Хванаха 20 мигранти в бус в Перник

Шофьорът избягал, но е заловен
Обновена: 4 май 2023 14:45 | 4 май 2023 14:45, Стела Стоянова
5
Хванаха 20 мигранти в бус в Перник
Снимка БГНЕС

Двайсет мигранти са задържани в Перник днес, съобщи за БТА регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Те са открити в бус на територията на квартал "Изток" в близост до пътен възел "Даскалово". Алексов допълни, че мигрантите най-вероятно са от афганистански произход и целта е била да бъдат изведени от страната.

Предприети са процесуално-следствени действия с цел установяване възрастта на задържаните. Проверява се дали те разполагат с документи за самоличност.

Шофьорът, който е превозвал мигрантите, е от Русе. При залавянето той е изоставил буса с мигрантите и е избягал по посока жп линията. След кратко преследване, мъжът е задържан и отведен за разпит със заповед за задържане за срок до 24 ч. , каза още Алексов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: бусмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някоя корумпирана фуражка с тежки кредити е искала да забогатее рязко,20 парчета по пет еврака поне, минимум сто бимберици. И това е на ден по няколко пъти, просто този е спрял да се отчита.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРАФИК и корупция ..Един път си плащат на влизане и един път на излезане .. схемата е ясна ... ама не са виновни ...те са си платили просто ..А нашите гранични полицай са б0клуците
2
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Колко от тези влезли досега може да са терористи, надъхани фанатици?. Още 20 хрантутника.Махайте ги моментално,никакви центрове, Начина по ваш избор, но да ги няма
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ?