НС изслушва Асен Василев за Плана за възстановяване

Заседанието започна с процедури по парламентарния контрол
21
НС изслушва Асен Василев за Плана за възстановяване
Снимка: БГНЕС

С процедури във връзка с парламентарния контрол започна днешното заседание на Народното събрание. Младен Шишков (ГЕРБ-СДС) и Александър Дунчев ("Продължаваме Промяната") поискаха съдействие от председателя на парламента Никола Минчев за предоставяне на документи от министри съгласно процедурата в парламентарния правилник.

Александър Дунчев посочи, че вече един месец не е получил и един документ от исканите от министъра на земеделието. Да говорите с министъра и да ги даде всички тези назначения на хора в горите, призова той Минчев. По думите му, явно има огромен обществен интерес по темата, който не очаквал.

Георги Свиленски ("БСП за България") коментира, че е недопустимо да се дава възможност на "хора, които явно вече защитават интереси на горската мафия", предаде БТА.

Този представител, който излезе тук и каза, че търси документи, неговата парламентарна група има заместник-министър и по всяко време могат да ги получат, посочи Свиленски. Той коментира, че два дни сме станали свидетели на спекулации и внушения.

Йордан Цонев (ДПС) също призова председателя на НС да приведе в действие правилника на парламента. Той отбеляза, че от Движението няколко месеца искат документи от министъра на вътрешните работи. Приведете чл. 138 в действие, но го приведете безкомпромисно, призова Цонев. Няма как да продължим напред, ако изпълнителната власт „тарикатлее“ тук, допълни той.

Парламентът изслушва вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за съдържанието на Националния план за възстановяване и устойчивост след бележките на Европейската комисия, както и за етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021–2027 г.

В парламентарния контрол на въпроси и питания на депутати ще отговарят вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов, Гроздан Караджов и министрите Николай Денков, Теодора Генчовска, Драгомир Заков, Атанас Атанасов, Александър Николов, Николай Събев, Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Христо Проданов, Бойко Рашков и Георги Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Фло преди 2 години
Сандов за ларвите, не може да звучи по-нелепо хаххаха
15
1
 
1
 
! Отговори
Елмаз преди 2 години
Бат Даньо,как един делиормански,беден мюсюлманин,днес е в групата на милионерите? Затваряй си плювалника аланкоолу,не прави българите на абдали.
14
1
 
8
 
! Отговори
457 преди 2 години
Кокорчо крие плана за възстановяване и развитие.
13
0
 
4
 
! Отговори
факти преди 2 години
ей чъки бъди разумен и дай на хората по 300 лв да си посрещнат разходите
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асенчо е сластен привърженик на здравата мъжка дружба!
11
0
 
9
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Пак ли ще се ''възстановяваме'' , и пак оставаме на последните места в ЕС , по всички показатели !Депутатите да НЕ забравят ПАК да си вдигнат заплатите ,..... закъсняват !
10
4
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Аско слага ред в хаоса.
9
10
 
2
 
! Отговори
^ този на снимката ^ преди 2 години
Аз вярвам САМО на този човек!
8
11
 
2
 
! Отговори
Асен Василев - Очите преди 2 години
Асьо пак громи коалицията на Наглите (ГЕРБ-ДПС-Възраждане-БСП)
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България град Перник и Бобов дол се изтезават и Екзекутират мирни хора без криминални прояви със знанието и бездействието на служители от ОДМВР Перник и РУ Бобов дол в симбиоза с гангстери от град Перник близки до бивш Премиер!По този начин се нарушава Европейската Харта за Правата на Човека !ХОПЕС е главен закон на ЕС!Член 1.Човешко ДостойнствоЧлен 2. Право на животЧлен3. Физическа и психическа неприкосновеностЧлен4. Нечовешки и унизителни наказанияЧлен.5 Робство
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана за възстановяване на кражбите
5
12
 
1
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 2 години
Асьо Очите е спасителя на България! ПОКЛОН! БРАВО!
4
14
 
2
 
! Отговори
Асьо Очите преди 2 години
ВЕЛИК! В МОМЕНТА РАЗБИВА ГЕРБАЖИИТЕ. ОНИ РЕВАТ НА УМРЕЛО.
3
1
 
15
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Какво го питате? ТОЙ НЕЗНАЕ НА КПЙ СВЯТ СЕ НАМИРА
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво възстановяване? Тези ни смъкнаха и последните кожи. Вече до ребрата стигнаха.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де , без съмнение войната е трагедия, обаче никой не казва за хората в България, които живеят с ниски доходи, цените скочиха близо 30% ,цената на бензина ежедневно расте, олиото вече е лукс. Какво правят тези хора. Те гладуват и то в собствената си страна, и то без война!