Ангел Кунчев: Няма причина да крием, ако морето е мръсно

Все повече наши плажове ще печелят син флаг
Обновена: 23 авг 2023 09:54 | 23 авг 2023 09:52, Стела Стоянова
46
Ангел Кунчев: Няма причина да крием, ако морето е мръсно
Снимка БГНЕС

Няма никаква причина да крием, ако има замърсявания на морето. Ние можем и сме затваряли плажове само на база, че някоя пречиствателна станция е аварирала. 

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Би Ти Ви.

Все повече плажове ще спечелят син флаг у нас, допълни той.

Още по темата


И припомни, че морето е огромно и изчиства всичко. 24 часа след получаването на сигнала за Попския плаж е посетен, за да се търси заустването.

По повод тиражираната информация, че плажовете по Южното Черноморие са замърсени с до 41 пъти над нормата, той обясни, че в момента няма опасни замърсявания на морето. Няма норми за замърсяване, каза още той.

Минат ли температурите 35 градуса се появяват ентеровирусите, обясни още Кунчев.

Аз лично не знам в 30-годишната си практика някой да се е разболял от морската вода, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ей сега Алибегов ще се разпени и ще го осъди. Още не му е простил от локдауна :)
21
4
 
18
 
! Отговори
Моше преди 9 месеца
Стандартна реакция на третополов толераст. Когато не може да се справи с проблема , се преструва че проблем няма .... Така е и с ордите мигранти ... така е и с мутренската престъпност... Така е и с руското и американско влияние в страната ни. .. Така е и с все по калшавата ни здравна, социална, образователна, съдебна, държавна система
20
1
 
21
 
! Отговори
Аре по сериозно преди 9 месеца
Нямало било причина.Хаааааа хааааааа хааааааа. Ама верно ли ? Дали си верва ? Причина има и това е загуба на мноооооого пари от хотелиери, ресторантьори и концесионери. Ако хората знаят, че има примерно радиация от украйна или една камара зарази заради отходните фекални води изливащи се в морето дали ще искат да отидат и да се разболеят те и децата им ? Нямало било причина.
19
1
 
26
 
! Отговори
Да бе! преди 9 месеца
В Гърция и Турция още юни са минали градусите 35, пък там децата са си здрави и не повръщат/др-скат през цялата почивка. Някакво научно обяснение на този феномен?
18
1
 
18
 
! Отговори
Аменадиел преди 9 месеца
Тоз ангел лъже като дявол.
17
1
 
29
 
! Отговори
Осран преди 9 месеца
Да ти имам и 30 годишната практика на тебе. Как пък в морето на Гърция или Черна Гора нямам проблеми, но топна ли се в нашето и ставам дежурен по тоалетна чиния. На теб ли да вярвам или на гъъза си?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зозо, как си?
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Недей лъга защото хората ще те линчуват.
14
0
 
24
 
! Отговори
Мухаха преди 9 месеца
Ахахахха . Нямало нужда да криете ..... Не само криете ами и ще лъжете и мажете , ИНАЧЕ хиляда хотелиера ще ви увиснат на шията че са пред фалит и нямат пари за плащане на данъците и вместо те да внасят в държавния бюджет , ще се наложи ВИЕ да им плащате субсидии ... Което пък ще означава по празна хазна и по-малко за вас за крадене . Е, как да не излъже човек ? А?
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен за пари, друга причина няма. Трябва да си извратеняк, за да лъжеш хората без материална облага.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чухте ли министъра на здравеопазването тая сутрин: изследване за замърcяванияв морето трябва да се извършва само по методологията на РЗИ, а тя била да не се вземат проби от места, където има ешерихия коли.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кунчо завил, че летуването на БГ черноморието е еквивалентно на кафявофекална бустерна доза. Ако вече изпитвате стомашночревно неразположение, гадене и темепература - значи вече успешно сте си взели дозата.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да си много зле за да твърдиш, че нашето море не е замърсено! За съжаление това е факт, и отричането му само задълбочава проблема за в бъдеще!
9
1
 
11
 
! Отговори
Христо преди 9 месеца
А ние ви вярваме...
8
1
 
13
 
! Отговори
Зевс преди 9 месеца
Всички знаем приказката за лъжливото овчарче, та на Кунчев никой не вярва вече.
7
1
 
21
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
Има, заради парите от туризма. Синеморец няма пречиствателна станция и всичко се излива в морето. Водата е кафява. Но няма да затворите нито плажовете, нито хотелите.
6
2
 
12
 
! Отговори
платените преди 9 месеца
мошеници ми напомнят за ковида първите седмици . Крият, мамят, лъжат , а после не се извиняват . Сега да дадат бойко по бански да се окъпе на Равда . Да се черпи вода от хазяйката и да се одияри хубаво , като на китен едно време . Който не купи евтина горна баня се разболява . Все едно да крие Асан имал ли е чадър . Ийде бе .
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Охооо, ти жив ли си още бе Кунчев ? Помня как с 3 бустера едва прескочи и беше 2 месеца в интензивното.
4
1
 
12
 
! Отговори
КукунчеФ : преди 9 месеца
"Причината е грантово мотивирана..."
3
1
 
19
 
! Отговори
mgs преди 9 месеца
Аз от детството си, на моя чревен тракт съм изпитал многократно изстраданата истина:Ако отидеш на море през Август в Ахтопол със сигурност ще прекараш втората половина от престоя с висока температура и диария...Може да е чисто, може и да не е... аз съм в Гърция...