КНСБ поиска данъчни промени

Увеличаване на корпоративния данък е една от целите им
28 апр 2023 14:54, Стела Стоянова
31
КНСБ поиска данъчни промени
Снимка БГНЕС

Промяна на данъчните ставки, еднократен данък върху генерираните свръхпечалби и възстановяване на всички ставки по ДДС са начините за разработване на социален бюджет с приемлив дефицит, поиска КНСБ.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира твърдението на бившия финансов министър от ПП Асен Василев, че е възможен бюджет без орязване на социални разходи и вдигане на данъци

"Радвам се, че се обещава да не се пипат социални разходи, но това не може да стане само с увеличени данъчни приходи. Трябва да се пипнат по някакъв начин данъците. Кои точно данъци и как да се пипнат е въпрос на решение на парламента. Най-правилното решение за нас е комбинация от стъпки и някои нови данъчни решения, ребалансиране на двата преки данъка, тоест в момента е нужно увеличение на корпоративния данък и намаляване на данъка върху доходите".

Още по темата
"Ще направим кошница, този път истинска  - какво може да се купи с нетния размер на минимална заплата и с нетния размер на минималната пенсия. Ще напълним тази кошница с продуктите, ще я сложим пред парламента и ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: данъцибюджеткнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами много разбирачи и експерти се навъдиха, затова България е под кривата круша, сега и синдикатите и кашата ще е пълна. Данъците са на мушката, новия трън в очите, накрая няма да има кой да ги плаща и картинката ще е пълна с щастие. Бедни, без нищо, но щастливи от опиянението на немотията, но това не е щастие, а хора докарани до лудост, надсмиващи се на всеобщото нещастие.
29
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Европа навлиза в спад на производството. България ще регистрира спад на приходите от данъци на фирмите и ДДС на крайните потребители. Печалбите на фирмите ще паднат. Трябва да се намалят разходите за производство - ток и горива. Ако не го направят спешно всички ще изпаднат във ликвидна криза. Трябва да намалят харчовете на държавата.
28
2
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Не трябва да се пипат данъците, а само събираемостта т.е. ГЕШЕВ! Няма ли наказания след проверките правим св__ки! Трябва също така асфалтаджията да отиде в затвора, а не да прави правителство. Никоя фирма или пък частно лице не иска да плаща данъци, които вместо да се инвесторат в приятна среда за живеене - велоалеи, градинки, почистени тротоари от тревата, да се крадат от ту-лу-пи под различни форми на ремонт на ремонта!
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато имаме "работодатели" като в Русия, а не, както на Запад - емпрлойери, - ще е така. Бизнесът дава работа и иска пари от работника и държавата. Името е много важно за осъзнаване на ролята. И частният бизнес го знае и въвежда. ДСК иска да сменя името "застраховка", с името "засигуряване". Името застраховка плашело със страх и хората се страхували да се застраховат. Новото име засигуряване щяло да промени "страха" със "сигурност".
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакахме десетилетия плоският данък да реши проблемите, бизнесът да инвестира и да вдига доходите. Получихме мрънкане, искане на "условия за бизнес", искане на държавни помощи за бизнеса, намаляване на ДДС за 11 процента бакшиш от държавата. Не работи. Бизнесът не е детска градина за отглеждане на дечица. Тези дечица не искат да излязат от детската градина, мрънкат. Щели да фалират, да загубят. Фалитът е нормална част от пазарната икономика. Друг ще му вземе машините и ще работи.
25
1
 
1
 
! Отговори
contractor преди 1 година
точно тоя трябва да слушаме
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва и ДОД да се вдигне, не станат ли 50% данъци социализъм няма да имаме както е в западна Европа. Това обаче трябва да стане като се задължи работодателя да ти запази чистите пари, просто той ще покрие разликата. След като по цени задминахме Европа, време е узурпаторите от Германия, Франция и Австрия да си платят данъците.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми вдигайте го корпоративния данък, ама що си мислите че е трудно да се завърш без печалба!? Сега стимула да се отчита данък е точно приемливия му размер. *** направете го 70-80 процента па да видим какво ще се събере. То и сега прихода от корпоративния данък е едно нищо на фона на приходи от ДДС и акцизи. Махнете врътките с намаленото ДДС (работя във фирма дето се въползва от намалено ДДС, а нямаме никаква нужда, ама си е подарък от държавата).
22
0
 
6
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Всякакви специалисти се изказват по темата. Като рекапитализира фирмите този умник какви заплати ще има. Трябват инвестиции. Трябва сигурна среда. Трябва работеща и коптентна администрация. Примери много мога да дам. Тези от КНСБ едно си знаят минималната заплата, минималната пенсия. Ако всичко друго е наред и има инвестиции и двете ще бъдат в други размери. То едни синдикати имаме.....
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти искаш да си европеец, не латиноамериканец или африканец. Правилата в Европа са такива. Който не му харесва е свободен да замине да се "скъсва" от работа в САЩ, Латинска Америка, Индия, Африка. Но там няма да има европейски условия и правила, които се плащат чрез европейските политики.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики ДжъстисОт къде на къде готованци като теб ще ни подреждат живота? *** из бъзе не може да искара, но се разпенил чужди пари да разпределя. Като изземеш парите на фирмите и орежеш възможностите им за развите и модернозация, какъв растеж и какъв доходите очакваш. Колко милиона в България са на помощи и колко ги изкарват парите за тях, и колко ги крадат? Решиш да почиваш, няма свободни места по нашите курорти. Не можеш да паркираш. Кола връз кола. Молове и хипермаркети пълни!
19
2
 
3
 
! Отговори
Тупай чувала преди 1 година
Хубаво е НАП да провери тези "бедни" на минимална заплата как живеят Добре си живуркат като бей гиби повечето Също като пенсионерите бедни ама все по чужбина
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ няма никаква защита на работника и никакви социални права на населението. Американците се оплакват от експлоатацията и мечтата на всеки американец не е трудът, а да се пенсионира рано и да не работи. Всеки американец завижда на европееца за социалните права и защитата на труда. Всеки европеец се ужасява от американската здравна система и безправието на работника в САЩ.
17
1
 
6
 
! Отговори
Сюргюн преди 1 година
Кажи да видим с твоята заплата колко кошници пълниш, да не се окаже ремарке ?
16
4
 
12
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Ако увеличат още данъците-съвсем сериозно обсъждам преместване на фирмата.Нямам нито нерви нито сили аз да се скъсвам от работа и да ми вземат парите и да ги дават на бедните.Между другото сигурен съм че няма да ги дадат-ще бъдат откраднати под формата на магистрали обществени проекти и прочие.Писна ми
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам. В САЩ има ли нещо като нашия Кодекс на труда и минимална работна заплата?
14
1
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
Ееееей, желаещите комунизъм нямат свръсшване. А това вече го играхме - взеха парите на другите, ама като похарчиха парите - комунизма приключи. Сега пак искат да взимат. Ама свеът вече е отворен,едно голямо село. Регистрация на фирма се прави/мести за часове.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от"специалити"по бюджет и данъчни политики. Само да Ви светна,че Юж.Корея и Китай не са станали това което са сега с помощи и облагане на богатите. Зап.Европа също не е станала такава с помощи и облагане на богатите, но сега със сигурност върви надолу. Какво Ви бърка толкова този"плосък"данък, че и необлагаем минимум искате? Заначи докато аз работя, а онзи на пейката долу е надул чалгата, пие бира след бира, пуши цигара след цигара и ще ме наказвате втори път да плащам масрафа,че бил беден?
12
1
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Държавата ни или трябва да се подреди и да се спрат кражбите , или накрая ще има бунт. Оставете бизнеса да прави бизнес, а не да се занимава с несвойствени дейности и ограничения. Където най-малко пипа държавата, там най-добре се развиват нещата. Относно свърх данъка - вземете от тези, които ползваха помощ и вдигнаха цените си с оправдание инфлация - като мобилните оператори. Другите, които не са ползвали помощи, или тези които са ползвали, но са оставили непроменени цените си - не трябва.
11
1
 
6
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 1 година
Увеличаването на Данъци вече е Факт - вчера ВИК Перник обяви че се увеличава питейната вода с 50% - тоест , ДДС 20% върху фактурата се начислява .Друг въпрос е че всички в Перник купуваме Бутилирана Вода от Хипермаркетите на Германия , Полша , Украйна , Водата не става за пиене и готвене - за къпане става , но ако имаш Бойлер той се скапва за 2 години .