Нинова: Знакови червени кметове са с подкрепа от ГЕРБ, не го приемаме

ГЕРБ внушава, че имаме договорки
Обновена: 16 сеп 2023 16:00 | 16 сеп 2023 15:50, Стела Стоянова
45
Нинова: Знакови червени кметове са с подкрепа от ГЕРБ, не го приемаме
Снимка БГНЕС

"Знакови червени кметове, които издигнахме, са получили подкрепа от ГЕРБ", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след пленума на партията.

"Май сме единствената партия, която вече има пълна готовност за предизборната кампания. Одобрихме екипите от общински съветници и кандидатите за кметове", каза още тя.

"Искам да споделя нещо ново, което забелязваме в последния един месец. Денонощно сме в разговори с нашите кандидати за кметове, знаете колко трудно се подготвя една кампания. В последните 4-5 дена забелязвам, че ГЕРБ изявяват желание да подкрепят знакови червени кметове", каза тя.

"Разчитаме това като поредния ход на Борисов да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки. Искам да му кажа, че и този път това няма да стане", категорична бе Нинова.

"Ние в последните 7 години се борим с модела Борисов и сме доказали, че не се поддаваме", каза тя.

"Днес националният съвет взе решение, обявявам официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП", заяви тя.

"Заявихме позицията си и в НС. Българското правителство предаде българския национален интерес. Питаме се как така Полша и Румъния в този случай се наложиха и защитиха своята икономика и своето земеделие. Само българското правителство предаде националния интерес", коментира соцлидерката.

"Искам да коментирам внушенията, че защитаваме едрите земеделци, които карат скъпи коли.Винаги сме имали ясна позиция, субсидията, която се дава трябва да се преразпредели и да отиде в по-голямата си част към плодове, зеленчуци, мляко, месо. Защитаваме българският национален интерес. Близо 70 хил. малки производители. Смятам, че тези протести са справедливи", каза тя по повод протестите на зърнопроизводителите, които се очакват понеделник и вторник заради падналата забрана за внос на украинско зърно.

Днес червеният пленум се събра в централата на БСП на "Позитано" 20, за да утвърди окончателно кандидатурите за кметове и листи за общински съветници за местните избори през октомври, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Никой не подкрепя жалките комунисти! Тази миризлива мисирка Нинова скоро ще събира 1 процент на изборите! Патица!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече става срамно да се явяваш за каквото и да е от името на БСП. Особено, ако има хора, които разчитат да им решиш проблемите. И да не говорим, че имаш някакъв опит и познания. Етикета - този е от БСП директно те праща в канала
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви пари да чака община с кмет от БСП----Демек, ако кметът е от БСП правителството на ГЕРБ, ДСБ и ПП ще наказва цялата община? Гнусно, но без изненади, като се знае седесарската природа и порода.
37
0
 
3
 
! Отговори
Xa-xa преди 8 месеца
Кметовете се избират от общината. И носят отговорност за проблемите на жителите и. На каква подкрепа да разчитат от държавата, ако са излъчени от БСП. Бсп дори не са опозиция. Няколко мрънкала, които не пропускат да се отбележат, белким си запазят 8-те %. За общините не им пука. Пък и да им пука са безсилни
36
0
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 8 месеца
Теб пък кой те пита, Като е читав кмета, не само ГЕРБ, ами и избирателите ще го подкрепят. И кметовете бягат от теб. Какви пари да чака община с кмет от БСП
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че ако въпросния кмет се е оказал способен защо да е лошо да го подкрепят. Тази Нинова май има психически отклонения.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Знаковите кметове са на села и паланки
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Малко за политикаЯвно не си разбрал играта на чалгаря. Цялата идея на т.нар. ИТН беше да даде значителна власт на радев. Това беше и целта на проваления референдум който пак тези организираха. Идеята беше радев да управлява с марионетки - първо беше Стефан Янев, после бяха кикитата. Но и Янев и Кикитата решиха да се разграничат от радевия. Затова идеята беше да има непрекъснато служебни правителства. Да, да ... ама не.Сега даже на радев ще му орежат възможността да кадрува в бъдещи такива.
32
11
 
