Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов

Статуквото в момента се бори като озверяло за позициите си, допълни тя
16 юни 2022 19:20, Анисия Иванова
171
Бориславова: Коалицията имаше трудни моменти, отдавахме го на характера на Трифонов
Снимка: БГНЕС

"Видяхме един преврат в пленарната зала днес. Бих попитала дали избирателите на ДПС са доволни, че гласуваха заедно с "Възраждане" и обратното. В кулоарите се забелязваха Костадин Костадинов с Десислава Атанасова - има снимки, които показват, че договарят нещо. Имаме една нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в Народното събрание в оцеляване на всяка цена, заяви още тя", заяви пред бТВ началникът на кабинета Лена Бориславова.

"Малка част от българския народ и бизнес ще е много доволна от случилото се. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, отново пестициди ще минават в плодовете на Капитан Андреево. "Лукойл" може би отново ще спре да плаща данъци, ще изчезне граничният контрол. Може да бъде възстановено спецправосъдието", каза още Бориславова.

Това, което се случи днес е онзи вододел, за който ставаше дума последните дни. Всичко постигнато в последните 6 месеца ще бъде отменено, смята Бориславова.

Въпросът, който трябваше да си зададем, е какво следва оттук нататък и какво е бъдещето, и дали с този избор, който направиха днес 125-те народни представители, те избраха да пратят България в бъдещето, или предпочетоха да я върнат назад в миналото, да повторят историята и да лишат от по-добро бъдеще една голяма част от българския народ, коментира Бориславова.

Коалицията имаше своите трудни моменти, призна тя. В началото отдавахме случилото се на характера на г-н Трифонов и компания, но после този модел разкри, че става дума за особеност в уговорките и целите, с които се влиза в тази коалиция.

Още по темата

По думите й само за 26 дни, откакто е затегнат контролът на "Капитан Андреево", в бюджета са влезли 3,6 милиона лв.

Що се отнася до РСМ, Бориславова е заяви: "Премиерът от месеци повтаря и призовава да бъде свикан КСНС, приехме решение на МС, в което казахме не ни давайте нищо на МС преди да е обсъдено в Народно събрание, защото ние трябва да изпълним волята на парламента".

"Вчера в съвета е имало предложение, с което Европа се е приближила по-близо до това да защити и приеме българската позиция. Оттам нататък каквото и да дойде от Европа към нас първо трябва да мине през Народното събрание", припомни тя.

Промяната не е приятна за хората, които се облагодетелстват от стария режим. Отговорното поведение беше да гласуваме актуализацията на бюджета. Предстои да видим за какво и как ще бъдат насочени средствата, които правителството успя да акумулира повече събираемост, каза още Бориславова.

Като грешка в управлението тя отчете, че ПП са открили твърде много фронтове срещу статуквото, което в момента се бори като озверяло за позициите си. ПП не се страхува от избори и не цели оставането на власт на всяка цена, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 "Девойката която разведе Киро се появи :))) Честно казано, за мен поне, жена му на Киро е по красива от тази Бориславова"Киро сериозно ли се разведе? Иначе тази си е сладурана
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тая палавница се била сгодила,и сега какво,годеник и баджанак кой кат нея!
123
5
 
10
 
! Отговори
цон кай хой преди 2 години
трудния момент между теб и кирчо пред камерата на стълбището как точно е свързан с характера на трифонов?
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче чпка и парапетчето
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези същества започнаха много сериозно да се възприемат.
120
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Сгодихме се! Сго дих ме се! сго дих ме се.
119
4
 
16
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тая съжалява, че не изпъна и Трифонов.
118
5
 
5
 
! Отговори
toti преди 2 години
АЗ АКО БЯХ ОТ ИТН ПОНЕ ЗА ПОСЛЕДНО ЩЯХ ДА СЕ СНИМАМ С ТАЯ КРАСАВИЦА 1!!
117
1
 
24
 
! Отговори
g.venov преди 2 години
ха влезли пари в икономиката,пък теглим 9 млрд и каква икономика сънува та я ***....а,то предприятия няма,тя за икономика говори.с цехчета от по 100 човека и то на итлиянци,турци,американци,немци каква икономика,боже много простотия...
116
0
 
3
 
! Отговори
toti преди 2 години
Явно 1 мил. ще иде в джоба на жълтите копейки
115
2
 
20
 
! Отговори
;) преди 2 години
Бориславова става само за едно нещо ....
114
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискредитирани, но дръзки и нахални, вкопчени във властта да останат на всяка цена. Не сме виждали такова свръхнахалство След тези разобличаващи компрометиращи кадри просто нямам думи.с какви очи искат са останат на власт.
113
2
 
30
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Мамината тя. Е вие да не си въобразявахте, че само вие може да правите преврати,пък на вас не може да ви се случи....Ха-ха. Да бяхте учили в Сорбоната, а не в Харвард-щяхте да знаете, че революцията изяжда децата си.
112
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
туй много грозно бе..пък наглооо.
111
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мата Коссмата)
110
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа, мафията купил клавиатура и бая се стараят да преспиват. Про кремълските плъхове изпълзяха от страх от глад и капан. Дерзайте.
109
3
 
22
 
! Отговори
Тататата преди 2 години
Тази като говори за статуквото има ли идея , че в развитите , демократични държави има партии от години , които следват една и съща политика, предвидими са и имат ясни идеи за управление на държавата . Тук се пръкват партии без ясни идеи, само с крясъци против правителството , лозунги за борба с мафията и хоп ! .. в един момент се оказват на политическата сцена без опит. Само с лъжи не става ! Иска се опит .
108
13
 
5
 
! Отговори
А сте се върнали.... преди 2 години
Ще има денонощни протести...Така, че...Към гроб,дпс, итн и *** !!!
107
13
 
5
 
! Отговори
Кирчо! преди 2 години
Мачкай моето момче!С теб сме до края!
106
10
 
6
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 2 години
Ще ви разкажа 2 истории. Първата е, че на чичо Елен (един от най-добрите приятели на дядо ми) беше генерал и посланник на България в ООН, Комунист по убеждение, не по кражби. За жалост внукът му е от ГЕРБ , иска да *** парички без да прави нищо :). Втора история. Бащата на онази дебелана от ГЕРБ Диляна Павлова е учил в Москва 67-8 година. И се е разкварвал в Москва с Плимут :))). Е това са новите демократи :))))). Децата на ДС :)))