Мъжът с парти грила, който си направи закуска в Енергото: 36 часа без ток!

10 пъти се обаждал, никой не му отговорил преди акцията
77
Мъжът с парти грила, който си направи закуска в Енергото: 36 часа без ток!
Снимка: Facebook

"40 минути, след като нахлух в Енергото, токът дойде. Жена ми се обади и ми каза, че са пуснали тока. Интересно ми е моето ходене и скаричката ми ли оправиха тока. За 40 минути толкова бързо ли оправиха тези стълбове и жици?", коментира пред bTV Явор Павлов, който си направи сандвичи в Енергото в Силистра като знак на протест заради липсата на ток в селото му Калипетрово.

Още по темата
"Времето беше лошо – спор няма. Токът спря в събота и дойде в понеделник на обяд. 36 часа нямахме ток. Вода нямахме. Телефоните нямаха обхват", добави той.

"В понеделник звънях 10 пъти. Отхвърляха ме. Вдигнаха ми веднъж и казаха, че ще ме прехвърлят на оператор. Никъде не ме прехвърлиха. Изнервих се, взех си скаричката и хляба. Децата ми вкъщи стоят гладни – трябва да ги нахраня. Животът си давам за тях. Отидох да направя сандвичи, после се озовах в полицията. Написаха ми акт. Полицаите не са виновни – вършат си работата", посочи той.

"Не съм бил само аз без ток. 30 села в Силистра нямат ток. Някои нямат и вода. Не е само за децата, има и възрастни хора", допълни Павлов.

"Рецептата за сандвичите е тайна. Пуснаха ми повече ток и изгоряха малко. Компотът е от ягоди от мама, не е вино, защото имаше и такива коментари", каза още той.

С Явор е и Тони Георгиев, който снима акцията в Енергото.

"Не е това начинът, но явно в България нещата трябва да се случат нещата така, за да има развитие. Напълно подкрепям Явор. Актът му от полицията е за нарушаване на обществения ред. Разбрахме, че Енергото е излязло със становище, че ще пускат жалба", добави Георгиев и обясни, че са готови да протестират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Турбоселянинът за 1 година в панделата,а оператора 2х лева глоба
25
5
 
13
 
! Отговори
бунак преди 5 месеца
До Въпросми стой ти без ток 40 часа и ще те видим къде ще шлапаш коментари в нета, бунак
24
15
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Природата е цар и господар.Селският бек ако да си закара в Енергото и хладилника и пералнята,ако Природата е решила,пак ще е без ток.
23
1
 
14
 
! Отговори
Когато няма енергия преди 5 месеца
за дома т.е. ток или топла вода или друго освен за времето през, което не е доставена услугата трябва да се редуцира основната такса, трябва да има и обезщетение за неизпълнени задължения! Например два дни в месеца няма ток 2/30 от таксата се намалят плюс обезщетение, ако си ъпдейтвам данните и ми спре тока и трябва да повторя времето необходимо да направя отново умножени по часовата ставка е обезщетението или ако си заклал едно прасе и не можеш да замразиш месото заради липса на ток теглото плю
22
7
 
11
 
! Отговори
Протестантин преди 5 месеца
На хората наистина им писна. Все едно само в България вали сняг. Човекът има право да протестира. Но в офиса на енергото хората там са наемни работници. Едва ли те имат нещо общо със създалата се ситуация и те най-малко са виновни, че няма ток. Държанието на участниците в "представлението" беше много арогантно. Крясъци, обиди, заплашвания.
21
1
 
17
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Заради тия наглеци от енергото тиквата падна от власт 2013 година... Сега пак наглеят много... ===)))
20
1
 
21
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 5 месеца
Ще се жалват!? Но иначе могат да взета пари за ток от имот, който с години не се ползва за нищо, но защото има електромер в него му начисляват "такса-отчитане. Как го отчитат, като вътре няма никой , само те си знаят. Мошеници!!!
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато са наа ..ни всички се скатават и не си вдигат телефоните. Така е и с Енергийните дружества, ВиК, и пр. Правителството и то се покри.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един хубав ден в недалечното бъдеще - хората ще са свободни от енергото - дори днес,панели на покрива,батерии в мазата и си капитан.Има и не малко разработки и на малки домакински реактори, а отделно разработките на Тесла, рано или късно ще излязат на бял свят.Едно време и БТК бяха монопол с телефонните кабели - то не бяха аналогови дуплекси,преплитащи се линии и какво ли още не. В някакъв момент на някой ще му хрумне да направи меш от крайни телефони и целия телко монопол ще остане в историята
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 17 -- Пропусна нещо. Благодарение на Енергото имаме удоволствието да плащаме тока на други кожодери, избрали професиите постоянно безработен социално слаб и многодетна майка без нито един ден трудов стаж. Защо Енергото ни товари и с техните сметки, като ги разхвърля по нашите, това не мога да го разбера. Енергото и ВиК по-големи правомощия ли имат от Парламента? Защото в нито един български закон не пише, че сме длъжни да плащаме тока и водата на едни, дето крадът ток и вода!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уволнение и съд за всички български депутати, нямат работа в управлението тези примитивни боляри и предатели
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само Ким Чен ще оправи България, сеч на ръце за крадците и рязане на език за клеветниците
14
13
 
6
 
! Отговори
Типичен преди 5 месеца
***.Щото без грилче или скара няма да може да яде,нали?
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Енергото щели да пускат жалба!!! И от какво ще се жалят? Че плащаме за услуги, които не ни се предоставят? Че търпим да ни крадат кожодери, които изобщо не вършат нищо? Наглост, наглост, наглост!!! Сещам се думите на севернокорейския лидер: един разстрел е много по-ефективен от сто присъди!!! Тия точно това заслужават, защото се гаврят с хората!
12
3
 
12
 
! Отговори
Язе преди 5 месеца
Да, много интересно стана, с децата информатици във влака. Паднали клони, затиснати релси, няколко дни за почистване на релсовия път - и изведнъж, влакът тръгнал. Е как става това бе, да не му сложиха зимните гуми на тоя влак и да е хванал магистралата за по-преко? Или може би идеята е - веднъж на 2-3 години пада сняг - нека измрънкаме едни допълнителни пари за почистване, щото иде и Коледа.
11
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно това е начинът тези монополисти чиновници да бъдат накарани да си вършат задълженията. Този човек даде отличен пример за гражданско поведение и непримиримост!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До НЕ СТАВАШ "ВСИЧКО Е ОТ НАСЛЕДСТВОТО НА БОРИСОФ И СИЕ. ТАКАВА ДЪРЖАВА НИ ОСТАВИХА." Интересно как по времето на Борисов нямаше такива проблеми? Ако "такава държава са ни оставили", както казваш, тогава би трябвало и по тяхно време да се случваха такива неща. Но не е така. Как ще го обясниш?
9
1
 
35
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
Те и онези от БДЖ-то много бързо намериха влак, като им звънна Молецът по телефона. Преди това бяха казали, че 2-3 дни ще е така. Много интересни капиталисти-монополисти си имаме в БГ.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Идеята беше добра и забавна, изпълнението беше брутално грозно и отблъскващо. Развикали се там все едно охраната и касиерките са му виновни, че нямал ток.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явор - Президент! Така се прави, ако искаш някой да СИ свърши работата, за която взима парите от ТВОЯ джоб.На топличко им е добре на лелите, ще покажат малко баджак, малко гръд, хиху-хаху, кафенце-мафенце, докато са оставили телефоните да си звънят и хиляди да са денонощия без ток, щото валнали 30-40 сантима сняг в края на ноември!