2
 
! Отговори
Идват избори преди 8 месеца
БСП е единствената парламентарна партия, на която може да се има доверие. Ако управляваше БСП щяхме да имаме и Южен поток и АЕЦ Белене. А за внос на украинско жито нямаше да става и дума. Идват избори, така че мислете и гласувайте.
31
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
До НЕМА ОРА.: Хора има, но резултата е според електората. Партията на Слави два пъти провали съставянето на правителство на промяната, и накрая провали третото правителство на промяната. Какво получихме накрая? Сглобка на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС, срещу които уж щяха да се борят. Кой крив, кой прав - това е резултата. Това, че някой е шоумен, или пък че е учил нещо в Харвард и е одобрен от Посолството не ни върши работа. Трябва да си научим урока.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами допуснахте да са на власт някакви с ала бала и после се чудите защо предават народния интерес.Вместо да се чудите да бяхте взели по-рано мерки като излезна онзи запис с Кирчо и Кокорчо.Сега с ала бала и кметските места онези ще вземат.
29
4
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 8 месеца
До Анонимен 28: Изборите не са само за кметове, а и за общински съветници. БСП може и да няма кметове на много места, но пак може да работи за хората в общинските съвети. А ГЕРБ ще трябва да се посвият - бяха окупирали цяла България с калинките си.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Електоратът ви е толкова намалял . Какви кметски места очаква бсп - някое умиращо населено място , където все още са останали преобладаващо възрастни хора . Бсп си отива. Следващите 10 - 15 години ще са му последните. Но пък Нинова вероятно това я устройва . Тя след около толкова ще се пенсионира. А " след нея и потоп ".
27
2
 
7
 
! Отговори
БАРЕКОВ. преди 8 месеца
ВМЕСТО ГЕРБ, БСП ОТИДОХА В ИСТОРИЯТА. ЗА УМРЕЛИТЕ ДОБРО ИЛИ НИЩО.
26
2
 
4
 
! Отговори
нинови неволи преди 8 месеца
кога спи другарката след като денонощно си говори с кандидатите :)
25
1
 
8
 
! Отговори
НЕМА ОРА. преди 8 месеца
НАЙ-МАЛКО 20 ПАРТИИ СЕ СЪБРАХА С ОБЩИ УСИЛИЯ ДА ЧЕГЪРТАТ ГЕРБ. ДБ, ПП, ИТН, АБВ, БСП, ЗЕЛЕНИ, ЕВРОЛЕВИЦА, НИЕ ИДВАМЕ, ПАРТИЙКИТЕ НА БОЖКОВ, СОФИЯНСКИ, КАПОН, МАЯ МАНОЛОВА, НАСТИМИР, КУНЕВА, БОЕЦ, КОПЕЙКИН И КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ? РЕЗУЛТАТА - ГЕРБ ПАК ПЪРВИ, БСП ОТ ВТОРА - ПЕТА СИЛА?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СЛАВИ ВАСИЛЕВ- СИН НА СЛУЖИТЕЛ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- "АКО НЕ БЕШЕ СТАЛИН НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ" РЕЧЕ ТОЙ В БНТ- ХА ТАКА- ТИ ДА ВИДИШ- И БАЩА МУ КРАДИ, АМА ЯКО ЗАТОВА СЛАВЧУ СЛАВИ БАЩИЦАТА.
23
2
 
5
 
! Отговори
В Сталин се калнът преди 8 месеца
Че на Путин ще ни подарят
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА , НО СОЦИАЛИСТИ, ОБРАЛИ НАРОДА СИ, ДОКАРАЛИ ГО ДА УМИРА ОТ ГЛАД, А ТЕ "ЗАКУПИЛИ " АКТИВИ ЗА МИЛИОНИ С КВИ ПАРИ ТЪЙ И НЕ РАЗБРАХМЕ ЗАЩОТО ПО ТОВА ВРЕМЕ ПОЛУЧАВАХМЕ ПО 3/5 ДЛ ЗАПЛАТИ И ПЛАЧАТ ЗА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ, АМА КАТО СТАВА ДУМА ЗА МЕСТА ОТ КЪДЕТО МОГАТ ДА КРАДАТ- Е ТЕ ТОГАВА ГОВОРЯТ СЪС ЗЛОБА И ИЗПАДАТ В КРЕСЧЕНДО. ДЪРТИ ТЛЪСТИ МАЗНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ.
21
2
 
7
 
! Отговори
Стига вече преди 8 месеца
Комунисти са управлявали тази държава съсипаха я