Божков за акцията: Това е политическа репресия

Той заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров
19 яну 2024 10:50, Нели Христова
116
Божков за акцията: Това е политическа репресия
Снимка: БГНЕС

"Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. "Дунав" не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал". Това заяви бизнесменът Васил Божков пред медии след претърсванията в имотите му тази сутрин от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата
"Всичко разрушиха, всичко взеха, сега се занимават с политика. Започнахме нов политически проект, сега плашат хората", на мнение е той.

"Времето е друго и трябва да си върнем държавата. Новият ми политически проект е "Всички срещу хунтата".  В България има хунта от двама човека - Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са ПП и друго подобни. Създадена е изкустветна опозиция от "Възраждане", която ги пази", обясни той.

"Трябва нещо ново. Трябва да се изчисти тази политическа прослойка", посочи бизнесменът.

"Правят се неща за отклоняване на вниманието, 11 млрд. изчезнаха, не казаха за какво. Слагат се удобни хора в КС. Може ли политик, който не е бил юрист да стане конституционен съдия, няма ли да му е неудобно да седи с тези хора? Вие сте независими журналисти, имайте позиция!", заяви Божков.

На въпрос за Алексей Петров, той посочи, че не са имали общ бизнес.

"Аз съм се върнал да направя нещо за тази държава, за себе си съм направил. Сега правя нещо за вас, за себе си съм постигнал всичко", поясни той. - "Ние нямаме държава, трябва да си я търсим, имаме население и територия, никой не спазва законите."

На въпрос кога ще регистрира политическия си проект, той отговори, че това ще стане скоро, "когато сме готови, нямам точна дата". Предишният му проект също ще участва в новия.

Запитан откъде ще търси подкрепа, Божков отговори: "От народа търся подкрепа, откъде да я търся? Искам личности и тези, които искат нещо да се промени и да имаме държава. Бъдете здрави и имайте морал!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
2
 
! Отговори
84 преди 4 месеца
А дори и да го "приключат", живя живот 100 пъти по-интересен и хубав, от колктоо на 99% от населението, като оставя и много за любимите си хора и каузи.
81
2
 
11
 
! Отговори
Соня преди 4 месеца
*** гнусен! Занимавал се с политика да ни спасявал?! Изчезни бе негодник мръсен !
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 81 - Както виждаш, в момента е на 67 години, живее си в градското имение, 4-та години вече разиграва цялата прокуратура и полиция, които освен, да му разхврълят хола, дрго не могат да направят. Започнаха да "залязват", някои онлайн казина, появиха се едни стари муцуни, дето преди бяха в "Лотарията". Ако ти не виждаш мотивация и стратегия зад всичките тези неща, то си или сляп иили глупав.
79
1
 
1
 
! Отговори
73 преди 4 месеца
100 минуса набийте, но каквото е така е така.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
73- мислел с 10 хода напред а защо тръгна да става олигарх на Кремъл, не видя ли какво се случи с Пригожин, а тия дето падаха от тераси, по стълби- тоа гений милиардер да не си отваря устата че веднага си личи че двете ВИШИ му идват малко, трябват му още две виши да си лъсне имиджа на "честен" милиардер.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ах! Благодаря на ***, че един път премахан просташки коментар, против мен!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до 73 - АКо те срещна на живо, ще ти избия няколко зъба. Не съм му биограф, но това е всеобщо знание. Срещал съм Божков само еидн път в живота си, но тогава бях на 14 и не знаех, точно кой е този човек. За разлика от другите престъници на времето, около него нямаше тая "Аура" на мутренизъм и простащина, каквато витаеше около Бойковци, Диневци, Ииевци и подобни ...
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 71 - Първо - Борис държа България извън войната, докато беше възможно, а след това се оптиваше, да направи ролята ни в конфликта минимална и ... един ден О ЧУДО ... почина.
74
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
ГОЛЯМ ЦИРК на държава ! а наорда е без коментар !
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
..слушахте ли го "гения" Бошкуф- "прилепалките" КЪМ ПЕЕВСКИ И бОРИСОВ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ и накрая- "ТВА Е"- а как трябва да се изчистят? Божков- мълчи бе- га отвориш уста и редиш зададените опорки към троляците ти си личи колко си неграмотен- ами с две виши си бре милиардерино неграмотен!
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Георги Димитров на процеса за Райхстага, инсцениран от нацистите - Българския народ не е див и варварски, диваци и варвари са само българските фашисти. Днес това се вижда отново.
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 69 - Може да е всякакъв, ноне е и загубен, бай ти Васил Божков. Мисли ги 10 хода напред и умее да манипулира събитията в своя полза, но не е и толкова самонадъхан, че да го кара като кон с капаци. Ако не беше избрал престъпният начин на живот, можеше да направи велики неща за държавата ... или да беше поредния пенсиониран инженер с 900 лева пенсия, дето 30 години е бил мачкан от шефчетата.
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на Божков с доказателсвата какво стана, като с политическия проект ли "когато сме готови, нямам точна дата"? Тоя мутрафон каква политика ще прави с 3200 избирателя? Смеех
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
немският цар фюрер Борис Последни и баща му Фердинанд с големия нос, наречен от народа Бекаса, в две световни войни подчиниха българския народ и армия, българската икономика на интересите на Германската империя. Под командата на германизираните генералчета български военни части са извършили нечувани зверства над населението в съседните ни страни, като не е пожалено и българско население. Династията е основният виновник за създаването на тн македонска нация, по пътя на насилието от армията.
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако ПП не бяха в колаиция с ГЕРБ, сега Божков щеше да дава показания в прокуратурата и да дава интервюта по телевизията, как, кой и кога е мамил, лъгал и прочие. Но за съжаление, Продажните Първенюта, се прегърнаха с Борисов и не е удобно.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С какъв акъл се върна Божков? Да беше си останал в Дубай. Наистина ли е повярвал, че ще получи справедливост в Бг?!
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
паметниците на антифашистите се рушат от фашистите...
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
жълтопаветническите патеричоци как слушкат за да папкат от кокала...
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Ама коги вземаше на бабите паричките от пенсиите и ги лъжече че ще спечелят милиони не ревеше, а сега що ревеш а?" - Някой от по-младите баби имат телефони и чупят я бинго, я ротативки на телефончетата.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
самоунищожаваме се като държава и общество.