Решено: Андре Токев ще бъде освободен предсрочно

Съдът прие молбата на известния шеф готвач
13 юли 2022 12:08, Красимир Ангелов
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийски градски съд намери молбата на шеф готвача Андре Токев за основателна и реши той да бъде освободен предсрочно, съобщава БГНЕС.

Известният готвач, който през ноември 2021 година бе хванат да шофира пиян и по джанти колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена.

Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

Още по темата
Днес, след като Софийски градски съд разгледа молбата за предсрочно освобождаване на Токев, взе решение да я удовлетвори. Съдът определи и изпитателен срок, който ще бъде в период до края на завършване на присъдата му в август. Съдът счете, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Като важни предпоставки и доказателства адвокатът на Токев, Иван Антонов, посочи медицинското направление на Токев от тази година, общественополезен труд, който е извършвал готвачът и доброто му поведение.

"Този човек упражнява обществено полезен труд и плаща сериозни данъци. Считам, че той е много по-полезен за обществото навън отколкото вътре,” заяви Антонов и добави, че клиентът му официално се извинява на обществото и съжалява за случилото се.

“Искам да кажа, че много добре осъзнавам грешката и трябва да си в затвора, където работата е 12 часа, за да го разбереш. Мисля, че съм готов да изляза от затвора. Приемам отговорността за деянието, приемам присъдата си и моля да уважите молбата ми”, заяви Андре Токев пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Андре Токевшеф готвач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази държава закотите и правосъдието работят само срещу половинатаа общуство, слабацитее, наглярите се подиграват и с нас и с правосъдието както си искат
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е повторил, значи ще потрети. Щом е карал по джанти след условна присъда, значи толкова му пука за присъдата и затвора. Да си излежи цялата. Или идеята е като претрепе някой държавните служители да получават "данъци", за да го отърват.
35
12
 
1
 
! Отговори
истината преди 1 година
Мда, София се препълни и трябва повече такива люде да контролират размера на популацията на пешеходци.
34
2
 
11
 
! Отговори
кръчмар преди 1 година
Добре че го освободиха предсрочно, защото оборота на Винпромите рязко намаля.
33
4
 
18
 
! Отговори
За Витков преди 1 година
Подкрепям решението на съда и мотивите на защитата. Този случай показва как би следвало да действа правосъдието. Ако онзи бо..ук Семерджиея е бил вкаран преди години в панделата превантивно и на момента както Токев сега нямаше да има две загинали момичета, но уви каскетурата си отглежда бандити и повдига обвинения по симпатии
32
6
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
После не се чудете защо цялата държава е ***, проблемът идва от съдебната система! Следващият защо да не кара пил и да се дрогира, от какво да го е страх!
31
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...и защо трябва да е привнесено изобщо?...Казваш "Некадърно разбрано"...Добре,ако знаеш руски ,ще ти предложа да "привнесем" руската дума за "кокошки"../мн. число/..Съгласен ли си?
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като гражданин, след този си ефективрн престой в затвора, му прощавам, при условие, следващия път, при подобно провинение, да бъде затворен за минимум 5 години.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още дълги години да фламбира джанти софийските булеварди
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Не е некадърно привнесено, а некадърно разбрано, понеже звучи по един и същ начин на български
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тОКЕВ караше пиян призна си И мъжки СИ лежа в затвора .АМФЕТНИ И КОКАИНОВИ ПУТЛЯЦИ НАРКОМАНИ ЦЕПЯТ КОЛИ И ТРЕПЯТ ХОРА ПО 2 *** ДУШИ НАВЕДНЪЖ И ОЩЕ СА СИ НА НИВО 'АМА АЗ НЕ ЗНАЕХ.АЗ НЕ СЪМ КАРАЛ ;АМА АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО СТАНА И ТО ВИБРАТОРА НА ПОЛИЦАЙКАТА ДОКАТО И ГО ВКАРВАХ В АНАЛЛЮТВИТО И НЕ СЪМ ЗАБЕЛЯЗЪЛ...
26
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"ШЕФ" си е шеф,НАЧАЛНИК !!!!..Например:-Шефът на Първо РПУ,Шеф на шивачките,шеф на аверите-стройработяги....Повтарям:-Използването на "шеф" в качеството на "Главен готвач" е НЕКАДЪРНО ПРИВНЕСЕНО..Ама то какво ли не е така?..Сега се сещам за прословутото "vs"..."Монтеки,"vs" Капулети".."Кобрата "вс" Оня другия"...Така и със "шеф"..
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да прилкючим с темата шеф-готвач, да кажем че на български се изговаря "шеф", демек, както и "началник", но на английски, главен готвач си изговаря "шеф" (chef), а началник е "chief", но се произнася "чийф". Повечето сънародници си мислят, че шеф, в кулинарно предаване означава "началник".
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да не му връщат книжката докато не изтече пълният срок.
23
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 1 година
ШЕФ се нарича всеки главен готвач. Това не е като шефа в офиса.
22
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този поне имаше доблестта да се извини и да влезне в затвора без да се прави на жертва.
21
2
 
20
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
За предсрочно връщане на книжка не бяш чувал.
20
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Шеф" означава "НАЧАЛНИК",драги анонимен!..В случая ,Такев е шеф на готвачите,демек,Главен готвач..Но това определение за готвачите-да ги наричат "шефове", е привнесено от английския "супербогат речник"..Направено е от хорица,втренчени в Запада..Жадуващи да го имитират..
19
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ако сме искрени,а ние трябва да сме такива,това,за което са осъдили Токев, НЕ е престъпление,а НАРУШЕНИЕ!..."Презумпцията" на "Законодателя" е,че пияния шофер е "потенциален убиец"..НО:..-Установено е,че ЯДОСАНИЯ водач е по-опасен от пийналия!!..Е,ще започнат ли да арестуват ядосани шофери?..Па и друго:..-Какво става с агресивните пияндета влачещи се по тротоарите?...Що се отнася до възстановяване правото му да управлява МПС,тука вече съдът се дъни яко!..Логично е да бъде лишен поне за година ил
18
0
 
35
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Той е карал пиян и дори да е бил дрогиран влезе в затвора!! А други пияни и дрогирани не ги вкарват...даже и убиват хора и пак не ги вкарват!!!!!