Нотариуса имал интереси към КТБ и парите на Брендо

Това заяви Николай Стайков от АКФ
14 фев 2024 11:05, Стела Стоянова
21
Нотариуса имал интереси към КТБ и парите на Брендо
Снимка БГНЕС, архив

Разстреляният Мартин Божанов и неговата група за влияние в магистратурата са имали особен интерес към активите на фалиралата КТБ и на осъдения за наркотици и пране на пари в три държави - Италия, България и Румъния, но неоткриваем за всички полиции по света Евелин Банев- Брендо.

Това се разбра от участие на разследващият журналист и съосновател Антикорупционния фонд Николай Стайков в Би Ти Ви. Стайков, който единствен е правил интервю с Божанов, беше изслушан във вторник от Висшия съдебен съвет (ВСС) по случая с показно убития мъж с прозвището Нотариуса.

"Ние като организация сме взели решение, че от нас няма да излизат никакви списъци. Това, с което може да помогнем, е с насока на институциите за проверка в ДАНС и полицията, и в това да бъдат анализирани и одитирани няколко решения и казуси", каза Николай Стайков в сряда от телеизионния екран. Веднага след това той обяви, че са дали като казуси, в които е имало намеса на Божанов, точно делата за КТБ и за Брендо. Стайков натърти на няколко пъти, че става дума за дела, свързани с активи на фалиралата банка и активи от конфискувано от Евелин Банев имущество.

От думите на Стайков не стана ясно дали се разполага с данни групата на Божанов да се е добрала до активи на банката и Брендо, но бе поставен въпроса дали е имало повлияни съдийски решения и разпореждания в тази посока.

„В ДАНС има много информация за Мартин Божанов-Нотаируса. Информацията, която имат полицията, ДАНС и прокуратурата, трябва да бъде събрана и анализирана, за да се види кой, къде, на какъв етап му е помагал. Защото това е една организирана, израснала в годините, схемата за влияние в прокуратурата, която е достигнала постепенно до най-високите нива“, заяви още Стайков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
А Пеевски де изчезна и той имаше май интереси.Доста парички отмъкна от фалита на КТБ.Няколко дена не го показвате,да не ви се разсърди че лошо за вашта медия.Хахаха
17
2
 
4
 
! Отговори
Лукчо преди 3 месеца
Ха,ха,ха!Един тарикат какъв ли не го изкараха на приказки.ЕГН си го бил сменил през 1991.тогава най-вероятно е завършил средно и какво ли би могъл да е сторил до тази възраст?След това нали си е със същото ЕГН и каквото и да е вършил го е правил с новото ЕГН."Посъветвал" съдийка чрез племенницата и,искал от Бакалова сто хиляди парадирайки с имена.Тя пък не му ги дала,защото не е шаран.Имал клуб с карти за ВИП посетители?Е и?По-добре да открият убиеца и ще се разпръсне мъглата.
16
2
 
0
 
! Отговори
тея дела независят преди 3 месеца
прокурори и рекетьор . щом са му били цел , защо не ги е решил . действал е бавно . една версия за разстрела е лобис по дела . все пак забавените дела са били в спец съда . спец прокуратурата . там има много дела . две . интересно . кой го е информирал за врътки с ктб - ами василев от сръбска . За брендо - ами конкурентите . та да мърсат . затова осъдиха брендо . измъкна лара като мълча . ще видим .
15
1
 
4
 
! Отговори
БНР преди 3 месеца
НАИВНИ ОБЯСНЕНИЯ - ВОДИТЕ НЕКОЛКО СВИДЕТЕЛИ, ЧЕ СТЕ РОДЕНИ НА КОЛЕДА,А НЕ НА ВЕЛИК ДЕН И СЪДЪТ ВИ СМЕНЯ ЕГН-ТО... И НЯМА АКТ ЗА РАЖДАНЕ, НЯМА ТОМ ТРЕТИ СТРАНИЦА 15-ТА ОТ ОБЩИНСКИЯ ЕСГРАОН!!!... АМАЧЕ СА КУХИ *** НАИВНИТЕ НАШИ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ НЕ-МАФИЯТА!!!...
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9 ти щом не си чувал случаят с Нексо и че спонсорите на депутатите ги търсят с Интерпол и избягаха в Дубай, за какви доказателства и критично мислене пишеш?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друг е бил, друууг!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разледване за имущестовто му ще има ли? Само не ми казвайте, че жена му ще си остане с къщта за 500-600 000 лева, колата за 200 000 лева и апартаментите в "Затворените комплекси"!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега ще му препишат всичко черно. За една година, като почнеш Къро, Трактора, Марто и още други - всичките са все с грехове, ама сега ще отнесат греховете на всички.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оть ке правим шефе?
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Нексо - Ами виж сега Наско (Неско ... какво е това име е брат?) - Излагат се докаателства и се позлва критично мислене.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1 (и 5 де) - Не е командвал той, а е бил посредник между всякакви. Причината, да изкара толкова дълго е била, че не е бил на "ръководна длъжност". Имаш пробем - Знаеш бат Марто. Ако е нещо дребно, ще е прави за 15-20 000 лева. Прави нещо за теб, дължиш му услуга. Друг има нужда от помощ, той продава услугата, която му дължиш на него. Ама си е има хора за него, дето са му казвали кое и как може и не може.
7
0
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 3 месеца
Бафф, па са намагнитех.
6
2
 
5
 
! Отговори
Нексо преди 3 месеца
А Би Ти Ви къде има и интерес след като прокуратура данс и гдбоп и медиите са овладяни от ей такива "нотариуси" ? Как да знаем че разследващият журналист не е купен и не хвърля прах в очите на хората с разни други интереси?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1Как така не разбра.... ? ! ? !Компромати..... Услуги....Заплахи..... Убийства....***
4
2
 
4
 
! Отговори
Тихомир преди 3 месеца
Демек и тоя нотариус ли, юрисконсулт ли и той е бил кученце на Доган и Боко.
3
1
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
Е как не си разбрал?Командвал ги е по поръчка на този,на когото Гешев викаше шефе!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само че Бойко и Лили го изпревариха.Като се бута между шамарите,така му се пада.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е не разбрах ме как тоя човечец,е командвал и прокурори и съдии