Нургюл Салимова отсече, че ще се състезава само за България

Мечтите и родителите й са силите, които я движат напред
222
Нургюл Салимова отсече, че ще се състезава само за България
Снимка: FIDE

Нургюл Салимова със специално интервю по bTV след историческия успех с второто място на Световната купа по шахмат в Баку.

Още по темата

Тя каза, че за момента не е получавала официални покани от други страни  да участва за тях, а само неофициално ся водени разговори. Тя е категорична, че към този момент ще се състезава само под флага на България, защото се надява проблемите в Българската федерация по шахмат скоро да се решат.

„Не знам какво да кажа за Българската федерация по шахмат, тъй и те не знаят какво да кажат, има безброй проблеми в нашата федерация. Те не знам вече и колко федерации са, не ги следя, тъй като няма ползва. Просто съм се концентрирала върху моята си работа и да свърша това, което зависи от мен, пък останалото ако се оправи, надявам се да се оправи. Много неща ми дават сили да продължа напред - главно родителите ми и мечтата ми. Тя е да стигна в шахмата на най-високо ниво“, каза спортистката ни.

Нургюл Салимова и нейният екип ще дадат официална пресконференция във вторник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: шахНургюл Салимова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
9
 
! Отговори
До баба Мара преди 9 месеца
Напротив, Маре. Точно така трябва: Право Куме в очи. Да спазваме традициите и следваме народните пословици и поговорки. Търтеите точно искат тя да напусне България, е им разваля рахатлъка. Сега са в атака. Не са я включили в националния отбор. Сега са в шах от една 20 годишна царица. И на Калояна щерката е била на 20, но прави контра - преврат с меч в ръка в Константинопол и връща съпруга си на трона на Латинската империя.
130
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Към този момент щяла да се състезава за България. Ми много ясно- щото турците не са й предложили милионите си още. Скоро ще стане.
129
16
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
това момиче не си мери много приказките за 20 години това не ми харесва съмнявамче ще остане в българия
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
***, засрамете се. Не пръскайте злобата си след хубави новини. Нищо не постигате, нито рейтинг, нито някой ще се хване на фалшивите ви напъни да рушите етническия мир. Не си струват сребърниците които ви дялкат. Но това, че сте постоянното присъствие означава, че здравите сили на единството и просперитета на Родината ни са здраво стъпили на правилния път.
127
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 102 А бе какви 10 хиляди лева те гонят ве??? Нюргюл за второто си място в Баку спечели 35 000 долара, смееешник!
126
4
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 9 месеца
Точно така Нюргюл. Бой по каратуните на всичките многознайковци седнали на разнебитените офисни бюрца. Не им давай мира, в никакъв случай. Сега силата и народната любов е с теб. Ще се опитват първо да те заплашват, ако не се огънеш щ,е почнат да правят фалшиви предложения за да те злепоставят, а ако и това преодолееш, ще почнат да се умилкват. Но едничката им цел ще е да те елиминират. Използвай начин да осребриш, че хората искат да дарят средства за участието ти Тук им е слабото място на горнит
125
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А по стара ромска традиция кога ще я пускат на пазара У Димитров град
124
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските ботове са в амок от злоба!
123
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ПодкрепямГЕРБ СА ПРОТИВ САЛИМОВА И ПОДКРЕПЯТ ПУТИНСКИ ПОТОК, САЛИМОВА СИ ОТИВА В ТУРЦИЯ
122
13
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Преди 1989та Бъргария имаше два златни треньора: Нешка Робева и Иван Абаджиев. Демократите от сДС унизиха и унищожиха и двамата.
121
5
 
18
 
! Отговори
Подкрепям преди 9 месеца
Напред момиче, напред и нагоре!!! Всички нормални българи сме с теб. И другия път смачкай рушистанска тьотка за 15 минути!
120
5
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 9 месеца
МУТРЕНСКИ СКОТОВЕ ЗА КАКВО ВИ Е ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНАТА ЩОМ ДОРИ ЕДИН СПОРТИСТ НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕ ТАМ КЪДЕТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ?
119
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА Я РЕКЕТИРАТ ОЩЕ ОТ СЕГА С УЖ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гербаджиите са я прецакали с парите, нормално за тях.
117
9
 
4
 
! Отговори
За сега преди 9 месеца
Ще използва това което може да вземе от България,и после беш да ме няма.живот,да не сте били балъци да ми го дадете
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сред всичката помия която се лее в държавата, един светъл лъч, най-хубавата новина от Нургюл Салимова-вицешампион по шах. Респект.
115
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ламарин Тенекеджиев Аз не знам и не съм чувал комбина 'българска туркиня', немска, сръбска или гръцка туркиня и т.н. Туркинята си е туркиня и носи турско име. Тя или той не си сменя нито вярата,нито иметоОбърнете внимание: играе се в Германия мач Германия-Турция. От тримата германски нациоали-турци играе само един, турската публика,която хич не беше малобройна, освирква веропредателя, а когато турците вкараха гол, целият стадион 'гръмна'. Наим Сюлейманов се ***,въртя,и накрая остана в Турция
114
16
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 9 месеца
Аз не схващам нещо. Тя и треньорът й изнудват ли по някакъв начин България?! Откакто се е върнала само това се говори. Второ, защо аз като данъкоплатец плащам за екскурзията на гаджето й?!? Златните ни момичета, шампионите ни по борба и вдигане на тежести, не знам някой да е плащал на гаджетата им да ги придружават!!!! Хотели по 120 долара на вечер! Тя в президентския апартамент на 5-звезден ли е била?! Трябвало й лекар. На ума ли?!? И това за непопулярен спорт на 12-та страница на Таймс!
113
8
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 месеца
А дано ,а *** надали. Като и предложат бившите СССР -репиблики и Турция големите пари ,друга песен ще запееш.
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'Забравила' е да каже думата 'засега'. Приятелят й - красиво и младо момче, шахмайстор, е турчин, той беше през цялото време на шах партиите при нея и й помагаше в разтълкуване на позициите и евентуалните ходове. Правителството,което по време на състезанието 1-во-2-о място нехаеше, сега се загрижи и чрез министъра на спорта обеща нещо. Ако приятелят й се свърже с канцеларията на президента Ердоган и турския министър на спорта, нещата ще бъдат бързо решени и то не в полза на БГ...