Мръсен въздух в София, Русе и Бургас тази сутрин

Столичната община препоръчва да се използва градският транспорт
22 ное 2021 09:10, Елка Василева
20
Мръсен въздух в София, Русе и Бургас тази сутрин
Снимка: архив, БГНЕС

Мръсен въздух тази сутрин в София, Русе, Велико Търново и Бургас отчита "Еър куолити".

За повишени нива на фини прахови частици предупреждават и от Столичната община, препоръчват да използваме градския транспорт.

Гражданската платформа "Еър София" отчита замърсяване на въздуха в по-голямата част от столицата, като на места стойностите достигат до 122 микрограма на кубичен метър, предаде БНТ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Високи технологии... преди 2 години
Когато ползването на ток стане лукс ще се върнат печките на дърва и въглища и осветление на фенерчета и газени лампи.
16
2
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
не са колити, и Кремиковци вече от десетилетия е затворен ... отопление на твърдо гориво трябва да бъде забранено - дърва въглища и тн!
15
0
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
По мръсен въздух от Гроб и Тиквата нямаше,днес просто без тиквун се диша.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за тия градове
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София цяла сутрин мирише на печка, а не на дизел или бензин.
12
2
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Масово в моя квартал дори и когато има места на паркинга определени индивиди нарочно паркират в градинките за да им е колата под прозореца. Да не говорим, че има и паркинг за 100лв на месец, но шофьорите предпочитат да пушат цигари, да пият кока кола и да викат "нямам пари". Паркиращите в градинките НЕ уважават сънародниците си и няма нужда нон-стоп да се обвиняват политиците! Това са хора с упадъчен за човечеството модел на мислене!
11
3
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Стига с тия паркоместа... На Запад никой не инвестира толкова много в асфалт нон стоп. Какво сме виновни пешеходците, че за 30 години народа забрави, че има крака? Ако отидеш в Ню Йорк, Амстердам, Лондон ще видиш, че също няма паркоместа, но хората го осъзнават и затова масово ходят пеш! Тук паркиралите в градинките си го позволяват не защото няма паркоместа, а защото се възползват от вратички в закона, грешки в кадастъра и заради бездействието на чиновниците.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПакКолко жилища на твърди горива и колко коли. Десет коли да правят една печка, пак смятай. По улиците въздухът е максимално отровен. Орлов мост стана орлова София
9
1
 
3
 
! Отговори
евростандарт 3 преди 2 години
УжасТ!Но това най-вероятно е от МПС-тата, а не заради температурите навън!
8
1
 
1
 
! Отговори
евростандарт 3 преди 2 години
УжасТ!Но това най-вероятно е от МПД-тата, а не заради температурите навън!
7
0
 
4
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 2 години
Стига вече с тия коли.Ако се мие редовно,ако се асфалтират площите,които вече са се обособили като паркинг и не се разнася кал,ако не се гори каквото ти падне няма да е толково пъти над нормата замърсеността.Как мият-мине колата,намокри улиците и когато колите излязат от градинките става още по-голямо мазало.Усвояват се години наред едни пари,а ефектът е нулев,защото не се инвестира в парко места.А за имитацията на метенето на улиците да не говорим.
6
6
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Промиха ви мозъците с мръсния въздух.Нали не очаквате в гъсто населени места да ви мирише на борови иглички?Да не говорим, че така наречения мръсен въздух през зимата е географски и климатично обусловен.В котловините през зимата са характерни инверсиите.При безветрие същото се случва понякога и в равнинните части.Така е било винаги, така и ще бъде.Не знам какво мрънкате толкова.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойковия електорат думка яко кюмбетата.
4
6
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Селянчетата не са виждали мъгла
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа, колите са същите всеки ден, но снощи във ВТ падна под нулата , хората запалиха печките , нямаше грам вятър и градът си сложи шапката невидимка. До обяд ще се е разнесло, и утре пак.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автомобилите не са основната причина за мръсния въздух. Лентяите от общината да наредят улиците да се мият редовно, а не по веднаж годишно и медиите да изпадат в *** възторг.
1
1
 
21
 
! Отговори
Пак преди 2 години
за автомобилите ще се хванат. А толкова много жилища се отопляват с твърдо гориво. И то не само с дърва. За по-евтино блъскат основно въглища и кой каквото докопа. И това не е само в ромските махали. Даже и в центровете на големите градове мирише на печки!