Главна дирекция "Охрана" ще пази Божков по негово искане

Охрана няма да бъде с него в килията
Обновена: 30 авг 2023 16:29 | 30 авг 2023 16:00, Нели Христова
98
Главна дирекция "Охрана" ще пази Божков по негово искане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Васил Божков е със защита от Главна дирекция "Охрана". Тя му е назначена от днес и е по негово искане, съобщи адвокатът му Георги Гатев, след края на 4- часовия разпит.

Разпитът започна във вторник и завърши днес.

Адвокат Гатев не уточни какви са заплахите срещу бизнесмена. Васил Божков е сам в килия в ареста на „Г. М. Димитров“, както "24 часа" писа.                                

Охрана няма да бъде с него в килията, а вероятно ще го придружава по време на неговите излизания извън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде осигурена от бюрото по защита към Министерството на правосъдието или от МВР.

Семейството на Божков има частна охрана, която продължава действа. Държавната охрана е допълнителна. Тя ще бъде назначена за семейството също от днес. Разпореждането е на прокурор.

Охраната е поискана от Божков преди време, когато е бил готов да свидетелства по дело срещу давани подкупи, а днес прокурорът я е уважил.

Адвокат Георги Гатев допусна, че може би ще се наложи нов разпит на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и ПР на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Той не изключи и очни ставки.    

В края на януари 2021 г. бизнесменът заяви, че е плащал на бившия премиер Бойко Борисов, тогавашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Парите били поискани, за да се промени Законът за хазарта у нас, така че да облагодетелства хазартния бизнес на Божков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За всичко са виновни не толкова Борисов, Доган и другите, които са ясни открай време, а неколцина подли шарлатани от ПП-ДБ. Предадоха всичко, което може да се предаде. Излъгаха за всичко, което може да се излъже. Двулични пепейци и дебейци, чието присъствие в парламента е абсолютно нелегитимно.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напълно логично беше да му назначат охрана.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бошков, най-пазения българин!
86
1
 
3
 
! Отговори
Амиии преди 8 месеца
...ще го пазят, защото иначе ще се срещне с Алексей по молба на Боки. Боки не прощава, когато е лично застрашен от ИСТИНАТА за себе си. Двойните агенти са доста чалнати.
85
2
 
3
 
! Отговори
от народа преди 8 месеца
Нали ви казах че тоя ще е поредния бандит на който ще му плащаме взвод милиционери да го пазят и ще го сложат в някой лукс хотел да си живее до края на живота си като в същото време си върти далаверите!Абсурдистан!
84
1
 
4
 
! Отговори
Не разбирам преди 8 месеца
...смисъла от двойна охрана. А защо не - тройна?! Който иска да те убие - ще го направи и с 10 охрани. По- добре живей така, че Никой да не иска да те убива, а хората да те уважават и обичат. Може.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен:"точно г-н Божков е в състояние сам да си осигури охрана , защо трябва да се разходват държавни пари" - ___ - защото изпитва страстно желание да се изгаври с мат'риала, купувал и търкал до полуда картончетата му. Следва да се самопредложи за цар на БГ-то!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
поредното чудно разходване на моите данъци - точно г-н Божков е в състояние сам да си осигури охрана , защо трябва да се разходват държавни пари
81
1
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Лелемалелелемале ти да се смееш ли да се чуди човек какво става в тази държава Неговите адвокати говорят небивалици а толкова ли са заблудени българитеОхрана на охраняван разследван за незнайно колко издирван с червена бюлетина избягал от държавата
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бедният български народ ще плаща охраната на олигарха! Оставка на това корумпирано управление!
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нищо няма да ну се случи! Някой да е чувал, от много време насам, за "затгворническия" живот на Баневи, на алкохолните МАБ-ове и някои други нашумели неотдавна далавераджии?!
78
3
 
5
 
! Отговори
Милошевич преди 8 месеца
В затвора ще се разболее и случайно ще почине.Филма е ясен.
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божков май сам ще умре...от страх.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доган вече е сложил човека, който ще го отрови.
75
1
 
12
 
! Отговори
Че Гавра преди 8 месеца
Само дирекция "охрана" ли ще пази Черепа! Нищо не е! Трябва да се организира пазене със сериозни средства! Да се включат ВВС и ПВО системите С300! Такъв ценен ресурс трябва да се опази! Той ли ще плаща или плащането ще е всенародно?!
74
1
 
6
 
! Отговори
хазартна игра преди 8 месеца
Теглиш талонче едното 10- тина години ,другото , 15 годии -- от тези които ще теглят някой може да получи и БОНУС ( защитен свидетел ). Така като чета и слушам адвоката след много мислене играта е създадена във САЩ . а тук само ще теглят талончетат .
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божков каза в прокуратурата, че "ако е знаел, че ще се случи така, е щял да снима" т.е. да прави записи. А адвокатът му твърди днес, че има записи, като доказателство. Кое е вярното сега, в тази жалка игра и лъжа?
72
2
 
11
 
! Отговори
Че Гевара преди 8 месеца
Какво стана с Бисер Миланов-Петното.В затвора ли е.Цецо Василев няма ли да се върнре и той доброволно от Сърбия.България се превърна като Алиса в страната на чудесата.Мафия,игри,постановки,мутри и козяци.
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Светослав Илчовски пред депутатите от комисията на Мая Манолова.Илчовски свидетелства за дългогодишен и безнаказан рекет, обръчи от лоялни бизнесмени с щедри подаръци за премиера в оставка, привиквания по неформални срещи в старите ловни резиденции на Тодор Живков, унизителни клипове на сексуална гавра срещу арестуван бизнесмен, опити за борсова манипулация и др
70
5
 
3
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Народното събрание отдавна не беше ставало сцена на толкова тежък скандал - обвинения в корупция на най-високо ниво, последвани от пълен отпор от страна на депутатите от ГЕРБ.За тридесет минути в сряда образите на златните кюлчета и "Мата Хари" от спалнята на Бойко Борисов придобиха триизмерен вид - поне в показанията на 41-годишния земеделски производител Светослав Илчовски пред депутатите от комисията на Мая Манолова.