Петков за Ботев: Не се е уповавал на идеологии, той е бил реалист

Премиерът почете загиналите за свободата ни на Околчица
2 юни 2022 13:50, Елка Василева
111
Петков за Ботев: Не се е уповавал на идеологии, той е бил реалист
Кадър: БНТ

„В човешката история има много държавници, управници, някои от тях са предавали родината, някои са се нагаждали към силните на деня, а наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е сред тях, а неговият идеал е свободата на България“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно със стотици Ботеви поклонници от цялата страна отдаде почит пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и загиналите за свободата и независимостта на България.

„Христо Ботев не се е уповавал на идеологии, той е бил реалист, той не се е примирявал към никакви несправедливости. Той е истински пример за свободен човек и затова ще завърша с думите му - няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и благото на цялото човечество. С такива синове на България всички можем да се гордеем, че сме българи", заяви Кирил Петков, цитиран от БНТ.

Приветственото слово на Петков бе придружено и от недоволни викове, и от аплодисменти.

Сред официалните лица бяха още вицепремиерът Корнелия Нинова, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, депутати, общественици, представители на местната власт във Враца, които поднесоха венци и цветя в знак на признателност в подножието на белокаменния връх на Околчица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки, че Киро чете и срича от хвърчащи листчета, нищо не каза. Кой му писа текста? Тотално е сбъркан премиера. Накарайте го да повтори 2 изречения от листовете и ще видите, че не познава историята нито на България, нито на Ботев. Срам и позор.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, и това ни е премиер! Да каже, че Ботев няма идеали?! Той не знае значението на думата идеал - друго обяснение не мога да си дам.
79
0
 
8
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Петков е пълен невежа за великия българин. Идеологията на Ботев е била анархокомунизъм и това го има в почти всяка от статиите му.
78
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Моля, пишете ИСТИНАТА: - ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАДЕТЕЛИ И БОРЦИ НА БЪЛГАРИЯ - ХРИСТО БОТЕВ Е ЖЕРТВАЛ ЖИВОТА СИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОВЕЩОТО И МРАКОБЕСНО ПЕТСТОТИН ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО.
77
0
 
5
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Тоя какви ги дрънка - като че ли е живял по това време
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро реши да се качи на Околчица, за да прочете словото си по повод честването на Деня на Христо Ботев. Пред събралото се множество той опита да каже няколко думи, но в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше, което предизвика бурни реакции и освирквания.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков говори за Ботев - това е светотадство
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какво ги учат в "Пушкин", едва ли изучават Ботев в Канада.
73
1
 
20
 
! Отговори
2030 преди 2 години
Имало един малък, но затова много *** народ. Избрали си наркомани да ги управляват които продали държавата за една година.и се изнесли към Канада да си се друсат на воля.
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботев е бил идеалист-анархист, нон-конформист, патриот, хаймана, пройдоха , неудачник и гениален поет.
71
0
 
14
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Продажно ***
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ КЪФ БОРЕЦ СИ С КОРУПЦИЯТА КАТО ТИ НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА А РАДЕВ КАЗА ЧЕ НОСИШ БГ В СЪРЦЕТО СИ- ТОВА НА БАЗА НА КОЙ НОРМАТИВЕН АКТ Е ?
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ ТИ ВСЕКИ ДЕН ГОВОРИШ ЧЕ БОРИШ КОРУПЦИЯТА НО Я КАЖИ КАК ТОВА СЕ СЛУЧВА С МИСТЪР МУСКУЛ И НЕГОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП ОТ 1 500 000ЛВ НА ФИРМА КОЯТО Е РЕГИСТРИРАЛ НА АДРЕСА НА РАЗБИТА И ПОРУТЕНА КЪЩА А ПОСЛЕ ПРОДАЛ НА КЛОШАР- ЗНАЧИ ОТ НАЧАЛО Е ИСКАЛ ДА ИЗМАМИ ДЪРЖАВАТА- КАКВО НАПРАВИ СЪС СПЕЦОВ- ОСЪДИ ЛИ ГО, ПЛАТИ ЛИ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,,,ЧАКАМЕ ДА КАЖЕШ И ДОКАЖЕШ КАКЪВ БОРЕЦ СИ...ЗА СЕГА ПОКАЗВАШЕ САМО ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ
68
0
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Точно обратното Кирчо! Идеологията те прави човек готов да даде живота си за родината, а не реализма!!!
67
0
 
14
 
! Отговори
медузи харвардски преди 2 години
Тези в Харвард ги приемат по глупост на първо място. Важното е пъри да имат, мама и тати да са богати. Пък колко са *** и неуки децата им няма значение. Има и едни други, като този Ид.и.от Киро канадеца които ги приемат по политически причини. Тези хем са изключително глупави и неуки, хем про.Ститутки.
66
0
 
16
 
! Отговори
Харвардски идиот преди 2 години
Ботев е бил комунист бе *** канадски. А това означава идеялист маам.. ти проста харвардска лъжлива, безочна, нагла, ***. Христо Ботев: "Символ-верую на българската комуна! Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство."
65
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ботев е престъпник а по сегашните закони е терорист
64
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се празня върху гроба на ботев!
63
1
 
6
 
! Отговори
ivo преди 2 години
по умно е да замълчим
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наш Кирчо го пазят 15 гарда от народната любов. Двама са с кевларени одеяла. Смятайте как се е наплашил след боя на Шипка! Страха е голямо шубе. Уж избран от народа, а го търсят хората с камъни да го бият. Скоро нито НСО, нито БОП, нито ФАСУЛ ще му помогнат. Помнете ми думите!