Нинова: Асен Василев надигра всички

Дерогацията пада от март
18 ное 2023 17:20, Стела Стоянова
30
Нинова: Асен Василев надигра всички
Снимка БГНЕС

Рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“ се обяви против спирането на квотите за износ на нефтопродукти от първи януари, каквато договореност беше постигната от управляващите партии, защото това би довело до спиране на производството и би застрашило доставките на горива за българския пазар.

Вчера подкрепящите управлението формации се договориха дерогацията за внос на руски петрол да отпадне на два етапа- от 1 януари спиране на квотите за износ и от 1 март - окончателна отмяна на дерогацията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че по отношение на дерогацията се е случило онова, което от ПП-ДБ са искали, предаде БНР.

"Асен Василев надигра всички. Дерогацията ще отпадне от 1 март истински и по същество", каза Нинова в Шумен, на регионална среща на БСП:

"Гледаме на този въпрос принципно само от гледна точка на повишаване на цените за българската икономика и повишаване на цените за българските домакинства. След като Европейската комисия разреши на България дерогация до края на 2024-а, за нас това е и европейска позиция, тоест ние сме за оставане на дерогацията дотогава, докогато ни разреши Европа, тоест до края на 2024-та".

В коментар на вчерашната договореност между управляващите за дерогацията, заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски каза:

"Да цитирам Делян Пеевски, ако искате. Отиваме на "жълтите павета". Той каза, че ако дерогацията не падне днес, в събота, България се управлява от про-Кремълско, про-Путинско и про-руско правителствдо. Да им е честито! Ами факт е, че това, което каза Асен Василев - това стана. Това, което говориха Борисов и Пеевски, не се случва. Значи, моята логика говори, че държавата, и Пеевски, и Борисов, се управляват от Асен Василев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
другарката не спира да страда за Борисов , ляга и става с мисълта за него :)
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова, ОСТАВКА ВЕДНАГА!
21
6
 
3
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 месеца
Който няма пари няма да кара, И без това в България горивото е най-евтино
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом пеевски иска да я маха значи не трябва да се маха.
19
8
 
6
 
! Отговори
?!? преди 6 месеца
Бойко натри нос на Путиновите партии и слугги. Нинова реве на глас,На Просто Киро и Асен им се налага да търсят нови решения далаверата Лукойл да продължи. Чакаме развитие в следващите дни с манипулации да се възстанови износа на рафинерията. Да видим?
18
6
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Съжалявам, че не си разбрал кой управлява в момента - ГЕРБ и ДПС.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ясно че ПП-ДБ управляват.Борисов и до тоалетна не смее да иде без да пита,че магнитски му виси над кратуната.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Корнелия или е наивна или се радва, че отмяната на дерогацията се отложи. Асен Василев прие условията на ГЕРБ и ДПС за корекция на бюджета и за отмяна на транзитните такси, защото разбра, че е сбъркал и че ще бъде сменен като министър при ротацията.
15
6
 
6
 
! Отговори
Смешки! преди 6 месеца
Корнелия Нинова е човекът на Костов, чиято задача беше да разбие лявото пространство и по този начин да отвори простор за действие на либералните партии, което доведе недоразумения като ПП и свали на дъното България! Защото една силна лява партия води до една силна дясна партия, развитие и просперитет на България!
14
4
 
6
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 6 месеца
До АнонименТоя заем 60% отива да покрие предишни заеми теглени от герп!
13
4
 
8
 
! Отговори
Сеирджията преди 6 месеца
Падне ли дерогацията, какви ли рогИ ще избуят, мале, мале!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хасанчо слага възелин, като представител на нежния пол. Не ги е заболяло
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В мъжа!
10
9
 
18
 
! Отговори
Нинова преди 6 месеца
реве, защото съпругът й работи в Лукойл. Пряко е засегната.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато отклоненията, за постигане на пълно удоволствие от половото общуване между мъж и жена станат норма, има някакъв проблем.
8
4
 
6
 
! Отговори
незнайко преди 6 месеца
Ми що да му ПРОТИВОРЕЧЪТ?ДА НЕ БИ ДА НЕ Й ГТИГА ПЕНСИЯТА,ИЛИ ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ЗАКУПИ ЛЕКАРСТВАТА.Прав ебил,Алековият герой,казвайки-ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ''!!!
7
11
 
16
 
! Отговори
Лъже преди 6 месеца
ЕК е разрешила.дерогацията, но без да се нарушават санкциите! А Лукойл прави точно това! И Тая що се напъва за арбитър ,кой какво казал и какво не! Всички си я знаем , че е руска метреса!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Надигра ни със заем, така ли? А вие защо не му се противите? Няма ли да искате оставката му?!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мортен Лунд преди известно време ви каза: Асен Василев е измамник, но е много, много умен. Изключително умен.". Какво друго очаквахте да направи Василев? Много ясно, че ще надиграе всички. Щом сте наивници - малко ви е даже!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Многото приказки целят да държат рафинерията в несигурност, при което да не зарежда планово горива, да се предизвика дефицит и негативни обществени напрежения. След това Лукойл ще са принудени да затворят или продадат бизнеса.