Днес решават дали ще затегнат мерките срещу COVID

Експертите ще се съобразят с мерките, които се налагат в останалите членки на ЕС
4 яну 2022 07:47, Нели Христова
72
Днес решават дали ще затегнат мерките срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Още в първия работен ден за седмицата - 4 януари два експертни здравни съвета се събират, за да обсъдят дали и какви допълнителни противоепидемични мерки да се наложат заради Омикрон, предаде репортер на БГНЕС.

Експертите ще се съобразят с мерките, които се налагат в останалите членки на ЕС. Главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев вече заяви, че според него най-важните мерки вече са предприети. Едната е за групата над 65 г. С решението на МС да се мотивират със 75 лв. към пенсията при вече направена или предстояща имунизация в първото 6-месечие. Другото решение е за съкращаването на срока за бустерната доза.

Страната ни стана петата държава на Балканите, в която има случаи на Омикрон, след като бяха открити 12 случая в София и София област след Нова година.

Заразените са с леко протичане на домашно лечение, при никого не се налага хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Тръмп не случайно беше спрял парите на СЗО и ги беше обвинил че са мафия , затова изхвръкна от белия дом .за край на пандемията има дата но до тогава ще вадят нови щамове като фокусник заици от ръкава . Важното е ваксините да вървят . Голямото разместване на блага започва
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Експертите ще се съобразят с мерките, които се налагат в останалите членки на ЕС". Това и аз го мога - да гледам какво правят другите и да го папагалствам. Това прави ли ме експерт ? По новата наука - явно да. Такива "експерти" днес са много на мода. "Виж онзи какво направил, дай и аз да го направя. Ей какъв голям експерт съм бил, направо гений"
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес децата са принудени да бъдат тествани в училищата БЕЗ съгласието на родителите им, това е ПРОТИВОЗАКОННА заповед на МОН и сътворилите я са за съд. Но стадото спи. Утре ще правят с децата ви каквото пожелаят БЕЗ да ви питат.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европата ги отпускат мерките, ама ние понеже правим всичко наобратно - ще вземем репение за затягане! )))
53
1
 
21
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Комунистите отново полудяха. Такава пропаганда не е имало и при сталин. Скоро ще пращат агенти на нквд да бодат възрастните хора.
52
0
 
24
 
! Отговори
Док преди 2 години
Българина е свикнал да ходи на работа сополив. Бас държа, че почти никой(с изключение на хипохондриците, разбира се) няма да отиде да се тества. Да не е луд да го затворят за един ***. Е резултат на това процента на положителните проби може и да мине 50%(пак заради хипохондриците).
51
5
 
5
 
! Отговори
До Дотегна ми преди 2 години
Ами,границата е отворена!Чао!Преди това си жулни едно бустерче!
50
1
 
13
 
! Отговори
D преди 2 години
Тези 12-те дали знаят, че са заразени с омикрон или само вие го знаете това?
49
6
 
15
 
! Отговори
Дотегна ми преди 2 години
На мен ми писна да пазя здравето на случайници.Писна ми да спазвам мерки, писна ми да търпя и да гледам как разни ги нарушават.Омръзна ми да бъда отговорен член на безотговорни общество.
48
1
 
25
 
! Отговори
от 22 преди 2 години
До: 51 Безсимптомна болест??? ХА-ХА-ХА, това е нещо като дървено желязо! Оксиморон! Ами аз ако имам херпес вирус и ми няма нищо според тебе съм болен тъй ли?
47
18
 
10
 
! Отговори
ggg преди 2 години
Дано има локдаун-стискам палци
46
2
 
25
 
! Отговори
от 22 преди 2 години
До: 38 Тук един ти го обясни: Каква е причината да се тестваш като се разболееш, след като си лежиш в къщи и боледуваш? Ти тествал ли си се за грип например? И ако теста за КОВИД-19 ти излезе отрицателен и все пак си болен какво правиш? Тогава ще се тестваш ли и за грип (има и такива тестове), за ротавирусна инфекция, за бактериални инфекции и още? Може да се мислиш за интелигентен, това си е твое право.Мисли се.
45
0
 
10
 
! Отговори
Урсул Лайнен преди 2 години
Не може да се разхайманосвате и да давате лош пример.
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се тествам за да не ме затворят мен и моите близки.
43
2
 
32
 
! Отговори
ЕССР преди 2 години
Мда, още на първия работен ден, тоест вчера им набиха канчетата от фюрерския бункер.
42
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 40 - имаш напреднала форма на маниакална психоза. Два дена след като ми минаха симптомите се виждах с когото трябва и никого не заразих. Когато си здрав не си болен. Когато не си болен не си заразен. Лесно е. Но от телевизора създават психоза сред слабите умова.
41
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 - и за какво да се тествам? Седя си в къщи, преболедувам, оздравявам и живота продължава? Защо трябва да се "тествам" с теста, за който изобретателя му казва че е напълно неподходящ за откриване на вирусна инфекция? Да направя кеф на пландемиците с още една бройка?
40
1
 
30
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"...да обсъдят дали и какви допълнителни противоепидемични мерки да се наложат заради Омикрон... Заразените са с леко протичане на домашно лечение, при никого не се налага хоспитализация"...??? Ето какви допълнителни мерки - НИКАКВИ??? Понеже има нещо с изключително леки симптоми? За това съвети и мерки? Вие ако полудяхте, ние не сме?
39
21
 
3
 
! Отговори
40 преди 2 години
Тестваш се дори с леки симптоми, дебилеско. Дори само да ти тече носа, дори само малко да си отпаднал. Не е нужно да си ТЕЖКО болен, както е писал ония, че да се тестваш. Вие си ревете срещу фарма-мафията и рептилите, аз ще се погрижа да предпазя важните за мен хора, като направя това, което зависи от мен.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Експертите ще се съобразят с мерките, които се налагат в останалите членки на ЕС"?? Що така? Я да не се съобразяваме с това какво прави съседа, а да правим каквото е добро за нас?