятам, че като се преодолеят парламентарните страсти, които бяха доста бурни и непродуктивни, това правителство трябва да внесе успокоение и да гарантира, че този объркан Изборен кодекс, който приехме набързо, няма да повлияе на честността и прозрачността на вота, който предстои“, коментира Дариткова.

Даниела Дариткова отбеляза още, че оставят държавата в стабилно финансово състояние.

По думите й ще бъде интересно да се види дали министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, който е бил в много случаи критик на извънредните мерки, ще удължи извънредната епидемична обстановка, защото при действащото законодателство мерките за подкрепа могат да функционират само във връзка с извънредната епидемична обстановка.

На въпрос очаква ли от служебния кабинет да търси компрометиращи за управлението на ГЕРБ документи по министерствата Дариткова заяви:

"Убедена съм, че ще се търси реваншистки да се компроментират някои от действията на правителството, но се надявам това да не става по сценария, който вече видяхме в този парламент. Надявам се служебното правителство да подходи изключително отговорно, защото правомощията за разследване са ясно определени на кой трябва да се възлагат. Ако има такива сигнали, нека се дадат на Прокуратурата - нещо, което трябваше да се направи и при всички тези инсинуации, които се разпространиха в различните комисии в Народното събрание.

Но аз лично смея да се доверя на правителството и всички министри, които заявиха, че всичко, което са правили, е в съответствие със законите и Конституцията, и това може да бъде доказано и осветлено“, посочи още Даниела Дариткова.

Тя отговори, че приемат решението на Конституционния съд за отпадане на фигурата на специален прокурор, разследващ главния прокурор.

В отговор на въпрос кои олигархи са изправени срещу ГЕРБ с много пари, Дариткова коментира:

"Колкото и да не се поддаваме на конспиративни теории, няма как да не се усъмним в заговор във всичко, което се случи около 45-то НС, изборът му, краткото му функциониране, единственият му продукт - Изборен кодекс с непоследователни текстове, които категорично ограничават правата на българските граждани. Това ни навежда на мисълта за организирана атака срещу ГЕРБ. Останалото ще се види през следващите месеци. Ние сме показали една добра коалиционна култура. България има нужда от диалот и съгласие и се надявам всички да го разбират", завърши Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП умре и това е една добра новина.
20
6
 
21
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 3 години
Носи се слух , че някои си имали държава , викали им МУТРИТЕ !Но този кабинет ЗАДМИНА олигарсите , особено чекмеджията !
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробищният парк е едно спокойно място.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има такива сигнали, нека се дадат на ПрокуратуратаАтам всичко е уговорено с Каскетов
17
4
 
12
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
А ''кои'' са ''държавата'' ,...щото народа не е разбрал за финансовото състояние нещо положително !
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много крадене *** Дариткова!И много нагло!Ай, изчезвайте, докато още имате здрави крака да се оттеглите!
15
7
 
23
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Муцка..........ти още не си разбрала, че си Безработна...........Махай се......
14
6
 
21
 
! Отговори
Скандал! преди 3 години
Дариткова, върни гнездото дето ти е на главата, на врабчетата от които си го откраднала!!!
13
6
 
28
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Никакво успокоение-ГЕРБ в затвора!!!
12
6
 
23
 
! Отговори
КИФЛА - ГЕРБ преди 3 години
На кого ни оставяш Бацееее, Бацееее. Ох Дариткова, не мое се савземеме, не мое се овладееме, салзите капат ли капат. Да плачеме сестро, да жалиме
11
3
 
10
 
! Отговори
Марина преди 3 години
До ТамплиерНевестулка!
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ще се успокоят, когато никога повече не чуят нищо за вас!
9
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 години
дариткова,ако не ви показват снимките,ведно и със снимката на вожда ви любим,ще цари спокойствие,в България,поне 2 месеца не се показвайте,омръзнахте ни,вече 10 години.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, какво ни интересува какво казват гербаджиите за новото правителство?Побъркахте се да ни цитирате всички гербери...кой какво е казал.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успокоение на върба ,газ и гонитба на ДПС и герба
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези генерали, джипки, самолети, военни в мирно време? Като не щете мира на ви секира.
5
3
 
18
 
! Отговори
Тамплиер преди 3 години
Вижте каква злоба излъчва тази жена на снимката.Искам я в Сливенския-да лиже на *** вмирисаните ***.и.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката е женски караконджол-герберунгел. Плаши децата и бабите.
3
11
 
4
 
! Отговори
ДО 10 преди 3 години
Само вие протестърчета не разбрахте, че ревизия на държавната хазна я направиха още преди месец.Ама може и да знаете, ама така пише у лишчето от където преписваш, ***.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Оставяме държавата в стабилно финансово състояние"На -7 млрд. в първите 4 месеца. По-стабилен е бил само съвеЦкия союз 1989-та.