Кирил Домусчиев притеснен за текущото икономическо развитие

В КРИБ винаги сме подпомагали свободната икономика, добави той
Обновена: 31 авг 2022 12:23 | 31 авг 2022 12:23, Красимир Ангелов
45
Кирил Домусчиев притеснен за текущото икономическо развитие
Снимка: БГНЕС

Имаме сериозни притеснения относно текущото икономическо развитие в България и региона в контекста на възстановяването след епидемията от Ковид-19 и отражението на войната в Украйна върху цените на природния газ и петрола, заяви Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), преди началото на лекция на 70-тия държавен секретар на САЩ Майк Помпейо на тема "Геополитическата значимост на България: След инвазията в Украйна и потенциалът на България като регионален енергиен лидер", чиито домакин е КРИБ.

Ние в КРИБ винаги сме подпомагали демокрацията, свободната икономика, евроатлантическите и трансатлантически перспективи за развитие, посочи Домусчиев, цитиран от БТА.

През предходните години нашата организация съсредоточи усилията си по отношение на насърчаване на вътрешното производство на шистов газ за постигане на независимост от ненадеждни източници, включително и "Газпром", каза още той.

По думите му над 12 000 компании участват като дружествени компании в КРИБ и организацията създава три четвърти от производството в България, като допринася за устойчивостта на социалните и икономическите взаимоотношения в страната ни.

"Ще изслушаме оценката на секретаря Помпейо относно геополитическата значимост на България след нашествието в Украйна, също така да чуем за потенциала на България като потенциален лидер в областта на енергетиката. Това е от особено значение за българския бизнес и икономика", добави Кирил Домусчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Мммм преди 1 година
Мафиотски неволи...
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той никъде не пише, че се притеснява за себе си. Пише ви, че, външни ивтереси, използват кризите, като предлог, и ви обират пладнешки, а вие си кютайте там.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснява се от ПП
37
1
 
15
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Изобщо не ме ....... че е притеснен , аз съм си обикновен човек съм си и се притеснявам повече за бъдещето на България и накъде е тръгнала.... хората мизерстват а той се притеснявал и харчи по един чувал пари на ден.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро иска с руски пари да добива шистов газ в България. Той ще е инвеститор, ще плаща на Шеврон руските пари като подизпълнител и инвеститор и ще омажат цяла България с мазните си сонди из полетата.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооооо ГЕРБерастче наглo, бедничкия ми той експлотатор. Искаш Бойко да се върне, че да ти даде още милиарди ей така. Маaтиии нагла
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички наши успешни олигарси бизнесмени перат руски пари в ЕС. Лъсна грозната истина. Показаха се на светло, за да защитят господарите си и да защитят дясната фашистка идеология на Александър Дугин. Бизнесмени, политици трябваше да подкрепят Путин заради инвестициите в тях много години. Кои са медиите на Путин в България, кои са партиите на Путин в България, кои са бизнесмените на Путин в България - всички се показаха по принуда, по заповед на Путин, за да помогнат на Путин в трудния момент.
33
0
 
7
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Нали си купи политически представители от всички "партиите" ООД-та в Миконос. Уговорихте парсата. Мятайте салфетки в Гърция *** мръсни.
32
0
 
19
 
! Отговори
Иванчо от приказките преди 1 година
Много притеснен че чак отиде на гръцки остров и изхарчи към милион и нещо евро да му имаме притесненията поне един процент
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Vaznoto ze imame dostatyzno vaselin
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо в статийката е пропуснато, че Помпейо е наредил унищожението на Добруджа заради шистов газ?
29
0
 
20
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 година
Домуза се плаши,че ще пообеднее ,макар и малко,но едва ли ще огладнее. Сега не съзнава,че идва денят,когато ще се наяде за последно и това,което е събрал с робски"труд" не може да го замъкне в Преизподнята.
28
0
 
8
 
! Отговори
Въй преди 1 година
Ти да видиш, Кирчо се паказа!
27
0
 
13
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Г-н Каптагона да мисли за Гуантанамо, а не за иконом. развитие
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснил се е защото ще трябва да дава вече заплати 1000 евро, а до сега му бе гот да плаща по 800 лв. на робите в Разград.
25
3
 
5
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Замислете се защо нямаме фирми еднорози в Румъния, Гърция си имат тук чакат hyperscience, gtmhub и други подобни вече повече от 5 г и не става. Лидери в световен мащаб уолтопия, с шеф паркирал суперкола в офиса си, колко от кадърните са ги задържали и колко са вече извън България. Защото манталитета е като не искаш каквото ти давам други чакат на опашка.
24
1
 
23
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Пие ли още бутилки вино от по 10 000лв тариката или вече са от 20 000
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Домус ага да намали малко субстанциите , че съвсем се е изкривил
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
но разходите на бизнеса да са като при плановата икономика, в която горния си легна като ***,а се събуди богат *** в пазарната.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ГЕРБ и Фанъдковата Йорданка спрат да наливат пари в сметката му от нашите данъци, може и да се оправим икономически.