Майка на 2 деца е в кома след серия операции, има ли лекарска грешка?

"Медицински надзор" проверява случая
20 фев 2023 20:00, Красимир Ангелов
59

Млада жена, майка на 2 деца, е в медикаментозна кома след операция, заради съмнения за перфорация в корема. Пред Bulgaria ON AIR близките ѝ заявиха, че подозират лоша лекарска преценка. Сигнализират и за грубо отношение от страна на медицинските лица.

Кошмарът за семейството на 38-годишната Ирена Павлова започва на 31 януари, когато жената е изпратена по спешност от болницата в Своге до столичната "Пирогов" заради съмнения за перфорация в корема. Към този момент тя е в съзнание и се движи самостоятелно. Лекарите потвърждават диагнозата ѝ и правят спешна операция.   

"Докторът ни обясни как е преминала операцията. Каза, че това което е видял, са били дивертикули на дебелото черво, че е отстранил 10 см, защото не се е видяло къде е пробивът", разказа майката на Ирена - Емилия Колева.

Три дни след операцията обаче състоянието на Ирена се влошило. Започват болки в корема, покачване на телесната температурата. Необходимо е да се направи втора операция.  

10 дни след втората операция лекарите правят и трета интервенция. Установява се, че състоянието ѝ е много тежко. А близките се усъмняват, че има лекарска грешка. Отправят искане към Министерството на здравеопазването с молба за външен консултант и след дълго чакане се срещат с директора на болницата.

Освен че са огорчени от грубото отношение, близките на Ирена настояват и за проверка от МЗ, тъй като се съмняват, че до състоянието на жената се е стигнало след лекарска грешка. Настояват и за съдействие при откриването на външен консултант с надеждата той да помогне на младата майка да се върне обратно при децата си у дома.

"Сестра ми е на 38 години. В момента е по майчинство, има бебенце. Винаги е била до децата си, дори за един ден не се е отделяла. Голямото дете постоянно пита къде е мама и защо не се прибира", каза сестрата на Ирена - Теодора.

В своя позиция от "Пирогов" посочиха за Bulgaria ON AIR, че лично директорът на болницата е поставил резолюция "за пълно съдействие" на всяко искане от страна на близките. Назначена е проверка по случая, за да се установи дали става дума за пропуски по време на лечението. От Министерството на здравеопазването съобщихa, че проверката ще бъде извършена от "Медицински надзор".

Вижте повече в репортажа на Борислав Алексова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен-13--Я обясни какво е това перфорация в корема ,после говори за грешки
55
2
 
1
 
! Отговори
54 преди 1 година
Като е така, така е. И аз не разбирам как всички реват срещу лекарите. Да, възможно е да са виновни, но това трябва да се публикува като новина след като вече има яснота. А не преди това, за да се пеняват хората отдолу и да се надъхват излишно. Но това е нивото. Ниско, та ниско.
54
3
 
2
 
! Отговори
Бивш медик преди 1 година
Ами "те" се научиха, че някой трябва да учи 22 години, за да ги спасява безплатно. Откъде-накъде?! Да учат "те", да видят колко е лесно.
53
2
 
1
 
! Отговори
Бай трибуквен преди 1 година
Колко лесно се хващате в капана на журналистите и им давате хляб и зрелище,с които те разпалват страстите на оскотелия ни народ!Грешки,смърт и човешки драми е имало,има и ще има в бъдеще,Дами и Господа,но хулейки и обиждайки негласно се съгласявате с още и още такива постове!Каква е целта на написаното?Има ли крайна експертиза с поставена категорична диагноза?Защо медицинските работници първо се посочват като виновни и тогава евентуално им се дава шанс(ако изобщо има такъв) да се защитят?
52
4
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
До Анонимен,да ще се оправи,но не заради лекарите,а защото българският господ трепери над нея и над всички българи,косъм да не им падне от главите
51
1
 
4
 
! Отговори
мила преди 1 година
На 31 декември близките са празнували, лекарите са били дежурни, пътища и пътеки много за преобръщане
50
4
 
12
 
! Отговори
дс преди 1 година
Айде да спрете да ми обяснявате как лекарите не били факири. Всеки знае, че не са факири. И всеки знае, че както ние грешим в своите професии, така и те грешат в техните. Обаче вярвам на 100% на пострадалите, че отношението е било грубо. И съм сигурна, че е било и немарливо, и не просто грешно, а некомпетентно.
49
6
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
До ужас ами така се прави скъпа. Забива се игла в пластмасовата банка, за да тече системата. Не е ужас, не е грешка.
48
3
 
11
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Поредното безумие. Типична некомпетентност и липса на морал и отговорност. Чисти търговци. Продават ти шанс уж да оцелееш, евентуално, но не и качествено медицинско обслужване. Касата и реформите пък са най - голямата схема и далавера.
47
2
 
24
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Изключително пpocто момче си. Каква промяна те гони, бе aбдaл? България вече 33г тъне в мизерия, намаля с 2.5 млн,, образованието и здравеопазването са под 0-та, благодарение на комунистическата мутро-ченгесарска мафия която окраде всичкочи иска да продължава да краде,Истинската промяна ще дойде, когато всички тези мародери и безбожни *** бъдат вкарани в затвора , а откраднатото от тях конфискувано. И един от първите ще е Бойко, заедно с министри, кметове, ДПС, старите БСПари и т.н.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНого шамани станаха, малко лекари, дано да се управи жената, а шаманите да бъдат уволнени и пратени да пасат овце в балкана
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита промяна, кой уравляваше здравеопазването през последните две години? Кирил Петков, нали?
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите не са богове. Но все пак са много компетентни. Аз имах счупване на крака на 3 места. Много тежко, сбед падане в пропаст в планината и сега няколко месеца по-късно си ходя кат че нищо не е било. Благодаря на лекарите
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за сметка на здравеопазването е нечовешкото отношение към жените, т,е, към жената, от 30 години
42
8
 
10
 
! Отговори
касапи са преди 1 година
Дали са на някой завършил с тройка да се упражнява.После се е намесил за втора операция някой дето вече се е упражнявал.Накрая при третата операция е опитал специалист,ама късно...
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас е пълно с невежи хора. То няма 8-ми клас, прочело цветен булеварден вестник... с претенции че разбира от медицина. Лекарите на са индийски факири. (Факир е индивид със свръх човешки способности).
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът е мързелив и безотговорен няма да видиш държавен служител започнал работа на време.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се оправи.Има и добри и способни лекари и хора.
38
4
 
21
 
! Отговори
Доктора преди 1 година
Лекар виновен няма! Никой не ви кара ,насила да ходите при тях ! След толкова години и толкова опити да бъде поведен който и да е " лекар" , има ли осъден - Няма! Няма и да има! Има/ имаше добри лекари,но вече все повече ги няма,за съжаление! Има едни алчни и безчувствени " същества" и може би, затова ги бият и няма уважение към тях! Извинявам се на всички останали човешки души в медицината! Дано момичето да се оправи и децата имат майка!
37
10
 
8
 
! Отговори
ужас преди 1 година
В детското отделене на Пирогов преди няколко години, в събота срещу неделя, дежурните сестри-*** забиха празна игла от спринцовка във включената в ръката на бебето ми система, "за да влезел въздух и да почнела да тече"!!!!Квалифициран персонал дойде чак в понеделник! Треперя да не ми се наложи да стъпваме при лекари и никога, никога, никога те да не правят нещо по-сериозно от изписване на ангерпласт. Изписване, не поставянето му!

Спонсорирани публикации