Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро

Младши инспектор Каленски каза, че не си е помислил дали да вземе парите
19 яну 2023 07:00, Елка Василева
101
Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро
Снимка: БГНЕС

МВР съобщи за случай, при който сирийски гражданин е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай от „Пътна полиция“. Пред медиите говори съответният служител на МВР младши инспектор Алек Каленски, който заяви, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Още по темата
Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал на пътя между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“, като е трябвало да се тестват водачи за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката.

След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.
(БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По всички РПУ-та му се смеят на акъла. Колеги...кажете и вие нещо...
72
4
 
9
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Не е тайна, че Ушев се става с връзки и там случайни едва ли се допускат но не вярвам да са му подхвърлили 10 бона прекалено много ми се струва за да е реално.
71
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 1 година
Какво събитие - полицай отказал подкуп!Направо не знам какво следва - политик спазил обещание или справедлива присъда за престъпник!Да се чудиш що не ни искат в Шенген после...
70
0
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 1 година
Не си прав имаи още един във района на Доспад дебнеше със една червена лада ! Преди 20 г се разправях със него ,написа ми фиш , Може и да епроменил маниерите си ама тогава беше страшен уставняк !
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67е те така, като по американските филми, той по тази логика може и пистолет да извади...
68
8
 
5
 
! Отговори
Шубе преди 1 година
Искал е но го е било страх. Още е новичак и няма доверие на началството. Колегааа, споко. Шефа ни пази. Просто 50% отиват нагоре. И те имат семейства за хранене. Сега всички се ядосваме. Ти, че не си захлебил 5 евра с колегата и началника, че не е делнал останалите 5 евра с другите нагоре. Научавай се по-бързо докато не сме те сменили.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехааа, изтриха ми коментара в който се описва как работи нашата милиция (ни пази). Браво. Вече всички разбраха, че и прасчо захлебва от милиционерите.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как с белезници е пуснал 10 хиляди евро на земята ?
65
0
 
19
 
! Отговори
Абе ей тва момче... преди 1 година
...го правете Главен Секретар на МВР и да се почва чистката в тази институция най-после.
64
2
 
24
 
! Отговори
Алоу МеВеРе преди 1 година
Така като го рекламирате този, излиза че е единствения служител на МВР, който отказва подкупи. Макар че...като се замисля може и да е така де.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уникална държава. МВР се хвали със служител, който отказал подкуп! Интересно щеше да е да видим реакциите от другите МВР-та в останалите европейски държави на тази новина.
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип в белите държави за подобно нещо надали ще има медиен цирк. Служител на МВР, който си върши работата съвестно. Но у нас разбира се е нещо за книгата на Гинес.
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана сензационно да се счита, когато полицай е отказал подкуп!! Ами то си е сензация! Направо да го наградят с орден! Той в направо единствения сигурно! Или МВР иска да изчисти имиджа и си правят ПР! Каквото и да е, МВР не може да изчисти репутацията си! Това е!
60
1
 
9
 
! Отговори
yeehaa преди 1 година
Смятайте що за държава, когато МВР прави самореклама със служител ОТКАЗАЛ подкуп. Уаууу!
59
0
 
3
 
! Отговори
тулуп преди 1 година
Данчо полицая да взима пример :D
58
1
 
3
 
! Отговори
Може повечеда загуби преди 1 година
10 000 евро, но ако те хванат си губиш пенсията.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на момчето
56
0
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
присъединявам се към всички колеги написали, че тоя няма бъдеще в родната полиция. На такива, като него се гледа като на проблемни. Цепи се от колектива, не върви със стадото, пречи ни да "работим" и т.н. Предпллагам, че първо ще пратят някой да му обясни спокойно къде бърка, след това ще праятат трима, които да му обяснят пак същото - но с физически средства. Ако и това не помогне - ще бъде преместен някъде, където да се прави на Дон Кихот, но да не пречи на останалите да "работят".
55
0
 
9
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Как е попаднало това честно момче в мафията ?Направили са грешка.
54
5
 
1
 
! Отговори
Колко пъти? преди 1 година
Да кандидатства за лудницата?Дайте му направление вече.