Държавата помага на над 15 000 младежи да намерят работа

Целта е да се повиши конкурентоспособността на хората на възраст от 16 до 29 г.
38
Държавата помага на над 15 000 младежи да намерят работа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По проект "Младежка заетост +" 15 200 неактивни или безработни младежи ще бъдат подпомогнати за включване на пазара на труда. Основната цел е да се повиши конкурентоспособността на младежите на възраст от 16 до 29 г., включително чрез осигуряване на възможност за стажуване, обучение по време на работа, осигуряване на заетост или включване в обучение за придобиване на „меки” умения при работодател. Това съобщават от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Дейностите по проекта ще улеснят прехода на младите хора от образование към заетост и ще им позволи да натрупат ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодателите, коментират от ведомството.

На неактивните и безработните младежи „Младежка заетост +” ще осигури подкрепа чрез стажуване при работодател за период от шест до девет месеца; обучение по време на работа, с времетраене не повече от шест месеца; осигуряване на средства за обществен транспорт от и до работното място на младежите за първия месец от стажа/обучението по време на работа/субсидирания период на заетост и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: младежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 7 месеца
Дават, ама ако работиш 30 дни по 12 часа, което прави 360 часа на месец или казано по друг начин, като дръпнеш чертата реално работиш за 1000 лева на месец.
33
0
 
9
 
! Отговори
Робовладелци 21век преди 7 месеца
Истината е, че търсят роби! Не работници, а роби! В противен случай нямаше да предлагат "възнаграждение", което при внимателно планиране да ти стигне единствено да си платиш сметките!
32
0
 
5
 
! Отговори
Кокорчо: преди 7 месеца
"И аз съм развил "меки умения" но не точно в тази програма" :) :) :)
31
0
 
5
 
! Отговори
Колко са парите? преди 7 месеца
Питайте колко са парите по тази програма, а не на колко младежи ще намерят работа. Всичко е вързано - те крадат, а на младежите не им се работи. Чудна приказка.
30
0
 
6
 
! Отговори
Пенка преди 7 месеца
А на моят син кой ще помогне да си намери работа? На 44 е и още държавна не му е намерила работа.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 7 Що да се бъзикат, до 30 г си младеж или ти смяташ, че си младеж само до 20 г.
28
0
 
0
 
! Отговори
това е преди 7 месеца
безсмислено действие , на тия не им се работи бе ! другия вариант е че работят на черно но са се записали като безработни .
27
4
 
1
 
! Отговори
дедо преди 7 месеца
Ами назначете ги в Мариците , щото вече излиза наяве какви заплатки и облаги получават тия "енергетици" .
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде тва бе? Кой ти работи коги мама и тате дават! Ше дават що са ме направиле!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
за бальци работа колкото искаш :))))))))
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пари ми дай, чужд труд не ми давай :)))))))))))
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички пишман бензинсмени са такива : чакат отнякъде от небето да им паднат готови обучени младежи за съвсем специфична работа и после реват, че нямало "кадри". Няма и да има с тоя подход. От производството мога да ви дам пример : например имаш "специалност" "машинен оператор на дървообработваща машина" и пишман бензинсмена веднага си въобразява, че такъв "кадър" може да работи вече на хилядите разновидности машини, пък "кадъра" гледа като в небрано лозе.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Таня 21. Въшки вземаш позиционер ха ха ха ха ха ха. Даже не правиш разлика между обучен и обучение. За да имаш кадри требе да се бръкнеш да ги обучиш. Готови не се плодят никъде та ти после без да си вложил каквото и да било да си отбираш.
21
7
 
3
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
Не очакваме да има всичко. Взимаме младежи на ниска позиция и за 6 месеца си проличава в кой има смисъл да инвестираме. Ако е сериозен, изпълнителен, схваща бързо, не се скатава и поема отговорност, то със сигурност ще получи договор и ще го научим на това, за което е нает.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Таня 12. Я кажи къде е люпилнята за готови кадри та вие само чакате някой да дойде при вас млад, готов, кадърен, научен ? Само глупости плещите и не се усещате.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До 15. Къде се излюпват млад, кадърен, обучен,изключителен ?
18
4
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 7 месеца
За да пробиеш на пазара трябва да си изключителен. Топ във всичко, което правиш. Там няма посредствени. Ако не си - плочкаджия не е зле.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 9Те повечето на тази възраст ако чуят че се заплаща на минималната няма да си правят труда да кандидатстват.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Таня. Стига си фантазира бе тролинг
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Обръчите и кръговете стискат здрави и искат де що има пара да е само за тях. Няма възможност за самоинициатива освен да станеш полулегален плочкаджия или да продаваш ряпа на пазара. Затова ще затъваме все по-дълбоко. Държава с бедно население не е възможно да се развива. Но пък кой ти мисли за държавата...