Ангелов: Уволнението в "Пирогов" е заради случая с Емин

"Пирогов" е на печалба, докладът за нарушения е изсмукан от пръстите
Обновена: 5 дек 2023 15:43 | 5 дек 2023 15:38, Стела Стоянова
23
Ангелов: Уволнението в "Пирогов" е заради случая с Емин
Снимка БГНЕС

„Пирогов“ е на печалба. Сменя се директорът, защото преди време той е огласил един случай с един съветник – Мустафа Емин.

Това коментира председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) пред журналисти в парламента, пише БТА.

Това стои в основата на смяната на директора и има много причини, заради които ние да не допускаме политически натиск за смяната на един или друг човек, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. Директорът на „Пирогов“ си върши работата, болницата е на печалба и се опитват да измислят нов скандал – с конкурсите в болницата, какъвто не съществува, допълни Костадинов.

Още по темата

По-рано днес стана известно, че директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста. Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков каза, че одит, извършен в болница "Пирогов" в периода юни 2022 – юли 2023 г., показва финансови нарушения в лечебното заведение, както и че болницата е в лошо финансово състояние.   

Костадин Ангелов посочи, че премиерът Денков е прочел доклада за „Пирогов“ и според него няма нарушения, които да изискват смяната на директора на болницата. Кой е премиерът на България, попита председателят на здравната комисия. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри, такъв е министърът на здравеопазването, коментира той. Според Ангелов докладът е "изсмукан от пръстите", а днес е пристигнало становище, което разбива всяка една от тезите в доклада.  

Въпросът е един единствен - кой е премиерът в България, очевидно не е Денков, коментира Ангелов. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, който взема решения, които премиерът Денков казва, че няма да бъдат взети, допълни той.

Попитан дали ГЕРБ-СДС ще поискат министър Хинков да си тръгне, Костадин Ангелов каза, че Хинков не е номинация на ГЕРБ-СДС. Който е издигнал Хинков за министър, той си носи отговорността за този министър, той да взема решение какво да прави с него, допълни той.

Преди това председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира, че за пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов", посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 5 месеца
Много нагъл грозник е Коци, а той колко милиона потули и крадна кога беше шеф и собственик на Александровска болница, като беше 50 /50 частна и държавна, колко милиона отпускваше държавата,всичко се крадеше от Ангелов и компания, кога дойде време за одит и Бойко го взе че Коци да има имунитет, има ли шеф на Пиригов да не е злоупотребявал и да не е от герб, аз специално нямам съмнение че този наглец не е крал, или поне заплатата му е била не по малко от 100 палки
19
4
 
2
 
! Отговори
Баба Радка преди 5 месеца
Ангелов, ти жив ли си бе, на баба Джендаринчето?! И ти изплува от нищото като такованкана след дъжд! Професор си колкото е професор овцата на комшийката ми, баба ти Кера! Много станахте дървените глави, чеденце! Вземи и се скрий, че и ний малко рахат да имаме от глупотевините ти! И да не забравиш да си обръснеш дупето и да си почистиш веждичките, сладурко! Я виж Ватманчето Евгени!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е своеобразна борба между два противостоящи си мафиотски клана. Когато прибираше милиони от Александровска болница, К. Ангелов беше уверен в силата на фамилията, около която гравитира /Б.Б. и др./. Но ето, появиха се други. Х. Хинков се оказа по-нагъл от него. Самият той беше вкаран в това правителство, за да бъде изпран. В конкретния случай има разминаване на данни и справки в регистъра и негови изявления и действия.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Едно дете - Лошо е това с Даная, но не бива да се заклеймява доктора. Има много спасени деца от него. Докторите не са вълшебници!
16
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
пирогов и исул са строени преди 60 години какво може да се очаква от тях притова застаряващо население със съответните болести никаква организация разкарватте нагоре надолу един пирон няма в тоалетните да си закачиш дисагите и да напълнишчашката с урина пълна трагедия няма топла вода а хладка за храна не може да сеговори разни лафки на територията на болниците изнудват хората от село с цените си
15
11
 
11
 
! Отговори
тоз е корумпе преди 5 месеца
тоя открадна 60 милиона от Алесандровска болница. Раздели ги с Боко и си бучна ботокс и си присади коса.
14
2
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
От 10 години медицинската частна мафия иска да затвори Пирогов, болницата на софиянци. Няколко други болници чакат неговите пациенти, но сифиянци я спасяват с доверието си. Другото са обичайните просташки ояснения за хора учили по новите учебни програми
13
9
 
3
 
! Отговори
Едно дете преди 5 месеца
До доктора е добър Директорът на Пирогов е много добър! Да попитат майката на Даная.... Мерзавци!
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е работа на Тагаренко, той не забравя. Махнаха му ценния кадър и не стана на неговата.
11
10
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 месеца
Другарката от снимката не жали сили да kBu4u и да се отплаща за това, че я направиха професорка без грам да заслужава :) много й отива присадения перчем и ботокса в бузите :)
10
2
 
11
 
! Отговори
До ПП, 7 преди 5 месеца
Затова ли дружите с Къро, Маджо и Алексей Петров?
9
6
 
9
 
! Отговори
ПП член преди 5 месеца
Сега ще ви обясня: От Брюксел ще ни държат Лойко с чатал зад вратлето докато изметем всички бибитковци на местно ниво. Като свършим това, пътят за нови избори ще е разчистен щото няма да има кой да подкрепя то лупа. След изборите подхваме едрите риби начело с тик вун.
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Случаят Емин е не само скандален, той застрашава националната ни сигурност! Радикален ислямист на пост съветник на министъра в МО?!!! Винаги съм смятал, че по-лошо от мафията в България няма, но ето, че дойдоха хора, които са дори по-лоши от мафията
7
19
 
6
 
! Отговори
ПП член преди 5 месеца
Изчистваме мафията бавно и систематично. хи хи хи
6
4
 
16
 
! Отговори
до 456 преди 5 месеца
Да ги сменят директорите на болници, ама ако има с кого. А то няма. Скоро из територията няма да има хора за нищо, освен за кражби или за стипендии от някое НПО.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този Емин какъв се водеше? На кого беше съветник?
4
15
 
15
 
! Отговори
456 преди 5 месеца
Глупости,защо да е заради Мустафа Емин?!Просто този Димитров, както и всички директори на държавни болници,трябва да се сменят постоянно,за да нямат време да въртят далавери с обществени поръчки,търгове....Най-Много 2г.мандат,а не по 20г,все едно са на баща им.Така се самозабравят, ояждат и окопават,че просто представа си нямате!
3
6
 
8
 
! Отговори
доктора е добър преди 5 месеца
колектива е с него . прокуратурата може нищо да не повдига . хахаха
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
без убийства няма да стане. тая територия е пропаднала
1
11
 
21
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Мутрите бранят свойте...